175

Дедо Стефчо

преди 6 години

Ех, българчета!Пак им се връзваме,а!Кога властта не е убивала?Всеки си има своята истина и своите скелети в гардероба.Да поменем жертвите на всички режими -на комунизъм,на фашизъм, на османска власт,избитите български царе (и Ивайло Бърдоква!),и избитите от Цар Борис стари български родове.Всеки погубен живот заслужава помен,щото всеки живот е ценен.Това трябва да научат децата ни.А не да делят на наши и ваши и да приемат за нормално убийството.И кво се мъти сега,та ни връткат да се делим

174

Анонимен

преди 6 години

Риве ти ли червени какскетии? И децата сега ще разберат колко сте били прости и какви престъпления сте вършили на времето. И не ми сравнявайте България с Япония защото Японците атакуваха САЩ с военна сила, и участвата активно във войната докато ние не сме пратили и един войник. Толкова сте смешни, с такива жалки аргументи да се мъчите да управдаете престъпленията на червените ***. Нищо сега ще ви лъсне цялата простотия и престъпенията в учебниците.

173

Анонимен

преди 6 години

Пак ли професори-историци-масони ще пълнят главите на децата с манипулирана история?

172

Българите

преди 6 години

сме много добри в оправданията - оправдаваме се с турското робство, с капитализма, със социализма.... а истината е, че сме една малка незначителна държава на стратегическо място, винаги желана от Великите сили, но като робиня, не като любовница, още по-малко като съпруга. Населена с мързелив и завистлив народец, който поради големия тормоз сам себе си мрази и гледа да оцелява индивидуално. "Преклонената главица остра сабя не сече" както е казал поета.

171

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм никога не е имало.Имаше само социализъм.При Тодор Живков имаше държава, сега има само една територия.Добър вечер , селяни прости!

170

до 173

преди 6 години

Жертвите, кото Япония дава при атомните бомбандировки В ПЪТИ надвишават жертвите, които българския народ дава при налагане на сталинизма и социализма. Когато се говори за жертвите на социализма след девети никога не трябва да се забравя, че България е била част от Третия райх.

169

Бивш учител

преди 6 години

Най-голямите чистки в образованието бяха по времето на СДС, кой каквото и да говори! Тогава имаше директива, неписана, всички директори, които по правило бяха и членове на БКП, да бъдат сменени.Покрай сухото изгоря и суровото-много кадърни хора , и то- с призвание, бяха буквално уволнени или сменени.На тяхно място се спуснаха полит коректни парашутисти. По правило новите бяха кандидат -членове на същата БКП, но отхвърлени поради некадърност или некомпетентност или лош авторитет, и минали в СДС..

168

До №176

преди 6 години

Това, че си тъпан, не значи, че и детето ти ще стане такова. Има интернет все пак.

167

Анонимен

преди 6 години

На кого ще вярва детето ми мислите ?! На мен който му казва че комунизма е най светлия страй и всичко в училище е фашистка лъжа от най големите убийци и престъпници, че америка и ЕС е врагът който изби над 3 000 000 българи, че учителките които го учат на това ги чака възмездие и тях или на платените ви продажни т.в.а..и

166

и още

преди 6 години

От бомбандировките на английските самолети над София, жертвите и разрушенията са били много повече отколкото от репресиите след девети.

165

Анонимен

преди 6 години

Ние учим децата си, ние им обясняваме че врагът преподава нубивалици в училище

164

към мнение

преди 6 години

за да има обективност, да не забравяме, че Япония беше бомбандирана от Америка с 2 атомни бомби, като съюзник на Германия, а на нас ни се размина.

163

Мнение

преди 6 години

За да има обективност и разбират по-добре историята, учениците трябва да учат и за избитите преди 1944г.

162

да не забравяме

преди 6 години

че времената на Студената война са били неприятни и ограничаващи свободата на словото и на движението, като от тази страна на Желязната завеса така и от другата. Т.е. липсата на свободи не е типична за социализма. По време на Маккартизма в САЩ има истински "лов на вещици". Чарли Чаплин бил набеден за комунист и казва " В Америка трябва да вимаваш с кой крак слизаш от тротоара - левия или десния, за да не те обвинят за комунист" и в последсвие се преселва в Швейцария.

161

наскоро

преди 6 години

направено проучване установи, че по-малките нива на социално неравенство, карат хората да се чувстват много по-спокойни и сигурни и не само по-бедните, но и по-богатите. Затова у много българи остава носталгията по социализма. Тя е напълно обяснима. Същевременно социализма от сталински тип има много недостатъци и затормозява развитието, лично аз предпочитам социализма в Швеция. Мисля, че ако Шведите ги сполети масова приватизация, като при нас ще бъдат изтребени максимум за 2-3 години.

160

нн

преди 6 години

СССР като победители във ВСВ налагат техния модел на управление на държавата и в България. Така беше и в ГДР-ярък пример. В България се започна със социализъм, дори развито соц. общество не стана, а камо ли да гоморим за комунизъм. Комунизъм в България никога не е имало. БКП командваше. Допуснаха се много грешки в управлението. Постигнаха се и големи икономически резултати. Историята на тези времена трябва да се учи и показва обективно и точно, от всяка страна, лоша и добра.

159

Ехо

преди 6 години

Галя Захариева е изкукуригала герберка. След като ще учат за комунизма, защо не учат за зверствата на фашистите в България?

158

в последващите

преди 6 години

години репресиите намаляват, но ограниченията на Студената война продължават да държат България в менгеме, ограничавайки свободата на словото и на движение. Въпреки това по отношение на личния си живот хората са сравнително добре осигурени - получават доход, който осигурява минималните им нужди, възможност да закупят жилище, възможност да образоват децата си, достъп до здравни услуги на приемливо ниво. Най-голямото предимство е че тези неща са достъпни за ВСИЧКИ. Естествено и има правоимащи

157

Факт

преди 6 години

67% от българите усещат стрес от несигурността и напрежението всеки ден. През последните години зачестяват паническите разстройства свързани със страх от загуба на работата. Мното българи ще загубят работата си през 2018. От уволнението до улицата минават средно 6 седмици ако не си намериш нова работа за да си плащаш сметките, а новата работа винаги е много по-ниско платена.

156

1

преди 6 години

галя захариева,да не отсича,а да пита ,вожда си любим,на коя партия е член,и дали пази ,още партийната червена книжка.