36

Йордан

преди 6 години

Периода 1944-1989 се изучаваше и преди и сега .Колкото до така наречения социализъм той никога не е съществувал в България ,както и комунизма и фашизма и най вече демокрацията .

35

Милиони жертви

преди 6 години

- И защо? Като вид човешка патология ли или като кошмарен социален експеримент с хора?!?

34

Провалилата се БСП

преди 6 години

Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!

33

Червените милионери

преди 6 години

Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.

32

Анонимен

преди 6 години

Как да се изучава социализъм като партията е КОМУНИСТИЧЕСКА ?

31

ф

преди 6 години

Има и нещо по -лошо в изучаването на близки времена.Налагат се постановки ,които децата или няма да разберат или ще ги разберат погрешно ,което е даже по -лошо .

30

ф 16

преди 6 години

А какво е комунизма ако не диктатура ?Та нима това не бе лозунга и смисъла на диктатурата на група бандити скрили се зад борбата за по -справедлив свят. Пак казвам ,без намесата на Германия и целта и да разгроми Русия комунизма щеше да е просто ляво течение ,утопия и толкоз.Колкото до България аз вече казах,процесите трябва да се изучават със 100 г дистанция.Ние едва сега разбираме ПСВ,та комунизма .

29

Анонимен

преди 6 години

До 36Нека поясним нещо много важно! Комунизъм в България никога не е имало. Това което беше е просто диктатура. Не съм привърженим на Маркс и Енгелс но не мога да мълча за "великата" българска просташка действителност - Диктатурата!

28

ф 16

преди 6 години

Комунизма не може да бъде изучен докато хората като Стефан Цанев ,Дончев и куп доносници на БКП са сред нас. Трябва време да се преосмислят епохи и процеси .Пък и най -главното се набива на очи .Комунизма беше създаден от немските евреи и беше финансиран от германския ген щаб ,за да се разгроми Русия . Това трябва да се осмисли ,но за това трябват поне още 45 г .

27

Жо

преди 6 години

КАКВА Е РАЗЛИКАТА? В Швеция от 1930 до 1990 г. управляваха социалисти, които извоюваха много права на работниците. У нас управляващата партия беше КОМУНИСТИЧЕСКА. Заедно със СССР, в своята идеология тя се бореше за революция на световния пролетариат. Тя ликвидира частната собственост и създаде т.н. "трудови колективи". Нямаше безработни, защото умни и глупави, трудолюбиви и мързеливи, кадърни и некадърни получаваха по равно. Едните влачеха на гърба си другите. Така рухна комунистическата идея!

26

Анонимен

преди 6 години

След социализма следва обратно капитализъм, феодализъм, работовладелски строй и родовообщинен строй по общините на България, където всички са братовчеди и от един род.

25

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се пишат истини, а те болят за някой! Трябва да пишат и за най срамният и последен период в историята на България. Прехода. Последен защото след него България няма да я има! Срамен защото превърнаха страната на колониална мизерстваща територия, прогизнала от корупция и престъпност. Провинцията прилича на бомбардирана, тотален икономически, социален и демографски срив! 30 години бедност и 2 милиона не емигрирали а евакуирали се хора. Как ще обяснят това в учебниците?

24

Историята се преинач

преди 6 години

Как така социализъм не беше ли чист комунизъм? Тогава управляваше българска комунистическа партия БКП. Сега се оказва, че били социалисти.

23

Анонимен

преди 6 години

Историята не трябва да се изопачава, да се отразява обективно. Но това не се прави и както знаем, историята я пишат победителите. Да се изучава паралелно с капитализма който се развиваше в Западна Европа. Но от обективно разсъждаващи, а не от партийно обременени. Тогава младите сами да преценяват и правят изводи.

22

шматка

преди 6 години

Историята добра или лоша трябва да се изучава.Това е нашата история такава каквато съдбата ни е отредила.

21

оптимист

преди 6 години

Ако Антон Тодоров е автор на уроците по история, жална им майка на изучаващите я.

20

Какъв социализъм ?

преди 6 години

В България 1944-1989 е имало див пещерен КОМУНИЗЪМ съчетан с пълна диктатура ! 1989-2018 МутроКомунизъм...Социализъм има в Норвегия,Финландия,Швеция,Германия,Австрия..В такива държави има социализъм..това в България е било Комунизъм..алооо..Недейте подвеждайте децата

19

Неам нерви

преди 6 години

След 30-40 години, така ще се изучава и герберастията и ефектите от нея!

18

гражданин

преди 6 години

Да, но след 50 години. Сега ще се лъже!

17

строителство соца

преди 6 години

До Експертно становище45 години сме я чакали тази американско-германско.а колония.Даже тато искаше да сме баварска колония!