12

украинец

преди 6 години

в Украйна има украинци. Няма унгарци, няма руснаци, няма българи. Който е против ще говори в дулата на великата украинска, непобедима армия.. или да се омита от където е

11

Анонимен

преди 6 години

До европатриотДОКАТО ДОЙДОХА ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА ИМАЛО УЧИЛИЩА НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ. НО ПРИ ФАШИСТИТЕ НЯМА. ДЕМОКРАЦИЯ ПО УКРАИНСКИ.

10

европатриот

преди 6 години

Уж в Украйна управляваха фашисти, пък имало училища на разни чужди езици!!!!!!!

9

европатриот

преди 6 години

До Един българин''записват курсове по унгарски'' - по-добре да ме измъчват. Кой нормален човек учи унгарски?

8

Един българин

преди 6 години

Не знам кой какво го заплашва, но знам друго. В Украйна всеки се натиска да се пише етнически "унгарец", по простата причина че може да вземе унгарско гражданство и така да стане гражданин на Европейския Съюз. Гледах документален филм посветен именно на тази тема.Много украинци, даже да нямат нищо унгарско се записват на курсове по унгарски език.Основното изискване да получиш гражданство е да издекламираш някаква клетва на унгарски че се кълнеш във вярност към Унгария.

7

Анонимен

преди 6 години

Украйна е пропаднала проамериканска фашистка държава

6

до 5

преди 6 години

ами сядай да учиш турски, че не остана

5

Анонимен

преди 6 години

Когато живееш в дадена държава учиш и общуваш на нейния официален език. В Унгария също има украинци, има и сърби, има и румънци, дори и българи има. Но те учат в унгарски училища и говорят унгарски. Може да имат друг майчин език, да изучават и него, но е задължително учат на официалния, след като са граждани на Унгария. Унгарците в Украйна не са с нищо по-специални. Между другото, в Русия същи има унгарци, никой не им дава да учат на унгарски, но не протестират. Защо?

4

Анонимен

преди 6 години

В коя държава в Европа основният език в училище е на малцинство и в сградата на общината се вее чуждо знаме?Няма такава!

3

Анонимен

преди 6 години

Най-нормалното нещо е една държава да промотира националния си език, който в случая е украински.

2

бай х

преди 6 години

айде дърпайте границата

1

Анонимен

преди 6 години

МОГАТ ДА УЧАТ В УНГАРСКИ УНИВЕРСИТЕТИ, ХЕМ ОБРАЗОВАНИЕТО Е КАЧЕСТВЕНО, НЕ Е КАТО ПРИ ХОХОЛИТЕ.