25

Юнаци

преди 6 години

Браво! Традициите трябва да се съхранят за да е жива и българската култура, българщината!

24

Burzum

преди 6 години

Няма край българската простотия....

23

читател

преди 6 години

Може ли една пиянска издънка да е българска традиция??Примитивизъм и комплексирани фермери. От кога Юнеско регистрира пиянските истории?Във всички северни страни има редовни къпания и плуване в ледени води, на много места просто в изрязани в леда големи отвори.На Коледа има масови плувания.Без пиянски простотии.

22

мнмнм

преди 6 години

и*з*р*о*д*и се традицията.

21

мнмнмн

преди 6 години

Доста пошло и кичозно. *** се традицията. Нищо мъжко и смело не виждам, в това, пияни мъже да влизат в студена вода. Само като ги чуя какво говорят и как се пъчат пред камерите, комплексарска история. Тъжна картинка.....

20

Хипнотизиран Народ

преди 6 години

Не разбирам какво общо има река Йордан в Азия със Славянизирания Народ по тези Земи по Византия , да празнуваш нещо което не е твое и не принадлежи на теб е доста Неземно и Хипнотизиращо , дали някой ме разбира тука

19

щщд

преди 6 години

Така наречените "гости" защо не са отишли да играят хоро по техните си села? Ще дойде ден,когато само гости от България и чужбина ще джапат из реката, а калоферци само ще им късат билетчетата и ще подгряват казаните с вино и ракия. Налази ли те ЮНЕСКО - бЕгай!

18

ангел

преди 6 години

Евала на тези мъже , сега може и да е 15 градуса , но през миналите години бяха големи студове и мъжете пак бяха в реката , та изкуствения сняг е за пред ЮНЕСКО , но напълно сме я заслужили тази регистрация !

17

Анонимен

преди 6 години

La4o baro go6o , bukalooooooooooooooo

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимно 11с такива като теб каква да е???

15

Защо?

преди 6 години

Идеята за изкуствен сняг ще да е на фотографите.Само незнам ЮНЕСКО как ще опишат ритуала: От вечерта техници правят изкуствен сняг с ръчна машина моедел Еуролайт 3001 .Използва се препарата Еуролайт-сноу флуид в туби от 5 л.........Ритуала няма нищо общо със снега ,а е свързан с водата.Снега не е задължителен.Но някакси по юнашки за хората в река ако има лед и сняг ли е кво ?То децата в Сибир ги къпят от бебета в снега ...Тук не трябва да се слаг акцента на лед и студ ,а самия ритуал!!

14

Анонимен

преди 6 години

Не пускат ли роми на мъжкото хоро :(

13

Анонимен

преди 6 години

Егати простотията! Слънцето припича при едни пролетни 15-16 градуса и в същото време отгоре се ръси изкуствен сняг! Оставаше и стиропор да се разхвърли, за да плува все едно са парчета лед.

12

Анонимен

преди 6 години

Простотия,и ми прави впечатление че все млади бъдещи мутренски физиономии влизат във водата,това някакво изявяване на мъжество и избиване на комплекси ли е какво е не знам.

11

Анонимен

преди 6 години

Дива балканска селящина.

10

Анонимен

преди 6 години

GOLEMA PROSTOTIA E TOVA GOLO HORO.

9

Анонимен

преди 6 години

Алкохола не прощава! А хаирлия да е края.

8

8О-ГОДИШНА

преди 6 години

СРАМ И ПОЗОР - ГЕРБЕРИ И СЕДЕСАРИ ОБСЕБИХА ТЪРЖЕСТВОТО ЗА БОТЕВ В КАЛОФЕР , А ЛЪЖЕЦЪТ И КРАДЕЦЪТ КАБАИВАНОВ ДЪРЖА РЕЧ , СЛЕД НЕГО ГЕН СЪБЕВ /" НАЙ - ГОЛЯМ ВРАГ НИ Е РУСИЯ " / .ЗАЩО НЕ ПРИСЪСТВА ПРЕЗИДЕНТА ИЛИ ВИЦЕТО МУ ? АКО СЛЕЗЕШЕ БОТЕВ ОТ ПАМЕТНИКА ЩЕШЕ ДА ГИ ЗАСТРЕЛЯ - ЗА ТЯХ ПОЛИТИКАТА Е ТЪРГОВИЯ

7

Анонимен

преди 6 години

Съсипаха хубавия ритуал на хората. Направиха го чалга и кич

6

don

преди 6 години

А тези юначаги после защо ги нямаше на тържествата за Ботев пред паметника беше пусто само военни и официални лица и съвсем малко други това показаха камерите на националната телевизияа за калоферското хоро колко много хора имаше понеже имаше пиенеисторията се преповтаря на чашка сме герои като нащите революционериЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ