52

Pilot

преди 6 години

Вие луди ли сте Банско да е конкурент на Алпите ;)

51

Pilot

преди 6 години

След Цеко ски от българи не се карат нито в Банско нито на Витоша . Слънчев бряг в планински вариант !

50

Анонимен

преди 6 години

Ау - зелените човечета - без парче от баницата!

49

Todor R

преди 6 години

Разбира се, че международни организации плащат на български "зелени" организации, за да няма ски туризъм в България, защото както винаги, не се иска конкуренция, а такава от наша страна е била убивана от вън неведнъж през историята ни.

48

Анонимен

преди 6 години

Само Банско като височина може да конкурира Алпите. Другите ни курорти без Боровец са под 2000 метра и там ни позволяват ски.. е мерси на тая щедрост. "Еколозите" не са безобидни- това са силно организирани организации и с доста финансиране. Малка държавица като нашата не може да защити свой интерес и да прави инфраструктура и ще клекне, на ако клекне това ще е краят и надали нещо ще може да се построи вече без рекет. Кресна е пример как нарочно усложняват проекта за да има и чужд изпълнител

47

Анонимен

преди 6 години

Зелените са както Синдикате в българия, вършат работата си по особен начин и без да защитават реално клаузата си по принцип , стават защитници на клаузата само в частни случай по неясни причини(Ясни са причините),но това май си характерно за много организации в България, и се нарича побългаряване на клаузите, клаузата е валидна само ако съвпада с икономическия интерес в никой друг случай.Мисля че трябва да създаде и небългарски вариант на зелените, за да мога да опазят другата част некомерсиална

46

Анонимен

преди 6 години

Драги Селя - ндури (по дух), явно ви е непонятно, че не всички хора са подкупни или продажни като вас. Не всички хора са "коне с капаци" и не мислят само на парче и само за днес .БЪЛГАРИЯ е една и е на всички ни! И днес, и след век! Само политиците и олигарсите имат полза да делят и насъскват хората едни срещу други. Мислете преди да вдигнете камък!

45

ето

преди 6 години

проучванията на института за снега в Италия / и такъв си имат хората/ и пазарните проучвания на един от най-проспериращите им курорти. Там се казва, че природната среда, интелигентното експониране на историческото наследство, чистата и екологична храна, произведена в местни ферми са най-голям приоритет за развитие на устойчив и качествен туристически продукт. Ски спорт може да се практикува по много начини, не не нужен лифт за тях. За да е устойчиво трябва да е разнообразно и свободно

44

Деси

преди 6 години

Другарят Каролев бълва газ,защото истинските любители планинари(протестиращите)не посещават хотелчетата му, а отсядат в хижите, палатки и къщи за гости. Това са млади хора с добри доходи, често и био-насочено образование, прекарващи всяка свободна минута по горските пътеки. Другарят Каролев бил всестранно развит, почти Супер Бойко. Финансист -гледа си бизнеса, хотелите, обикаля телевизиите, разузнава партийните централи, при това младшите членове, даже и биолог-еколог се извъди! Аферим!

43

king_for_a_day

преди 6 години

42, какво значи "20-30 хипита"? На няколко хиляди човека от най-различни възрасти и професии викаш 20-30 хипита? Ми т иси готов за репортер в БНТ и 24 часа, бе!И какво значение има къде живея аз по отношение на тези три искания - 1. Оставка на корумпиран министър, 2. Отговор на въпроса кой стои зад офшорна фирма, на която са наляти 1,2 млрд лева в разрез със закона и 3. Отмяна на позволението да се строи в национален парк, включен в Юнеско? Каква връзка имат тези неща с моето местоживеене???

42

Калина

преди 6 години

Протестът започна като неполитически и в защита на Банско заради неразбрани идеи от проекта за управление, но сега вече с разяснения и уточнението, че няма да се застроява допълнително, фокусът се измести към оставките на неудобни политици

41

Анонимен

преди 6 години

Не протестират зелените. Протестират гражданите, които са членове на БСП, техните деца, съпрузи и други заинтересовани лица да няма развитие на икономиката на България, да се клати правителството, което не е от нашата партия.

40

Анонимен

преди 6 години

До king_for_a_dayА защо смяташ че мнението на 20-30 хипита, трябва да се взима под внимание при взмането на решения във връзка развитието на цял един регион? Ти като си толкова голям еколог, защо живееш в София, а не в някое пиринско село?

39

king_for_a_day

преди 6 години

37, "...но онея от Банско не загряват че в тази държава рушвета върши работа..." - хахаха, не загрявали били - ако не загряваха, щяха ли да плащат толкова пари за лобизъм - на медии, лобисти, министри, депутати, кметове, дори на вицепремиер? Ако можеха да купят протестиращите, щяха да го направят и случаят да е забравен. Но не. Ти ли си *** или нас вземаш за такива :D

38

мухахах

преди 6 години

Бедна ви е фантазията що народ са изрекетирали тези "зелени". Оставям настрана Банско -кожодерите от *** и аз не ги долюбвам ама сума ти нормални бизнесмени са изревали.Няма по-голям проект започнат и да не са минали тези рекетьори за пари. Или плащаш или започват едни нескончаеми обжалвания в съда и ти бавят проекта с години. Печелиш делото срещу едните и веднага следва обжалване от другите. Всъщност всичките са навързани като свински черва.

37

king_for_a_day

преди 6 години

Много ми е смешна тезата, че протестиращите изобщо не се били ходили в Пирин. Познавам лично поне 20 протестиращи и за почти всички знам със сигурност, че редовно ходят в Пирин. С някои от тях сме ходили или катерили заедно, на други съм им виждал снимки, с трети само сме си разказвали. Но е абсолютна глупост да прочета, че 99% от протестиращите не били стъпвали там. Откъде ги вадите тези данни? Колко протестиращи познавате? И какво цели да докаже това твърдение, дори да е вярно?

36

Анонимен

преди 6 години

До АнонименГовори ми как не се политизира, като на 2 от трите протеста в Пловдив като организатор бяха посочени Дай, България и ПП Зелените. Не като екоорганизация, а като политически проект. А иначе протестират вероятно гражданите, ама при положение, че за организатор се вписват партии се дава повод на лица като тоя *** да говорят, че е политически и никак не е неправ.

35

до

преди 6 години

34 Не знам от къде черпите информация, но високодоходните туристи в Швейцария ходят на "дивашки" туризъм с голямо удоволствие. Има много курорти където въобще не могат да стигнат с луксозните си джипове защото е ЗАБРАНЕНО. Няма хотел по-висок от 3 етажа и краварника заедно с торта от кравите е точно срещу 5 звездния хотел. Самите курорти са от по 20-30 къщи и през зимата и през лятото изглеждат еднакво красиви. Пистите над Банско през лятото са като пустини - това е "дивашко"

34

Анонимен

преди 6 години

Причините са икономически , еколозите не могат да изкарат пари от незаконната сеч която се вихри навсякъде по страната, и затова не и обръщат внимание, просто не ги интересува.Но банско е друго, там има бизнес, това означава че може от там да гепят,доста сериозен рушвет, но онея от Банско не загряват че в тази държава рушвета върши работа и е основен приоритет на еколозите.

33

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНе протестират зелените. Протестират гражданите - студенти, семейства с деца, дори пенсионери. Сто пъти изречена една лъжа не става истина. Това е най-неполитическия протест, който е съществувал. Няма нито една от големите (и не толкова големите) партии, която да го е подкрепила. Това не ви ли говори нещо?