48

Анонимен

преди 6 години

Не са ни нужди много политици. Има достатъчно крадци. Още по малко са ни нужни" обединени патриоти "

47

Анонимен

преди 6 години

Правилно- затворете 80% от частните болници,те са собственост на ДПС т.е. на червеното ДС и са създадени специално за да източват бюджета на здравната каса!

46

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНяма пари,защото парите от касата се крадат и не отиват по предназначение!

45

Безпартийна дама

преди 6 години

Не са ни необходими политици!!!!!

44

Анонимен

преди 6 години

Стига злоба! Този е прав. Няма управия, ако не се закрият болници, училища и не се съкратят чиновници. Живея в малък град - болницата само регистрира болни, но хората се лекуват или в областната болница или в София. Паралелките в училищата са маломерни, но не се закриват или обединяват училищата. Администрацията набъбва. За това няма пари в тая държава - трябва коренни промени.

43

Тиквата

преди 6 години

Ами ще закрием всички болници в Българи, освен тези в София.Който не може да пътува, да мре.

42

кара колю

преди 6 години

Вие мършите ,,патриоти", винаги последни вземате решения, когато видите къде е лапачката!

41

Анонимен

преди 6 години

Патриот отсече: Не са ни необходими много болници!...........правилно ! също така не са ни необходими училища,читалища......... добре е да се наблегне на хотелите по морето, по банско.............

40

Анонимен

преди 6 години

Не са ни необходими такива "патриоти"!

39

Анонимен

преди 6 години

Това не е патриот, а НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ и РОДООТСТЪПНИК!

38

Предатели

преди 6 години

Как не ви е срам? Закрийте 450 частни болници. Може ли да закривате общински, които обслужват малки населени места от 20 до 80 километра и там се поемат най-тежките случаи? Що за цинизъм?Легализирайте евтаназията!Ще ви освободим от мъките да финасирате държавни болници.Не подвеждайте хората, че няма пари.Пари в БГ има от там папкате и за един мандат правите около 4 милиона.Давате около 2 мил. на частници.Лекарски съсловия станаха милионери.Закривате училища, болници -каква д-ва е това?

37

А депутати?

преди 6 години

Не са ли ни много и депутатите и партиите? Защо не намаляме и тях? Ако злоупотребите в болниците са хиляди, то тези на депутатите са за милиони... Както върви, скоро няма да има лекари, а ще минем на шамани.. То може би и ще бъде по-добре

36

до: 28

преди 6 години

През 862 863 г. Борис I сключва военен съюз с крал Лудвиг II Немски и преговаря с него за приемане на християнството в България от Римокатолическата църква.

35

Анонимен

преди 6 години

До до: 28Може би там учи тюркските руни

34

Анонимен

преди 6 години

До до: 28Ако не те е срам кажи защо дъщеря ти се разхожда ежедневно между Герман и Лозен в студ и пек

33

Стоян Динков

преди 6 години

Когато се приема християнството, са избити над 100 хиляди българи. Тази религия е наложена насила от Византия. Налага се една азбука, която е на базата на стара писменост, създадена през 4-и век. Прабългарите са използвали друга писменост тюркските руни. От тях са взети няколко знака и са внесени в азбуката. По времето на Борис I в България се завръщат антите славянски племена, изгонени от нашите ханове. Те налагат славянския език. И така всички започват да говорят на славянски. По това време хората не са могли да пишат.

32

до 32,33

преди 6 години

да не са ти арестували доставчика бре

31

до: 28

преди 6 години

Калдарашите са едни от най-запазените ромски общности в България. При тях все още съществуват запазени потестарни форми, като ц*иганския съд - мешере, те говорят основно романес, пазят ревностно своите обичаи и традиции. Пищният начин, по който отбелязват Великден (Патраги) и Гергьовден, както и калдарашките сватби често са сочени като едни от най-интересните ц*игански обичаи в Европа. Източно-православното християнство играе много важна роля в живота на калдарашите и те са ревностни християни.

30

до: 28

преди 6 години

Дасикане-рома също се разделят на множество подгрупи. Това са например бургуджиите, джамбазите, тужарите и т.н. Сред тях са налице слаби тенденции към българеене, но някои групи съхраняват с гордост ромското си самосъзнание и традиции (Напр. част от бургуджиите в Шуменско се наричат "парпул-рома" - "истински роми").

29

Стоян Динков

преди 6 години

До до: 28А хорхането черни сте само едни-*** черни