25

марчело

преди 4 години

Баба ми идедо ми сапостроили къщата 1921 год.И сега да сменяме името .то и мара бунева беше махла на орландовци ама некой кръсти улица на нея Затова нямаме история щото се изгубва в смяната на всичко било за лошо или за добро

24

от квартала

преди 5 години

напълно подкрепям инициативата за преименуване на един български квартал на името на достойна българка допринесла много за България.как изобщо може да се подлага на коментар, дали да е незнаен италиански каменоделец или заслужила личност от българската история.представете си само дебат в Италия, дали да е на името на български градинар "ал пешо"или"дон иван", вместо Гарибалди.сещате ли се за отговора?или изобщо ще има ли такъв дебат?

23

Joko

преди 6 години

Айде седнете си на зад ниците. От както се помня този квартал се кавза Орландовци. Сега някакви провинциални тръгнали да ръсят глупости.

22

До Джек

преди 6 години

Еееех, друже,някои по-възрастни съкварталци помнят, как на предизборна среща със Станка Шопова през 80-те години, някакъв *** вдигнал ръка и предложил ул."Ангел Кънчев" да бъде преименувана на "Асамблея Знаме на мира". За чест на тогавашните жители на централната част на София, залата буквално се взривила от спонтанни протестни викове. Никой не одобрил това и Стана, която си записвала предложенията на евентуалните си избиратели, предпочела да си замълчи, все едно не е чула това предложение.

21

Запознат

преди 6 години

До кадия--1;Юджйн Скайлър ,дипломат от САЩ, я освобождава от турската бесилка. След Събитията в Батак ,българия е посетена от 4 дипломати на САЩ. Ю.Скалър поканва Макгахан и заедно поесщават района. Те са главни виновници за ЦАРИГРАФСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ<която Русия провали.

20

Джек

преди 6 години

Ако се смени името на квартала, всички хора трябва да си подменят документите. Това ще са много пари. По добре да се направи с тези пари една поликлиника. Някои ново построен квартал може да се казва "Райна Княгиня". Дори и богатите държави не биха си позволили такава подмяна на името на квартала.

19

Анонимен

преди 6 години

До ВасилевСъгласен съм с вас за положителните неща, но циг.а.ните наистина се превърнаха в гголям проблем. Говоря за тези, които надойдоха след 2000 година, защото преди това бяха основно месно население и ние си ги познавахме и нямаше проблеми, е поне не твърде често. В момента вечер в трамвая към Орландовци е нещо страшно, семейството ми го е страх да се прибира по тъмни доби пеша, а преди не беше така !

18

Василев

преди 6 години

"квартала, който е известен с етническото черно население и гробищата"Айде стига с това невежество, квартала е едно спокойно място за живеене, много къщи с дворове, изключително удобна локация: 7-8 минути с трамвай до Лъвов мост, разходка пеш от квартала до Дондуков съм за 20 минути, при хубаво време кубетата на Александър Невски се виждат на една "ръка разстояние", не съществува проблем с паркирането поради липса на "идиотско" застрояване, естествено липсва поддръжка на общинската собственост

17

Ute

преди 6 години

Dealmana ... ili Dealbero ...po shi im miaza...pa moe i Penna...

16

Анонимен

преди 6 години

Орландо ?! От песента ,,Орландо,изкарай куцото магаре...,,

15

123

преди 6 години

Аре стига бе. Това е като "Левски" "В" и "Г" и "Ботев". Гетата на София. Ако имахме малко самосъзнание тия квартали щяха отдавна да бъдат прочистени. А не да са пълни с ***.

14

Анонимен

преди 6 години

KVA E PA TAA BE-NI YA ZNAM NI SAM YA CUL

13

Орландовчанин

преди 6 години

Нерде "Опълченска", нерде "Орландовци"! Нито и живяла тук, нито наследниците й! По цял свят градове, квартали и улици носят имената си от столетия, само тук мине не мине време и айде да сменяме имената! Селата Орландовци, Биримирци, Обрадовци са по-стари от Райна Попгеоргиева. Редно е да бъдат с тези имена. А в квартала наистина са се заселвали български бежанци от Македония. Аз съм против преименуването!

12

tangra

преди 6 години

Ами аз ако съм потомък на Райна Княгиня едва ли ще искам с това име да се казва квартала, който е известен с етническото черно население и гробищата.

11

Живущ в Орландовци

преди 6 години

Аз лично държа да си остане името Орландовци, но най-държа да не занимават с глупости, а да вземат да оправят улиците и тротоарите в квартала, защото са в плачевно състояние, защото за нас, като квартал се сещат само, когато има избори ! Иначе имаме читалище, което е кръстено на Райна Княгиня и си мисля, че това е напълно достатъчно, за да я почетем !

10

Анонимен

преди 6 години

Орландовци, наречен на името на граф Орландо, виден участник в кръстоносните походи, не трябва да се преименува. Райна Княгиня заслужава на нейно име да се нарече нещо голямо в София, примерно централният площад на жълтите павета, или някой от големите булеварди, носещи имена, които политическата конюнктура им постави след 1989-та година и които очевидно не са подходящи.

9

Анонимен

преди 6 години

Ами питайте живущите там дали са съгласни да им се промени името на квартала? Не е ли по добре да се преименува на първият жител който се е заселил в това село? Щото това село не е било квартал на софия. Защо ще го преименуват на някаква дето не се знае от къде е дошла? Жителя който се е заселил пръв да се намери в архивите и на него да се преименува. Така е по справедливо отколкото на някаква дето е пришълка в София.

8

Анонимен

преди 6 години

Райна Княгиня според мен заслужава много повече.Названието Орландовци също е част от историята на града.Би трябвало да се намери компромисно решение, за да се запази и това име. Но Райна Княгиня и този майстор-каменоделец са несъпоставими.При добро желание може да се намери решение - кое да е Орландовци (например, така да се казва само кварталчето, в което са съсредоточени занаятчиите-каменоделци, каквито там има много), а целият район да носи името на Райна Княгиня.

7

българина

преди 6 години

за оландовци не знам, но за кърджали и мусала, до кога така?!?!?

6

Анонимен

преди 6 години

За проблемите на квартала петиция няма да организират, но за поредната патриотарска изцепка са първи борци. Да му имам приоритетите на организатора.