395

МИРО

преди 6 години

Пак ви,питам, предатели долни: като се учи за Бойко-тиквата,ще се учи,че е тиква ,мутра,за неговата истинска принадлежност,кръгове от мутри, АМА БЪДЕТЕ И РЕАЛИСТИ АВТОРИТЕ НА УЧЕБНИЦИТЕ,ПЪК И ТУК ДРАСКАЧИ ТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ!!! ЧОВЕК ЗНАЕ ДВЕ И ДВЕСТА!!УУУ!!!!

394

МИРО

преди 6 години

Наричам *** и предатели всички тук платени драскачи,а и тези,дето отварят тази тема и настройват нас,народа един срещу друг! Първо по времето на соца си живеехме милион пъти по-добре да с руснаците!!! Когато искахте да ни приобщаване към НАТО и ЕС ,защо не ни направихте референдум, ПРЕДАТЕЛИ ДОЛНИ!!!КЪДЕ НИ ОТИДОХА ЗАВОДИТЕ, фабриките, предприятията!!! Защо ни затрихте икономиката, *** и *** долни! Кажете истината на младите

393

Анонимен

преди 6 години

Трябва да учат и за 45годишната окупация на СССР над Източна Европа.

392

Дано

преди 6 години

Да учат как червивата армия е унищожила Третото Българско Царство през 1944

391

@

преди 6 години

След като прочетох заглавието се сетих и какви ще са коментариите!!!!от 80%

390

Анонимен

преди 6 години

Като извод от по-долните неоспорими исторически факти за комунистическа България е, че тя непременно трябва да използва европейскя интеграционен процес за да се еманципира най-сетне от руското архаично влияние и да сведе отношенията си с Русия само до икономически отношения, ако иска да постигне просперитет близък до развитите европейски страни.

389

Историк

преди 6 години

Изказването на рупора на руската пропаганда М. Захарова, че - цитат: Съветската армия е спасила българските евреи е зловещ, показателен пример за това къде е писана Българската История от Освобождението ни от турско робство и особенно по времето на комунистическата диктатура.

388

Анонимен

преди 6 години

До до 381о до 381Забрави ли опашките за банани,---не, не съм. А ти, като се разболееш и нямаш пари за лекар, или ЧСИ-то потропа на вратата ти, или римляни пребият и ограбят възрастните ти родители, или децата ти станат наркомани, все за тия опашки за банани ще си мислиш сигурно. И пак комунистите и руснаците ще ти бъдат виновни, НАЛИ ***?

387

Историк

преди 6 години

Руската окупационна армия в България от 1944 година изиграва същата роля, каквато изигра десетилетия по-късно в Чечения - като на ролята на съветския шпионин Г. Димитров беше инсталиран чеченския сатрап - Кадиров.

386

Историк

преди 6 години

До 397: Фашистката диктатура е аналог на Комунистическата диктатура !Единствената разлика е че първата е крайно дясна ( Мусолини - Италия ), а другата е крайно лява ( Г. Димитров & Co - България ), като втората получава допълнителна уродливост, тъй като главния двигател са русофилите с активната помощ - военна, материална, логистична, и идеологична - на големия брат от Москва.

385

До 395

преди 6 години

Помним ги книгите от соца. Още си пазя 2 тома "История на Втората световна война" от онези години, в които книги всяка втора дума е "великата червена армия". Безобразно изкривяване на фактите, пошла,пошла пропаганда писана в стил "вие сте тотални ***". Явно дебилизацията на българският народ през онези години е било от изключително значение за руснаците и комунистическите им слуги в България.

384

До 395

преди 6 години

Соца беше строй при който ръковидните позиции се заемаха на на база образование и умения, а по партийна линия. Безброй бяха случаите при които напр. цял отдел инженери се ръководеше от човек, който освен, че му липсва нужното образование и опит, а дори е буквално неграмотен. Заотва и по-голямата част от бг предприятията по-онова време работиха на загуба - често продажната цената на произведения продукт беше по-ниска от призводствената му.

383

НИКОЛА

преди 6 години

До Историк 393 : КОМУНИЗЪМ ИЛИ ФАШИЗЪМ -НЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ ФАШИЗЪМ ,ЗАЩОТО ПЪРВИТЕ НЕ СА ИЗБИВАЛИ ДЕЦА,ЖЕНИ,СТАРЦИ И МЪЖЕ ТРЪГНАЛИ ДА СВАЛЯТ УБИЙЦИТЕ. ТЕ СТРОЯХА НОВА БЪЛГАРИЯ ,КОЯТО СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРСКИТЕ ЛИКВИДАТОРИ РАЗСИПАХА СЛЕД 1989 Г. ПОВТАРЯМ , СЛЕД 1989 Г. , А НЕ СЛЕД 1997,КОЯТО ЦИТИРАТ НЕПРЕКЪСНАТО ЛИКВИДАТОРИТЕ. НЕ ИМ УДИСВА ФАКТА ,ЧЕ ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ИЗДАВА УКАЗИТЕ ЗА ЛИКВИДАЦИЯ ПРЕЗ1992 Г. И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ФИЛИП И ИВАН ГО ИЗПЪЛНЯВАТ ДОСЛОВНО-ЛИКВИДИРАТ БЪЛГАРИЯ

382

Българин от България

преди 6 години

За съжаление чета тези *** коментари и не мога да повярвам колко сме се доближи ли до дъното . Някой дава ли си сметка ,че след 15ина години тая държавица вече ще е на 200% пропаднала замислял ли се е някой кои ни управляват днешните управници са отрочета на бивши комунистически величия пример дядото на м-р Павлова, м-рБъчварова , другарката Цачева и да не пропуснем главата на правителството . Вярвайте ,че в техният детски и сегашен живот и на техните родители не им е липсвало нищо

381

Анонимен

преди 6 години

Гледам сте се затюхкали за материалните неща-яденье и пиенье .И сега когато имате достъп до западните стоки вече не са така харизматични, нали? Сега имате същият проблем- дизайнерските стоки ви карат гледате все едно е космическка находка..сега пък имате Биг Брадър,Азис и ароматизирана тоалетна хартия, което ти навявя ДЗЕН.И така ДО КОГА?Изчетох всички коментари, но никой не се оплака, че нямахме лесен достъп до книги....Всеки с "глад си"

380

Тъпанар

преди 6 години

До 392. Те и доста голяма част от по-старите също няма да те разберат. Може ли да вземеш един наследствен к.опана.р и да го изравниш с лекар, инженер или учител? Тия първите, единственото, което ги интересува е т.ърб.ха да е пълен, а топките празни. Е, това през соца го имаше в изобилие без пари. Останалите неща се смятаха за ненужна лиг.ав.щина...

379

Историк

преди 6 години

Историята в никой случай не трябва да приема наивните андрешковски обяснения и оправдания за престъпленията на комунистческия фашистки режим със заключенията на диктатора Т.Живков социализма беше едно недоносче , а предлагането на суверенна България за сливане със СССР за безобиден маньовър.Както вече писах - Това предателство няма аналог в Българската История и трябва да се учи от българските ученици от 1 до 12 клас !

378

Анонимен

преди 6 години

Едно нещо винаги ще си спомням за онова време. Изключително редките случаи в които някой някак си се беше сдобил с дадена западна стока. Много хора се събирахме около "нещото"(предмета) и го няблюдавхме все едно е космическа находка. Също така, както някой по-долу писа, некерманите бяха свещени! Периодично се преразглежда защото всичко вътре изглеждаше, като от "бъдещето", като на сън! По-младите едвали ще ме разберат.

377

Историк

преди 6 години

До 379:Не може за някой грешки на властта преди 9 септември 1944 г. която се бори срещу терористите комунистически банди да се оправдават огромните престъпления на последвалата комунистическа фашистка диктатура, която избива не 7 ястребинчета, а десетки хиляди българи и още толкова вкарва в лагегите на смъртта и всичко това с активното внушение на Москва.

376

Анонимен

преди 6 години

Соца - перфектния строй за хора с манталитет на плъх.