12

св.св.Маркс и Енгелс

преди 6 години

Фашизмът по своята същност е лява революционна идеология много близка до комунистическата. В Германия след 1933г фашистите излизат в нелегалност като обявяват Хитлер за предател и враг номер едно.Правят и няколко опита да го убият.Ръководители на германските фашисти по това време са братята Щрасер.Единият е убит от гестапо,другият бяга в Испания и доживява края на войната.

11

Време е

преди 6 години

Раните от втората световна война да бъдат заличени. Твърде дълго победените бяха наказвани в ъгъла. В България се завърна цар Борис 3, дори сина му беше министър председател и възстанови правата си. Защо в Италия да не се завърне Мусулини. Само Германците все още са подтиснати и само тайно могат да отдават почит на своите герои. Наследниците още не могат да възстановят имоти и слава, заграбените от тях богатства им биват несправедливо отнемани...

10

до 1 и 2

преди 6 години

да,така е,подобно нещо става и с Испания,където и до днес Франко има много привърженици,но те са същите кто почитателите на Мусолини в Италия или пък на Т.Живков в България,диктаторските режими навсякъде си приличат много

9

до7

преди 6 години

До Анонимен 7,кой ноември викаш?

8

Петров

преди 6 години

Във фалшификата на номер 7 за "командващ" е обявен Троцки. През 1922, когато Ленин е жив и здрав г.?Само невеж американски "сътрудник" може да напише това.

7

Анонимен

преди 6 години

Само напълно слаб*умни екземпляри могат да се кефят на диктаторчетата, вкарали ги в серия от непрекъснати войни.

6

Петров

преди 6 години

Стихотворението на номер 7 е американски фалшификат. Знамето на италианските фашисти не е червено.

5

Анонимен

преди 6 години

Товарищи фашисты, милости просим. Вместе власть буржуев сбросим.Фашисты и большевики пролетарии-братья.Крепите над миром красные объятья.Пролетарии, стройтесь в единую линиюСегодня командуют Троцкий и Муссолини.Красное знамя борьбы пролетариев.Сегодня развернуто от России до Италии. Владимир Маяковский в. "Известия", 31 ноември 1922 г.

4

Анонимен

преди 6 години

"Мусолини е смазал мафията, конфискувал е фантастическите богатства, които църквата е трупала 15 века и ги е върнал на бедния италиански народ,"Факт. Неоспорим факт е, че САЩ са работили в тясно сътрудничество с италианската мафия за "освобождаването" на Италия, целта естествено е била подривна дейност спрямо действаща власт в Италия. Това, което получава италианската мафия в замяна на сътрудничеството си е имунитет и бонуси като безконтролна продажба на ценно изкуство на черния пазар.

3

Анонимен

преди 6 години

"За разлика от германците, италианците така и не са си изработили ясна позиция за своя диктатор."Защото за разлика от немците, италианците не са толкова прости, че да съдят за миналото си според спуснатите им актуални опорки.

2

Анонимен

преди 6 години

Най-лошото, случвало се по времето на Мусолини в Италия, е да изливат сироп в гърлото на по-шумните опозиционери. Нищо общо нито с хитлерова Германия, нито със Сталинова Русия. Един факт: България не е спасила най-много евреи по време на войната. Направила го е именно фашистка Италия, в своята окупационна зона във Франция. Близо 300 000 евреи от немската зона бягат в италианската, където имат негласната закрила на фашистките власти. Ето това е исторически неудобната за Съюзниците истина.

1

Анонимен

преди 6 години

Ела и ни спаси. Затънали сме в блато от многознайковци и антиБорисивци.Много е зле.Ела