155

икономист

преди 6 години

В БГ осигуряването е " на принципа на солидарността",т.е.по-богатия плаща за по-бедния и всички имат равни права в здравеопазването,трябва да се промени системата,за да са доволни и пациенти и доктори.Да не забравяме че здравната каса плаща мн.малка част от здравната услуга,останалото кой да го плати?

154

Анонимен

преди 6 години

Защо плачат JP тата? Винаги съм и оставял 5 лева, бележка никога! Не я искам, отзивчива жена е, в отпуск да е и в потърсиш, помага. Така са много нейни пациенти. Всеки ще даде, само и само да му се обърне внимание. .

153

Анонимен

преди 6 години

Здравеопазването в Холандия е на нулево равнище!

152

До 168

преди 6 години

Вярно е което казваш, обаче ако си бил при лекар в холандия ще знаеш че за 99% от случаите ти изписват парацетамол и те пращат да лежиш вкъщи.

151

Странно

преди 6 години

Уж коментарите са 180, а защо се виждат 169

150

Новатор

преди 6 години

Липсата на джипита и на качествени такива в най-скоро време ще доведе до замяната им със софтуерно решение благодарение на огромната медицинска база в нета. Софтуера ще препоръчва лечение в някои случаи на база и от някои задължителни изследвания или посещение при специалист.Както аз съм се досетил за това, така ще се досетят и онези, които могат да го направят. Финансирането ще дойде от петролните шейхове. :)

149

Анонимен

преди 6 години

Ако д-р Сотиров е бил пациент в Холандия нямаше да иска увеличение на таксите и щеше да знае че не може като пациент да плати повече от 360евра годишно за мед обслужване т.е. за прегледи. За това следи техния здравен фонд.Плащаш между 85 и 110евра месечно задължително за мед. обслужване което е 7 8 % пт мин работма брутма заплата в момемта там. В същото време получавате мноого качествени мед грижи за разлика от бг за парите които ви се удьржат задължително за здравни осигуровки. Истината каква е

148

Alarak(the truth)

преди 6 години

Добре умнико като казваш, че заплатата расте според уменията, закакво джи питата тръгват да си я дигат, като услугата е една и съща откакто съм се родил, лек парадокс а?

147

абсурдистан

преди 6 години

По колко пъти ще го плащаме това "здравеопазване" ? -плащаме осигуровки цял живот и НИЩО не получаваме !- в болниците Пак плащаме - при джипСито пак плащаме ,а и малко им било - за изследвания плащаме До кога ще плащаме за това Нищо ?

146

1

преди 6 години

До АнонименТо пък едно лечение! Държат те в болница за 5 дни , вземат парите от касата и ти си в кутия от фазер и накрая под земята!

145

Анонимен

преди 6 години

До "Да"Елементарно е, елементарно и само изглеждат логични сравненията с фризьорката и почивките. Не е почтено да се сравняват капризите на единици с необходимостта... Защото Всички Плащаме Всеки месец Задължителни Здравни Осигуровки.

144

Анонимен

преди 6 години

Трябва да има електронна карта и няколко здравни каси с ясни правила.Българинът не иска да плаща за здраве,ще даде за цигари,маникюр,фризьор 100лв за кръчма и т.н.Затова сме толкова болни,други са ни приоритетите,сами си поставяме диагнозите и се лекуваме от форуми,а здравето е скъп продукт!

143

Анонимен

преди 6 години

Е то много по-изгодно ще ми излиза да не си плащам осигуровките и да давам 20-тина лв. за преглед. Моята заплата не е мръднала, така че кво ме топли минималната?

142

1

преди 6 години

До Др МенгелеОт "див" И "космат", по-лошо е да си зле с главата! Колко сортове "чесън" познаваш? Ако си лекар чии топки "чешаш"? То бива неграмотници, ама чак лекари?

141

Да

преди 6 години

Моето джипи е от малкото свестни и казва така, ако сега бях млада, знаете ли каква щях да стана? Фризьорка. За едно дамско подстригване 20-35 лева, за едно боядисване 60-80 лв, за 1 час щях да изкарвам толкова, колкото за 2 дни. Хората в България се възмущават на таксата от 2 лева при джипито, а пред кабинета разказват, от каква почивка в чужбина са се върнали. Хората у нас нямат нагласа да плащат за здравето си, но да ходят на фризьор и на маникюр - може.

140

Туск

преди 6 години

Даже и консултациите в аптеката тпябна да станат платени. Плащаш си лекарствата, рлащаш си консултацията.

139

До 158

преди 6 години

Ми като не ти се занимава с джипито дай 30 лв за рреглед на частно, дай 3 лв потребителска такса. Дой още 50 лв като ти напише еднарецерта и отидеш в аптеката. И си готов. Ама, нямаш парите, нали. Нямаш 2 лв в джоба да се усмихнеш, ама си с *** самочувствието, пък и с претенции, бе.

138

До 150-2

преди 6 години

Нямам против кадърните джипита, каквото е моето, да бъдат част от диагностичния център, но хората трябва сами да определят, кои са кадърните.И време е в нашето пиянско и нездраво общество да се забрани търговията с цигари и твърд алкохол.

137

nina

преди 6 години

Д-р Сотиров, какви са доходите в Холандия? Какви са условията там? Защо не пишете за това? Много, ама много сте лакоми! И нагли! И безпардонни! Нахалството ви стигна до там, че един от вас да иска болните да си плащат цялата такса, а разликата да си я искат от ЗК. От това по-голямо дебелоочие не бях чувала! Вие ЛЕКАРИ ли сте, или печалбари? Добре, че не съм попаднала на такъв "доктор"!!!

136

С направление

преди 6 години

Смених няколко лични лекари. И при всички ситуацията е една и съща. Няма никаква полза от личния лекар. Не извършват прегледи, не си вдигат телефона, гледат на пациента като на спестовна касичка. Според мен предназначението на личния лекар е само да издаде на пациента направление. Истинското лечение се извършва от лекарите специалисти.