23

d-r

преди 6 години

До ЛилиКасата плаща само 1400 /хиляда и четиристотин/,а стенда струва 14000/четиринадесет хиляди/,но разликата от 12600 трябва да се доплати от някой,защото стенда се прави в Швейцария ,а не в Трън и по тази причина струва скъпо за нашия стандарт и по тази причина няма как да разберете какви са разходите които се правят за истинската медицина,освен ако не ви дойде до главата и не разберете че касата не плаща и 10% от стойността на необходимото лечение.

22

колко сте объркани

преди 6 години

В статията се дава информация за невероятно умение ,и на световно ниво извършена тежка кардио-интирвинцшя със спасен човешки живот и то Безплатно поради наличност на стенда и вие само за търгашество чухте!!!Нещастници ,слепоци!!!Истинско възхищение изпитвам пред невероятния талант и сръчност на до;Иво Петров- Господ здраве и дълъг живот да му отреди!

21

Лили

преди 6 години

Не струва 22 000 това! Изненадва ме, че здравната каса плаща до 14 Хил за такава интервенция! Затова някои стават милионери, а други живеят с по 200 лв на месец! Трябва да се престане с тия високи цени на подобни процедури. Трябва да има борса за медицинските апарати, лекарствата и консумативите. Иначе няма да се оправи източването. Така както е тръгнало и както е системата, дори всеки да си дава целия годишен доход, пак няма да им стигне. .. Аман! Просяци станахме целия народ,от ограбване!

20

Кика

преди 6 години

Много правилно казва докторът...има такива болници приемат те лежиш ..изписват ти нещо минимално...а не се знае за каква диагноза вземат пари от здравната каса....

19

Анонимен

преди 6 години

Заглавието няма нищо общо с темата. Реклама.

18

Анонимен

преди 6 години

Щом като болниците са търговски дружества за какво лечение става въпрос? Тези болници ти гледат в портфейла. Имаш ли мангизи ще ти обърнат някакво внимание но няма да ти гарантират че ще излезнеш жив. Като ги знам напоследък имам директни наблюдения как стават доктори като си заплащат няма как да излезнете живи от болница. Тези които са истински доктори те отдавна се изнесоха и работят за 10 000 евро заплати. Един такъв ми е пръв приятел който се изнесе и сега живее като бял човек.

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 10----------------------------------Естествено,че ще мре.Като не е изкарал пари да се лекува,значи е некадърник,от който обществото трябва веднага да се освободи. Независимо дали е в ЕС или в любимата ти Русия!

16

Анонимен

преди 6 години

До Д-р ПаричковЯвно и ти си от алчните търговци, а не от истинските лекари!

15

!?

преди 6 години

До ?!Има - погребалните дружества работят с "нормално" темпо!

14

?!

преди 6 години

Има ли нещо нормално в нашата държава?

13

Д-р Паричков

преди 6 години

Извършвам безоперационни операции!Усвоявам пари като д-р откъдето мога!Чрез писаници по формуляри, които никой не проверява, усвоявам хиляди на месец!Имам БМВ на 2 години и скоро ще го сменям!По 6 пъти в годината ходя на екскурзии в чужбина!В България заплащането на лекарите е много ниско!

12

Анонимен

преди 6 години

В самата здравна система е заложена, тя да се източва, така че тук парадокс няма, а напротив съществува закономерност. И да здравните услуги струват пари, ако някой не е готов да плаща или не може да плаща, ще бъде лекуван некачествено - това е положението, останалото са инфантилни простотии.

11

бай х

преди 6 години

... а на лечебното заведение редовно се налага да плаща за скъпо лечение на хора....това не е вярно , аз съм правил операция там / в Токуда / ... на който не му стигат парите слиза долу в токуда банк и му отпускат заем за тази сума и му правят операция ..и ако не оживее близките го изплащат

10

Анонимен

преди 6 години

Който има пари, да се лекува, който - няма, да мре ли??Това ли е скапаната демокрация и "хубавия" ЕС???

9

Анонимен

преди 6 години

Това не е парадокс, това е следствие на хаоса в системата!!!

8

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7---------------------------------Ами така е във Вселената! Като искаш качествено лечение ,плащаш качествено.Иначе м,реш! Нормално е това,нищо лошо няма да се лекуваш според парите си.Не да се лекуваш с чужди пари. Така е в ЕС и никой не плюе докторите и всички са доволни.

7

Анонимен

преди 6 години

Медицината е търговия, лекарите са търговци, здравето е стока.Така е при капитализма и демокрацията.Свикнахте ли вече?Нали искате демокрация и капитализъм?Нали скачахте по площадите като маймуни?

6

Анонимен

преди 6 години

ПОДГОТВЯТ ВИ ЗА СЪКРАЩЕНИЯ НА БОЛНИЦИТЕ ПАК ! ДЕМОКРАТИТЕ КАПИТАЛИСТИ ЩЕ ЗАТВОРЯТ ВСИЧКИ ОБЩИНСКИ БОЛНИЦИ И ЩЕ ОСТАВЯТ САМО ЧАСТНИТЕ

5

социализмът е напаст

преди 6 години

Корупцията е най-вече в болниците и училищата. Това са най-социалистическите професии. Лекарите и учителите са най-засегнати защото от това страдат честните и работещите. Борбата с корупцията ще даде възможност за увеличение на заплатите на действителните лекари които действително лекуват хората.

4

гражданин

преди 6 години

Когато видя доктор вкаран в затвора ,тогава ще кажа ,че бялата мафия започва да губи позиции !