377

Боби

преди 6 години

До ВСВ 394Европейска част на СССР е буквално изравнена със земята При отстъплението си Немците са оставали само землянки на селяните защото разрушаването им не си струва тротила всичко останало е взривено - ИЗПЕПЕЛЕНА ЗЕМЯНа тази територия са живели 65% от Населението на СССР с над 75% от индустрията 1941Германия защо се възстановява лесно - Заради САЩ и ВБ бомбардировки индустрията е ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНА по селата които реално не са разрушени Дори да им вземат машините остават обучени работници

376

Един от Северозапада

преди 6 години

До ВСВ Факт, за който не се говори сега, е че разъоръжения и пленен вермахт, е държан в казармите след май 1945-та, в очакване да бъде въоръжен наново и изпратен заедно с американците срещу СССР. Поради следвоенната мизерия обаче, в Германия, окупирана от Сащ, назряват бунтове сред населението и войската , която все още е по казармите.Американците решават, че ще е по-лесно да помогнат за съвземането на страната, отколкото да потушават бунтове, и започва плана "Маршал".Германия и днес си е окуп

375

Ххх

преди 6 години

Без жендери е налице победа

374

Анонимен

преди 6 години

Отто Скорцези казва: когато видях сибирските войни разбрах войната я загубихме..Твърди мъже нямащи нищо общо с западноевропейците...

373

ВСВ

преди 6 години

Русия - победител - бедна.САЩ - победител - богати.Япония - победена - богата.Германия - победена - богата.Русия на нищо не прилича, уж победила ама е ужасно бедна, а другите уж бяха победени пък са водещи сеетовни икономики.Това е защото са приятели с САЩ и защото не са били мачкани от комунизъм !

372

Сталин е изрод

преди 6 години

Забранява евакуация на населението зада може то да послужи като жив щит и Сталин да си запази зад.ника !

371

Анонимен

преди 6 години

Който е сложил минус на пост 393, да бъде така добър да се аргументира!

370

Анонимен

преди 6 години

ДО 388 добре за СССР , РАЗБИРАМ МЪЖЕТЕ НА ФРОНТА- ЖЕНИТЕ В ТИЛА .РАБОТЯТ МЪЖКИ ПРОФЕСИИ.АМА ЗАЩО СЛЕД ВОЙНАТА В БЪЛГАРИЯ ЖЕНИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПРАВЯТ НА МЪЖЕ.ПУШАТ, ПИЯТ И БЕЗРАЗБОРНО СЕ МУШАТ ????

369

Анал либераст

преди 6 години

До Боби - хакам ти го в шортити пич............ритуално се самообрежи

368

Proroka Oleg

преди 6 години

До Гледайте филмаФИЛМА Е УНИКАЛЕН

367

Анонимен

преди 6 години

В битката при Сталинград решаваща роля е изиграл генерал "Зима".

366

Гледайте филма

преди 6 години

Това е трейлър от филма Сталинград .от 2013. После коментирайте,да видим на хейтърите дали ще имат още желание да плюят

365

123

преди 6 години

Само вмятам, че битката при Сталинград започва половин година след включването на САЩ във Втората световна война!

364

Анонимен

преди 6 години

"Германия се грижи много по-добре за своите"Ами като има ресурси се грижи. Като е отнесла на цяла европа и половин африка ресурсите как няма да се грижи за войниците си? Я виж как се е грижела за войниците си в края на Сталинградската битка - 90 000 в плен, 450 000 умрели от студ и глад. Говоря за немски войници ;))) А после, когато руснаците ги настъпват като хората... Нямали са патрони да стрелят, а камо ли храна...

363

Анонимен

преди 6 години

Обичам България,обичам Българската история,както и историята на Русия. Относно Русия,мога да ви кажа едно: ние,българите можем само и единствено да вземем добро от нея. Това че има разни полу-руснаци,полу-рускини ,и руснаци и рускини,които без причина ни мразят -знайте,че такива НЕ представляват Русия ,и на такива не трябва да им се дава някакво внимание.

362

Анонимен

преди 6 години

В СССР по време на войната МЪЖЕТЕ са били на фронта и затова се е налагасло жените да заемат техните места в производството. Проблеми е имало, но е имало и производство.

361

Анонимен

преди 6 години

Боби, войната нямаше да е 2 години по - дълга, а 1. И на финала и в Лондон щяха да пеят комунистическия интернационал на руски. И да танцуват казачок по площадите. А Германия щеше да е историческо понятие, поьзнато само на по - възрастните и професионалните историци.

360

Анонимен

преди 6 години

След победата на червената армия. В България жените започнаха да се правят на мъже /като в СССР- на ли сме по руски модел/.Караха кулокран, трактори, фадроми, реисове и камиони.Някъде до средата на седемдесетте години. Но жена мъж не храни.Сега са го кръстили трети социален пол. На запад е патриархат, жената НЕ РАБОТИ. ЖИВЕЕ С ПАРИТЕ НА МЪЖЪТ СИ.

359

Анонимен

преди 6 години

"Германия произвеждаше всичко и хората и пътуваха навсякъде"А да се сещаш, че композиции с поляци, евреи и т.н. са пътували към Германия и заводите им са работели практически с робски труд? А да се сещаш, че са обирали ресурсите от половин свят без да плащат? Та те дори български уран са вземали без пари. Не само румънския петрол. В крайна сметка за това е войната. За пари.

358

Анонимен

преди 6 години

Защо не е спомената тази важна за Русия и руският народ дата- 27. 01. 1944 ,като День воинской славы День полного освобождения Сталинграда от фашистской блокады. Санкт-Петербург е спасен,благодарение на многото храбри руснаци,проляли кръвта си и смело са враждувлаи против наглите немци фашисти.