11

До 9 и 10:

преди 6 години

Естествено, че се правиш на интересен. Термините, които ползваш в коментар 2 не се изучават на ниво средно училище. Колко процента от хората изучават биохимия в университета? Ако някога се огледаш в университета, може да забележиш, че има други факултети и други специалисти. Това е новинарски сайт, а не специлизирано издание по биохомия. Спомням си как първите футболисти излезли да ритат на запад след 2-3 месеца даваха интервюта на като говореха умишлено на завален български. Хайде чао!

10

№7 до №8 /прод./

преди 6 години

- явно толкова мога! Ще тренирам в детска градина и може да постигна някакъв успех.Децата поне могат да пият сок от грейпфрут. Аз съм раздавал знание през целия си смислен живот. Похвалите никога не са ми били цел. За съжаление има хора, които търсят конфликта. Много го умея, но предпочитам да спазя самурайското "Пропусни *** и лудия!". Ти не ме засегна, само ми напомни, че непоисканото добро всъщност е зло.Никога няма да можеш да си представиш радостта да даваш на хората знание, бедняко.

9

№7 до №8

преди 6 години

До До тъпака 2, 6 и 7:Благодаря зя определението. Вече няма да обиждам никого. Аз съм комплексар и невежа, който иска да блесне. И пред кого? И как ще разбере, че е блеснал? Ах, да - като чете квалификациите на хората-моралисти с чисти души и помисли. Писаното от мен, обаче, няма общо с политиката и троленето. Може да не си го разбрал, не ти се сърдя. Не съм лекар. Уча лекари понякога. Простичко обясних, че грейпфрутът може да бъде и вреден и защо. Ако не си разбрал текста, моля да ме извиниш -

8

До тъпака 2, 6 и 7:

преди 6 години

Самият факт, че обиждаш 5 говори, че не си искал да помогнеш на хората, а да се изтъкнеш пред другите и да си избиеш комплексите. Човекът вероятно ти задава въпрос дали си лекар, специалист по биохимия или си майтапчия. Ако си истински специалист трябва да обясниш на хората на разбираем език, а не да се криеш зад професионални термини, на които общуват по-малко от 5% от хората. А тук са писали всякакви с най-абсурдни твърдения, като за съжаление преобладават платените политически тpoлoвe.

7

№2 до №5 /прод./

преди 6 години

...могат да направят беля, тъй като концентрацията им в кръвта може да бъде твърде висока след употребата на грейпфрут и това го пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО във вложените в опаковката листчета. Здрави хора, млади хора, които не пият лекарства, могат да пият сок от грейпфрут до подуване на корема! Това съм го написал! А това, че рипаш, без да си разбрал написаното и обиждаш, е твой личен проблем!

6

№2 до №5

преди 6 години

До До 2:Съжалявам те - би трябвало от малкото, добросъвестно написано от мен, да разбереш, че отбирам нещо от този занаят. Защо да се правя на интересен, хората, които ме познават ме намират да много интересен, знаещ събеседник. Освен това, не съм трезвеник... ***, искаш да ти направя списък на лекарствата, на които сокът от грейпфрут е противопоказан? Няма да стане! Съществено е, че лекарствата от групата на 1,4- дихидропиридините, които често се използват като средство против хипертония мог

5

До 2:

преди 6 години

Написал си пълни глупости. Какви са тези лекарства? Изреди ги подред - 1, 2, 3, и т.н.А с какво грейпфрутът е вреден на хората, които не вземат никакви лекарства?Изобщо имаш ли някаква лекарска квалификация или си някой псевдо специалист решил да се прави на интересен?

4

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Аз като ям грейпфрут ме хващат киселини. Много по-щадяща е мандарината. А колкото до другите полезни вещества и витамини, може да си ги набавим от други плодове и зеленчуци.

3

Анонимен

преди 6 години

Грипфрут ?

2

Анонимен

преди 6 години

Грейпфрутът е много опасен за хората, които пият много лекарства - всред тези лекарства непременно ще се намерят такива, които се метаболизират в черния дроб от цитохром Р450 3А4. Той участва в разграждането на > от 50% от лекарствата. Може да настъпи нежелано увеличаване количеството на някое лекарство. Например калциев антагонист - нифедипин, лерканидипин, амлодипин и т.н. Това е опасно! Сок от грейпфрут да пият млади мацки, които искат да отслабнат. Малка доза в коктейл - може!

1

Анонимен

преди 6 години

Яжте сурови шипки. По добро от това няма. Със цитросите не трябва да се прекалява защото развалят зъбите.