24

Анонимен

преди 6 години

Къде се продават тези терНометри ?

23

Таню

преди 6 години

А -71,2*С как ви идва?? Тогава дочупва ли тъпoмера ви?...

22

Немаме пари за ток

преди 6 години

Много помагат парните бани при студено време ..една гореща вана един контрастен душ..Ако имате пари за ток е добре..Нагли престъпници на власт в София дигнаха цените на тока до непосилни при липса на доходи..Продават на гърция и турция тока без пари само за взятки и комисионни а на собственика на централите Българския народ го продават за 11 евроцента на киловат час.АМАН

21

Купувайте валенки

преди 6 години

заради нагли престъпници на власт в Европа и други страни от съседен тежко увреждан със скенери инсталирани на автомобили вкл галогенни лед и ксенонови свят тежко въоръжен искаха да хвърлят най много пол милиона ледо генератори за да замразят повърхноста поне до минус 77 за да убият зверовете с огнени очи и гумени лапи..рн Електрожени на автомобили буквално им бъркат в очите на нашите съдружници в охраната на целия свят

20

До 14

преди 6 години

Хората в Якутск се оправят при тия минусови температури благодарение на факта че не ползват Софийската топлофикация и че в Якутия не управлява ГЕРБ.Наличието на дори един от тези два фактора,щеше да направи съществуването на хората в тази точка на света невъзможно!

19

Анонимен

преди 6 години

До Mr STARBUCKSРедкаш неприятен миризлив! Твоето присъствие лепне постоянно и хич не е приятно.Да се чуди човек как можете от качествени кафета да сварите такъв бълвоч. Предпочитам руски чай, ако ще и да е цейлонски.

18

Анонимен

преди 6 години

Това явно е писано от най-добрия физик сред журналистите. Течностен термометър може да се пръсне само ако се нагрее значително над обхвата му. А с живачен термометър може да се измерват минимално ниски температури до -37C, където е точката на замръзване на живака.

17

Анонимен

преди 6 години

Другия голям студ е във Верхоянски, може да го видите на приложението за време.

16

Анонимен

преди 6 години

Бил съм в хладилен склад на -30, цифката директно замръзва. Химикалка не работи, очилата замръзват от дъха, а телефона само показа образ и потъмня. Но като цяло усещането не е много по-различно от при -15. Вътре влизаше електрокар за по 5 минути и излизаше, защото батерията падаше бързо. Двама души влизахме за по 10 минути, яко облечени и след второто влизане, почивахме по половин час. Ние не сме свикнали на такива температури.

15

МТ45

преди 6 години

Бил съм на -30-33 С и само на очите ти е не е студено и гледаш как бързо да се предвишиш (пеша) от точка А до точка Б . Стуено и не е за мъже и при минус 30-32 ,а камо ли при 60 под нулата .

14

пущиняк

преди 6 години

То селата в тази най-студена част на Сибир са ясни! Повечко дърва, печката да бумти и като легнеш да спиш, ако не върху нея, то колкото е възможно по близо до нея!По-интересно е как живеят в сравнително големия град Якутск близо 300хил.д., като се има в предвид, че там не е много по-топло от Оймякон и често зимата става -50 по Целзий!

13

11

преди 6 години

Тия научиха от една седмица за Оймякон и постоянно пускат глупости кат малко дете пред дядо си, когато е научило нещо. Иначе е признак на малoумие.

12

СатаНАТО™

преди 6 години

Единствено водата има тази аномалия да се разширява при замръзване - и то само в интервала 0-4 градуса. Живачен термометър няма как да се пръсне. Или ако еленовъдите са изпили спирта от термометъра и са долели вода.

11

Петър Волгин

преди 6 години

Защо трябва да ме боли дедо ви я за Ой мякон?

10

Анонимен

преди 6 години

Какво толкова му харесват, че за втори път този месец излиза като новина. Дискавъри имаше много хубав документален филм за Оймякон. Гледайте.

9

Анонимен

преди 6 години

Минус 62? А минус 70 в Сибирската тайга как ви звучи?

8

Mr STARBUCKS

преди 6 години

до 7Ми айде де ,като е много хубаво ,та чак и по хубаво от Канада,чемодан и вогзал.Ама вземи със себе си и всички русофили от форума,та и ние нормалните хора да си пообщуваме.

7

Анонимен

преди 6 години

Слава на Русия.. Сибир и Якутск е много по-добре от Канада..

6

Анонимен

преди 6 години

До zeusСипи една термометърна голямаживи здрави

5

GolemPraz

преди 6 години

Електронните термометри не се пръскат. Просто журналистическият мозък пръска глупости. В по-нормалните статии по въпроса можем да прочетем, че термометъррът просто се е повредил. Най-вероятно тихо и кротко му е изгаснал дисплея и толкоз. Ама къде по-драматично е да се пръсне. Простотията е навсякъде.