122

Анонимен

преди 6 години

Имаше някога Горна Волта в Африка, а у нас има Горна Баня

121

Анонимен

преди 6 години

Тая псевдодържавица трябва да се казва Албаномакедония-албанците там са най-важния фактор.

120

Решението

преди 6 години

Географското име "Македония" е възкресено в Османската империя след освобождението на Гърция от гръцкия политически елит, който през 1844 г. дефинира като техен иредентистки великошовинистичен идеал т,н, Мегали (Велика) доктрина за възстановяване на Византия като гръцка държава ! Реалностите, обаче, в средата на 19 век са такива, че доминиращ етнос в геграфска област "Македония" е именно българският, а не гръцкият. Ето от къде идва проблемът ! Затова най-прагматично е името "Нова Македония"!

119

Д

преди 6 години

Гърците ви смениха името, сега албанците ще ви сменят знамето... от звезда на полумесец и сте готови. Но българите са ви най - черни.Лоша работа. :(

118

Д

преди 6 години

Порномакедония звучитъпо словосъчетание, безпристрастночестно даденоподарено от лъжигърците и аканаалбанците. Македономъчениците определеноистински издухподухаха чорбакашата на собственоръчната си инатоглупост.

117

Айдук

преди 6 години

Евала на 111 как не са се сетили *** му с ***! МАКЕДОНСКА РЕПУБЛИКА и въпроса е решен

116

Анонимен

преди 6 години

Южна България звучи добре.

115

demograph

преди 6 години

"Горнамакедония" включва и Пиринска Македония. Това предполага териториални претенции към България и от гръцка и от македонска страна.. Ако се рсзсъждава допотопно като гръцки и сърбомакедонски шовинист. Да се кръщават както си искат. Важното е ГМК да е в НАТО и ЕС преди Сърбия.

114

българина

преди 6 години

Типично име за колония на сащ горно тобаго и долну тринидат. Нова България трябва да е името!

113

Наблюдател

преди 6 години

Е сега е момента да се намеси българската дипломация!!!!! Горна е доста широко понятие, което е в конфликт с териториалната ни цялост. Правилното и допустимо име е вардарска македония!!!!!

112

мен

преди 6 години

какви горни долни леви и десни републики това ревлно е скопие било е византиа било е велика българиа а сега си е скопие не знам зашто ги признахме първи .сямо за паспорти и свьрзаната с корупциа система у нас бая пари изкараха плъховете в общини кюстендил и петрич ...

111

Кап.Петко войвода

преди 6 години

До мая-мая, как искам да се запозная.Виж какво родът ми е от Гюмюрджина незнайно от кога, говорили са на Български и навсякъде е било с Българи,другия ми род е от Гевгели,също са говорили на Български, възможно е с диалект,но на Български,а гръцки се е говорило от Солун на юг.От устието на Марица до Охридското езеро са говорили на Български,така че млъквай.

110

Мишо

преди 6 години

Македонци, вие не сте македонци, а сте надупени македонци!Защо позволявате така да ви унижават?!Смяна на името на държавата, утре религията, вдругиден пола, а най-накрая нищо няма да остане от вас.Това е цинично унижение.

109

Ще е маке -се е юнак

преди 6 години

Юначка Македония

108

Papi Hans

преди 6 години

Да ги анексираме вече и да се свършва с мъката на сънародниците ни - македонците. На албанците ще пусне западните македонски покрайнини и - всичко е точно.

107

Анонимен

преди 6 години

Ох, само смях с тея макета

106

Анонимен

преди 6 години

По българската граматика не струва, явно е по граматиката на Александър МакЕдонски

105

бай Пешо

преди 6 години

че какво му е на БЮРМ. хубаво звучи

104

Ехо

преди 6 години

Трябва да им се признае на гърците умеят го. Не знам дали всички си дават сметка какво значи непреводимо. Нито е Горна нито е Македония слято трябва да е. Да му мислят Горнамакедонските историчари :-)

103

Анонимен

преди 6 години

Да сменят изписването ... от Република Македония на Македонска република, така в международните документи ще е Makedonska и ще е различно от Macedonia, което иска Гърция