228

Анонимен

преди 6 години

Молитви ама под расото - кола маска! :))))))

227

Анонимен

преди 6 години

Синодът да помисли дали трябва да се бият камбаните допълнително към молитвите.

226

спиш ли ?

преди 6 години

ГОСПОД Е ВЕЧНО СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ!Ние сме прашинките и ще бъдем ответи само по НЕГОВА ВОЛЯ!АМИН! ДА БЪДЕ ТВОЯТА ВОЛЯ БОЖЕ НАШ!!!!!!

225

Я па ти...

преди 6 години

До 223 Светия Синод много добре знае че господ няма. Вярата е в мислите на хората и във вярата им че има някяква справедливост.Почти винаги това се оказва невярно.Господ щял да го накаже....Има да си чакаме.

224

Я па я...!

преди 6 години

Само така...Молитви са му майката.Молитви до дубка.

223

Гошо

преди 6 години

Смешници

222

Анонимен

преди 6 години

Не споменавай напразно името Господне!Като се гледа в какво се забърква БЦП, не може да се спести. Боже! Боже! Пази Боже!

221

не син

преди 6 години

Браво на църквата ! Слава богу, че има нормални хора в България !

220

Лошо

преди 6 години

Много лошо, сега р***поня ще трябва да позлати некоя църква за да не го анатемосат. Но като член на БКП това едва ли ще го трогне!

219

Членска карта №7

преди 6 години

До 228Не случихте на народ, нали! Ми, пръждосвайте се по Скандинавия и Англосасонските дупки, оставете ни намира.

218

Анонимен

преди 6 години

Православната църква не е преследвала хора,нито е налагала насилствено вярата си,нито е спирала прогреса изгаряйки учените на клада.Напротив,православната църква дори е създавала книжовни школи за просвета и учение,килийни училища,наред с религията,създавали са книги,преписи,включително и научни.Нито богомилите е преследвала,нито е избивала болярските родове или който и да е.

217

Анонимен

преди 6 години

До АнонименБорис е действал като цар,като политик когато е избил болярските родове,а не от името на църквата.Посъщия начин и богомилите са преследвани,по политически причини,а не от православната църква,защото те са проповядвали против властта на византийския император и срещу властта на други владетели или срещу болярите,срещу църквата,която поддържа управляващите,срещу всички богати.Те са предвестници на феодалното общество,което се заражда малко по-късно.И няма нищо общо с религията

216

Анонимен

преди 6 години

Пълна простотия! Нашият народ се оказва на доста ниско ниво на култура. Жалко! А църквата да погледне календара, не сме в 1518, а в 2018 година. С тая конвенция всички ни видяха колко струваме. Жалко наистива

215

Анонимен

преди 6 години

Лицемери! Църквата им е пълна с третополови те ще бият камбаните и ще се молят срещу тях.

214

Анонимен

преди 6 години

Не Синод а цирк Килимявка. Утре ще отида до отчето в нашата църква с искане да ме анатемоса. Такава църква от средновековието не ми е нужна.

213

Анонимен

преди 6 години

Светия Синод изясни ли си къде е господ? На небето или в Москва? По всичките им действия личи те техният господ е в Москва, затова спешно да канонизират за български светец генералът от КГБ Решетников.

212

Анонимен

преди 6 години

Синодът спешно реши: Ежедневни молитви за здравето на Путин и руския КГБ-патриарх Кирил!Който слага минуси означава че не желае руския вожд да е здрав и жив.

211

Анонимен

преди 6 години

колкото и да не ви се иска, страшния съд идва!покайте се!

210

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо нашите попове си мислят за *** с задниците...Добре е да излезат от утъпканите манастирки пътеки и да се обърнат към Бог.

209

Анонимен

преди 6 години

Напрактика десетте божи заповеди са най - стария социален договор върху значението и употребата на нещата. В последствие църквата добавя някои други полезни или вредни значения, но като цяло влиянието и е ползотворно. Но, някак си, не мога да приема за морални устоите на църковен служител, возещ се на майбах. Сигурен съм че и мюсюлманите не биха се възрадвали на ходжа, притежаващ частен самолет. Това противоречи на всички църковни призиви за смиреност и аскетичност.