47

БАБА БУНА

преди 6 години

ВСИЧКО МОЖЕ ДА СТАНЕ АКО НЕ СА БАТКОВЦИТЕ КОЛОНИЗАТОРИТЕ И ЛАМТЕЖА НА МОНОПОЛИТЕ ЗА ПОДЧИНЯВАТ ЦЕЛИ НАРОДИ.ПРИМЕРИ МНОГО.

46

бай х

преди 6 години

Възможна ли е една държава?България - МакедонияРумъния- МолдоваГърция - КипърАлбания - Косово ..

45

Абсолютна фикция

преди 6 години

Политическите елити на двете държави никога няма да позволят обединението и по този начин доброволно да си развалят кефа от това да са във властта, освен ако за това няма сериозен международен геополитчески натиск като например задаването на 3-та световна.

44

Анонимен

преди 6 години

Южна Корея ще бъде залята от имигранти от Севрена Корея, ако падне границата. Южна Корея ще пренесе производство и технологии в Северна Корея, за изравняване на стандарта.

43

ДА АКО...

преди 6 години

"Северна и Южна Корея: Възможна ли е една държава?"ДА ако не се меси САЩ. (Даже нямаше да има две кореи, ако не беше тая меродия..!)

42

Анонимен

преди 6 години

"Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна както правят в българия."Не ровят, щото там и в кофите няма нищо за ядене.

41

В момента

преди 6 години

Русия и Китай ( с нежеланието си да има несоц. държава до себе си), използуват Сев.Корея като "питбул" да плаши, а Русия направо й дава разработки и чрез СК води война със САЩ.Те ИМАТ ПОЛЗА да съществува СК.И били миротворци?Може руският народ да не иска войни, но Путин само с това се занимава- да запланува кой ще е следващият, когото ще изнудва..

40

Българ

преди 6 години

Ами айде България и Македония да се обединят тогава

39

до "опаааа...&q

преди 6 години

Аз пък виждам, един нов, по-малък Китай.

38

опаааа..

преди 6 години

виждам задава се корейска перестройка... и след това - демокрация хахахаа Но това е нормално, товарищи, навсякъде по цели свят комунизма рухна, включително и в родния ви ссср. Просто няма икономическа и политическа основа, на която да съществува антиутопията.

37

Жълтото Прасе

преди 6 години

като му спряха 90% петрола , омекна... Още 10 % и... направо вдига белия байрак!

36

sdf

преди 6 години

На този етап изглежда невъзможно. Преплитат се интересите на различни глобални играчи. Самата Ю. Корея не би желала да плати цената на икономическата и социална интеграция на севера. Китай не би искал на границата си да има проамериканска страна с американски военни бази. Освен това не биха загубили този крайно удобен коз с питбула в задния двор (С. Корея). Япония в по-дългосрочен план ще бъде заплашена икономически.Русия също е по-удовлетворена от настоящата ситуация. Само САЩ имат реална полза

35

Анонимен

преди 6 години

Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна както правят в българия.

34

Анонимен

преди 6 години

Обединиение на Северна и Южна Корея - кошмар за САЩ. Губят едната си марионетка региона, а другата- Япония става директно уязвима.

33

Анонимен

преди 6 години

Никога русия няма да го позволи! Няма да има кой да им пази гърба. Ако тръгне да става ще има зелени човечета, от ония, добре пиознатите ни.

32

Мен

преди 6 години

Мисля че Китай няма да се съгласи американски армия да са на границата му.а не мисля че САЩ ще се изтеглят от там

31

ДС

преди 6 години

В 21 век сме. Нека се обединяват хората. Да живеят мирно и задружно. Това е.

30

Анонимен

преди 6 години

ФРГ даде и продължава да дава стотици милиарди евро за да се изравни стандарта в "двете Германии", и все още не се е изравнил.А РК просто не ги виждам как ще могат да изравнят стандарта на "двете Кореи". Просто не ми се мисли колко време и пари трябва да дадат за да докарат КНДР на своят стандарт.

29

Анонимен

преди 6 години

Възможно е, но първо Свин ечовечището трябва да ритне камбаната.

28

Анонимен

преди 6 години

Руската окупация кога е приключила.