48

До 51

преди 6 години

Не е вярно....Тава е ранното пенсиониране..Родените 1958 г.ще се пенсиоират на почти 62 г.,защото възрастта расте всяка година с па 4 месеца...

47

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен58 години е възрастта за пенсиониране на учители от тази година.Не е 57 както съм написал, а е 58г.Не гледай пенсиониране трета категория, гледай пенсиониране на учители!

46

Анонимен

преди 6 години

когато аз бях студент, имаше разпределение -откажеш ли да идеш по разпределение,връщаш парите за цялото си обучение.Нека и сега да направят така- и държавата, и университетите ще имат полза-така нямат да влизат разни неграмотници и местни цветнокожи само за едната диплома-или ще работи това,за което е учил,или няма да заема мястото на някой,дето ще си обича професията

45

бакълаварче

преди 6 години

Започва се недостига на секви кадри това се знаеше отпреди много години е то го резултата днеска нема вишисит утре нема бачкатори и накрая нема да им има и хора а едно пропаднало зомбирано малцинство заради скапания преход и мисленето на хората ! Скапана държава е заради това бакалавърчето и терминал 2 ...

44

Анонимен

преди 6 години

46, ти на кой свят живееш, я сега отвори НОИ и виж на колко години се пенсионират работещите 3 категори- жени на 61.4 години. Дали са баби, може би, но в Европа тая възраст работещи са защитени допълнително, а тук дали си на 22 или на 61година изискванията са едни и същи, а трудността на професията е огромна.

43

Тогав

преди 6 години

няма да има и кой да ходи на училище,по две причини.Първата е,че просто децата са малко.Втората е,че и малкото останали деца НЕ наблягат на училището,за съжаление

42

Анонимен

преди 6 години

До анНяма баби до 70 годишни, освен Я.Такева. Учителите се пенсионират най- късно на 55-57 г.

41

ан

преди 6 години

останаха баби до 70 годишни в училище и затова не организират протестипенсионират се и шефката пази мястото ,което след това пак се заема от бабата ,защото е неин човексистемите го позволяватдруг е въпроса ,че при сегашното образование,където властват технологиите и им пускат филмчета от уча се и ги изпитват на тестове само......така могат да изкарат 6ч и повече

40

ДО 43

преди 6 години

Няма глад за учители - съгласен съм.Има глад за ученици, но все още не го осъзнават. Пълно е с безработни учители, но от пенсионери не могат да се вредят в системата.

39

Анонимен

преди 6 години

Няма глад за учители.Има много безработни учители.Я.Такива излиза с такава информация, за да привлече кандидат- студенти и да се запълнят бройките във ВУЗ-овете.

38

Анонимен

преди 6 години

Я. Такева откъде знае колко училища ще останат в Бг след 7 години?Учител съм по професия, не работя по специалността си. Защо никой не ме потърси? Имам готовност да се върна към професията си. Поддържам контакт с бивши колеги. Интересувах се- търсите ли учители? Отговорът беше- невъзможно да намериш работа като учител. Въртят се едни и същи кадри от 1 училище в друго. Търси връзки в Просвета или Общината!

37

Анонимен

преди 6 години

Учителите не са това, което бяха. Сегашните кадри обединяват професията.

36

Съвременна

преди 6 години

тенденция в България е, че учителя все по-малко е УЧИТЕЛ, а все повече бюрократ, полицай, социален работник, а понякога и обект на словесна агресия, подигравки и насилие. Министерството е време да преоцени отношението си и трудовата характеристика за УЧИТЕЛ и за съответните длъжности да назначи, секретари, полицаи, социални работници, психолози, юристи и медиатори. Не може за минимум пари да искат от 1 човек да работи за 6 -***.

35

Анонимен

преди 6 години

Учители, лекари и други медицински кадри - това са хората, които най-често контактуват по принуда с ромския етнос, търпят безобразията му и за капак не получават заплатите, за които всяка година четем, че уж им ги били увеличили!

34

Анонимен

преди 6 години

Като изчезнат учителите, ще си стягаме багажа за нормалните държави, където има учители. Все пак децата са ни най-важни.

33

Даскала

преди 6 години

Абе има едни млади дето се пробват в професията, ама като видят каква отговорност и колко нерви е и не издържат и една година даже.

32

Анонимен

преди 6 години

Как 20 000 студенти ще станат учители? Вие чувате ли се? Ако 100 изберат тази професия от всичките 20 000 завършващи, пак добре. Завърших педагогика и знам какво е там. Накрая ще молите *** ви избиратели без основно образование да стават учители, защото никой друг няма да иска.

31

Анонимен

преди 6 години

Абе някой проформа трябва да води документацията . Чантаджии ще трябват не учители

30

Анонимен

преди 6 години

Защо са ви учители по биология и история например?Нали ще имаме учители по *** обучение?

29

Деградация.bg

преди 6 години

До Анонимен> Думи като "влезнали" и "влезнат" нямат място в текст, писан от журналист. Забележката е съвсем доброжелателна, много е дразнещо.Шопска им работа. Те в софийско не говорят български език, а само тяхното си местно наречие. Не се дразни.