14

Анонимен

преди 6 години

няма да се ошправимеее нямааа - никой от коментиращите не вярва че кметът е човек който наистина иска спокойствие и да служи на бога ...коментирате че е отишъл за по-висока заплата в манастира и незнам си какви разкопки имало и незнам си какви хранителни отпадъци да гледа животни ...абе лошава нация сме дребносметкаджийска безверна завистлива и няма да се оправиме и това си е

13

Fuck system

преди 6 години

Бившия кмет знае къде ще пада аванта.В тази "Европейска държава'' добре е ако си поп,кмет,депутат,митничар,служител в КАТ и ДАИ.Народа ако ще да гладува и емигрира у чужбина:))

12

Котьо

преди 6 години

"За 30 години преход така и не оправихме държавата!----------------------------------------------------------------200 години да минат българия ще си остане бедна и слаба страна.Както са казали:*** народ,бедна държава!

11

Cat

преди 6 години

Историята продължава ... На съседните ридове са намерени остатъци от прастара цивилизация ( т.нар.Градешка цивилизация), която е имала писменост!!! Това място трябва да се съхрани и то е едно от духовните средища на Древна България до ден днешен.... Радвам се, че вече не е в ръцете на мафията манастира,както беше през 90-те.....

10

Cat

преди 6 години

Градешкият манастир е уникално място.... При разкопки на археолога Б. Николов е открит масов гроб на територията на манастира, гроб, в който са намерении костите на пеленачета и жени....Това е резултат от наказателна черкезка експедиция, поръчана от султана, в резултат на селските вълнения из Северозапада..Според легенда манастирът е бил на друго място, но след поредното опожаряване орел показав на последния оцелял монах къде да положи сред усоите камък на новия манастира....

9

истината

преди 6 години

Не си правете свободни съчинения. Истината е, че манастира не е действащ, а е ПОЧИВНА БАЗА НА АЕЦ"КОЗЛОДУЙ". Като домакин, той се води на щат в АЕЦ и съответно заплатата му ще е доста висока, което пък ще му е предимство при пенсиониране. Да не говорим, че след всички почиващи там остават много хранителни отпадъци, които могат да се ползват за храна на животни. Един от предишните домакини (бай Цветан) с такива отпадъци гледаше по 4-5 прасета. Та там му е кяра на бившия кмет.

8

до 6

преди 6 години

Приятелю, на кого са нужни осветление , маркировки и пр., като и ти сам казваш - хора няма.И как ще има . като геноцида е особено подчертан в селата.

7

3

преди 6 години

До: 5Това не го казвам за да похваля ГЕРБ колко прекрасно се живее под тяхното управление.Всъщност, просто цитирам куриозни факти.До съседното село шосето е като лунен пейзаж, дyпкa до дyпкa, и с БТР да минаваш рискуваш да му счупиш ходовата част, може би само с танк може да се минава без да се понесат щети. Но на централната улица на нашето село е по-гладко отколкото е на магистрала Тракия! Да добавя, че оттам минава и трафика на нелегални имигранти към Сърбия.

6

3

преди 6 години

Ами не, от Северозападна България е.Може нищо да няма, обаче има улични лампи!Навремето като ученик, ходех на село при баба и дядо, селото кипеше от живот, ходехме по местните кръчми, на кино, и винаги ме беше страх като се прибирам защото точно до нашата къща беше тъмно. В долния край на селото е. Е, сега свети като пред Народното Събрание. А в центъра на селото даже има хоризонтална и вертикална маркировка и разграфени паркоместа! Истина е, не е приказка, ама няма ни кино вече ни дяволи!

5

до 3

преди 6 години

Тази приказка от Братя Грим ли е или отШарл Перо ?

4

Един българин

преди 6 години

До: "домакин съм" (номер 2)Знаеш ли го оня виц, дето благочестивия православен отец решил да се помоли на Господа в църквата на поверената му обител. И речено, сторено: Взел кутията с подаянията от вярващи миряни, хвърлил всичките пари нагоре към тавана и рекъл: "Господи, вземи си колкото от парите поискаш за тебе, а останалото нека падне долу при мене!"

3

Анонимен

преди 6 години

В селото на баба ми и дядо ми (починали отдавна преди много години) има-няма пет баби на кръст. През една, че и през повече къщи може да има някоя обитаема, повечето са пусти. Нашата къща също тъне в мрак и разруха, но наскоро ходих там миналата година - улицата няма ни една дупка (то и коли не минават та затова сигурно), уличната лампа свети като ден та се къса! Можеш да плетеш терилик на една кука на улицата или да шиеш гоблен! И кофа за битови отпадъци има току до нас! Абе, лукс!

2

домакин съм

преди 6 години

до там прочетох и ми стана ясна работата,от кметството не може да се краде кой знае колко,но виж,манастира е друга работа,те винаги са били богати,нали всички по тия църкви,единствения им бог са парите и тоя не иска да остава назад,що да не се облажи,да не е будала

1

селянин

преди 6 години

Прав е човека. На село е труден живота , а управниците го правят още по - труден с безхаберието си и резразличие.С основание цели територии искат да се отделят оъ страната , а горе се правят , че няма нищо.