149

OTOMAN LEGACY..

преди 6 години

Siderov..na Sopolev!

148

Кико

преди 6 години

Глупости и хора без работа

147

СатаНАТО

преди 6 години

Връх Иво Христов или връх Петър Волгин. Или направо връх Иволгин. Да се насссрат сссрофилите от кеф.

146

Анонимен

преди 6 години

Относно нашите средновековни архиви, знаеш къде е отивало всичко оцеляло. За онова, което не е оцеляло, ще благодариш на местния башибозук. Книжнината е била укрита по манастирите. .Как пък всички други са оцелели само нашите-не. Манастирите също.

145

Andreshko

преди 6 години

Къде отиваш? Отивам да хвана на Мойсей камбаните.

144

СатаНАТО

преди 6 години

Трябва да се казва връх Фердинанд.На името на император Фердинанд Първи. Св. Иван Рилски е много миролюбиво и русофилско.Също така може и връх Черноземски.

143

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОколо двореца, естествено че е имало администрация. Относно картите - знаеш за онази уникална карта, съставена от турски паша, който изрично подчертава, че е ползвал други, по-стари карти. Не забравяй, че те са наследили Византия.Относно нашите средновековни архиви, знаеш къде е отивало всичко оцеляло. За онова, което не е оцеляло, ще благодариш на местния башибозук. Книжнината е била укрита по манастирите. Поинтересувай се колко са били - почти всички са изгорени до основи.

142

Анонимен

преди 6 години

Как така няма данни как са се казвали по български? Нали българите сме били високоразвито цивилизовано племе което сме разпръсквали просвета навред по света? Как така тези необразовани варвари турците се оказва, че имат и карти и архиви и всичко присъщо на цивилизованото общество?

141

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 150Прав си.Връх "Тангра" - така трябва да се казва днешният "Мусала".

140

Анонимен

преди 6 години

Не е късно да си го преименуваме на връхТангра или Тангри,а Кърджали да е град Арда.

139

Не бъди нагъл!

преди 6 години

До Златна ЗораДрън, дрън, дрън, дрън!Какво значи "гръцки"?Най-точният отговор е "присъщ на племена, придошли от Мала Азия, настанили се в земите на траките, а в началото на 19-и век - нагло обявили древното тракийско наследство за свое"!Това е истината.

138

Нужен е разговор

преди 6 години

разговор с Турция на високо ниво.Задължителното преименуване на всички географски обекти в империята с турски названия е станало в сравнително ново време. Не е възможно в турските архиви да не е запазено нещо. Нали са променили всички названия в географските карти?Да не се забравя и това, че архивът на османските султани се е оказал в български ръце и се съхранява в София. Има си хас да се окаже, че там се съдържа информацията, която ни интересува! Този архив в каква степен е обработен?

137

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До Златна ЗораГърция се появява на света едва в началото на 19век.

136

Анонимен

преди 6 години

Най-напред трябва да се променят имената на всички населени места, кръстени на терористи, *** и масови убийци. Най-фрапиращите примери са: Велинград, Димитровград, Благоевград.

135

Анонимен

преди 6 години

Сегашното поколение българи се съмнявам да са по-вярващи от поколението от преди 100 и повече години ,на които не им е пречило названия ,Кърджали,Мусала и др.!

134

Златна Зора

преди 6 години

Тези земи са били гръцки и оргиналните имена са гръцки!Върнете стотиците гръцки-оргинални имена на градовете!Гърция люлка на цивилизацията ,но премазана от хуни,татари,българи,кръстоносци и турци..

133

Анонимен

преди 6 години

Няма черно няма бяло в сивото е истината.Гагаузите последните чисти българи говорят турски.Българите в руска Болгария и Къбардино-Болгария също.Може и Мусала да е прабългарско-турско име а не Османско...Там Османската иперия не е била.А и нито един народ под управлението на най-дълго съществувалата империя в Света-османската не е изчезнал или претопил за 6 века.Местното население на цял континент беше ликвидирано за под 1 век. в новия свят.

132

Анонимен

преди 6 години

Трябва се върне оригиналното Горна Джумая, и да се смени и името на Жоро Тарабата, не може град да се казва така.

131

Анонимен

преди 6 години

До КюрдитеКюрдите от Садам и ИД ги спасиха турците.Пак турците обучиха и въоражиха пешмергите,но храни куче да те лае...

130

Анти Атом

преди 6 години

След тоталната некомпетенция на пЪтриотичните министри и Ве Це то идва ред на замазване на положрнието с безмисленни идеи .И нагнетяване на етническо напрежение ,че най-много се харчи сега.