15

Анонимен

преди 6 години

Най важно е Самарското знаме и то е руско - българско!

14

Анонимен

преди 6 години

Димитров откъде да ги знае тези работи и говори известни неща. Да каже кой е този достоен подофицер знаменосец! В кой полк е служил и къде са били дислоцирани.Тук един дядка, набор 1925 г. бил ,,окупатор'' в Гюмюрджинско говореше за 58 полк, но други данни сочат, че същият е бил и в Дедеагач. Професорите да се разшетат, а не само бля - бля.

13

Историк

преди 6 години

До 10:Няма историк по-голям от Левски !А това, което е казал Левски е световна истина българската История го доказва.Тоз който ни освободи, той ще ни пороби !

12

Анонимен

преди 6 години

Пак по Живково време в казармата имаше политическа подготовка и там патриотичното възпитание бе силно застъпено.Имаше едни книжлета сборници и в едно от тях пишеше за бойното знаме и конкретно за изтеглянето на нашите войски от Беломорието през септември 1944 г. ,,Дружината се построи за поход. Подофицерът знаменосец бавно свали знамето от пилона, старателно го уви и постави в калъфа, също така бавно и тъжно изгледа наоколо, извади пистолета от кобура и се застреля....''

11

до 10

преди 6 години

И кой ти каза че Божидар е Професор - генерал Борисов може би.

10

Анонимен

преди 6 години

Не е лошо учените исторически глави в лицето на професора и другите като него да разяснят и да се сложи точка относно цитата приписван на Апостола "който ни освободи, той ще ни пороби" многократно повтарян от едно мекотело.

9

до 4

преди 6 години

И какъв точно професор е този самозванец.Титлата, която има и е защитил е младши научен сътрудник втора степен.Останалото са приказки от Тиквения храст.

8

Анонимен

преди 6 години

Русофилите България предадоха, но руското знаме - не !

7

Анонимен

преди 6 години

По Живково време се роди стихът: Аз не зная друг музей, къдетоНаше знаме да е експонат!Няма наше знаме в бой отнетоБългарското знаме - символ свят...!

6

Анонимен

преди 6 години

Защо не коментирате , че Туск каза също , че сме наследници на Спартак? А това означава , че сме наследници на т.нар. траки и не сме пришълци в земите си , които са исконно наши, навсякъде граничим с български земи и изкуствено създадени държави в които живеят българи с променено самосъзнание. Но уви империалистите срещу които дедите ни са се борили винаги -успяха, на път сме да изчезнем. ''Разделяй и владей''.

5

Анонимен

преди 6 години

Добре че Доналд Туск ни казва истината за нашата История, защото русофилите слушат само лъжите на Путин и Захарова.

4

Вива!

преди 6 години

БРАВО, ПРОФЕСОРЕ !Все някой трябва от време на време да припомня някои неща на дебелите глави!И да запуши с едно слонско устите на мазохистичните ***!Изказване като това, в тази статия, заличава и опрощава някои неща, които ти приписват!

3

Анонимен

преди 6 години

,,Един от тези, тогава младши офицер, е станалият по-късно известен писател Людмил Стоянов.....''----------------------------------Историк Димитров случайно е пропуснал да каже, че Людмил Стоянов е с леви идеи, комунист и затова е пребит от фашагите. Ако беше нещо укорително, примерно да е предал знамето на Антантата веднага щеше да напомни, че е социалист.

2

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

Затова над покрива на палатата ми съм развял българското знаме което да се вее гордо под напора на вятъра докато нашия сиднейАвсралия горно е развял знамето на дъгата в Мосман

1

Никк

преди 6 години

Нашето знаме е по-голямо от всеки един българин по отделно, затова не са го давали. Защото то представлява всички нас, това сме ние.