33

Анонимен

преди 6 години

Преди време, имах приятел, койот въртеше много сладкарници в училища. Децата масово плащат с монети. Моя човек имаше поне 25 000 лева на монети. Каза, че ако ги занесе в банката, ще му поискат почти 400 лева, такса, за да ги преброят и внесат. 2 години се разлащаше с нещо монети. Викахме му Жеко Кисията. Хубавото бе, че никой от данъчното не искаше, да му прави проверки ...

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15 -Никъде не съм написал, че е неотменна. Това е такса, само ако служители на банката ги броят. Явно на фирмата ще им излезне по-евтино техни служители да ги преброят, щом като са взели такова решение.Написал си че е НЕОТМЕННА за банката !!!!!!!!!!!!!!!А нали фирмата като ги занесе в банката, банката ще я начисли ПАК /щом банката винаги я начислява/ !!!! Какво смяташ че ще ги прави фирмата тези стотинки ? - Пак ще са в банката... - нищо че фирмата ще ги преброи безплатно...

31

Китаец

преди 6 години

В Китай има 2 фабрики на БМВ, като годишно произвеждат 450 000 автомобила. Продават се на народни цени, без да ти свалят две кожи от гърба. Освен на БМВ има и Тойота, Хюндай, Мерцедес, Буик, ФалВе груп и т.н.

30

Анонимен

преди 6 години

Няма ново BMW за 11 000 USD !В Китай дори и БМВтата са им made in china. Щом е китайска реплика, защо да не струва 11 000 долара?

29

sd

преди 6 години

До PdЧе някой споменал ли е, че това е цялата сума за колата? Може да е първа вноска.

28

Pd

преди 6 години

Няма ново BMW за 11 000 USD !

27

Анонимен

преди 6 години

Каква е тази верига ДМ ?В столицата ли е, най-вече ?Да. В София. Немска верига за козметика, парфюмерия и битова химия предимно.

26

силяндур

преди 6 години

Каква е тази верига ДМ ?В столицата ли е, най-вече ?

25

Анонимен

преди 6 години

Има големи вериги като ДМ, където се радват на монети и ти ги броят с радост и безплатно, колкото и да им донесеш.

24

BMW

преди 6 години

Бреййй, това БМВ, дето струва чисто ново 11 00 долара...

23

Тинтири Минтири

преди 6 години

До Анонимен (20)Един говори мьеко, друг МЕ-ка на глаголите и не знае къде се слагат ударенията. Всеки район (бил той прованса или ГолЕма Селска Община) си има особености в говора.

22

Киро Хикса

преди 6 години

И сега какво, в Китай Беемветата по $11.000 ли са, или е ползвал отстъпка? Ако са толко евтини дайте и на Горубляне да ги пуснеме!

21

Ха-ха

преди 6 години

То в повечето държави има закон, с който се ограничава плащането с монети до точно определен брой монети

20

Анонимен

преди 6 години

До 123Човек ползва транспорт, когато няма време да върви пешком!Ако някъде не приемат жълти стотинки, длъжни са да напишат това така, че да се вижда и хората да го имат предвид!За твое сведение, аз се обадих в ЦГМ и оттам ми казаха, че няма такова нареждане! Провинциалната мьекла просто беше решила да се прави важна.На подобни своеволия на длъжностни лица трябва да се реагира!А в твоята глава има все още твърде много социализъм и приемаш, че е редно продавачи да се издевават с клиента!

19

До Анонимен 14

преди 6 години

Допреди около 1 година, на сергията за вестници на пл."Славейков" (София), работеше възрастна жена. Винаги правеше недоволни физиономии или мърмореше, ако й подадеш макар и само няколко жълти стотинки. Затова веднъж я попитах какъв е проблемът.Тя ми отговори същото, че й удържат някаква такса, когато внася жълти стотинки.Дадох й идеята да напише това с едри букви на един картон и да го сложи върху вестниците, защото много хора не го знаят.Но скоро след това на нейното място застана друг човек.

18

Анонимен

преди 6 години

"Когато внасяш, няма комисионна..."В българска банка пак начисляват такса броене, ако им дадеш повече от 10 монети, независимо, че ги внасяш.

17

Анонимен

преди 6 години

Гледайте клипчето. Банката ще ги приеме без броене и такса само ако са сортирани и увити точно по този начин. Банката само ги претегля на кантар, изчислява сумата по теглото и ги приема. Това са еднакъв тип монети.

16

Уточнение

преди 6 години

Пичове, щом толкова ви притеснява това, че банката ще вземе комисионна - ето ви друга тема за размисъл :) Отиват с клиента в банката и ВНАСЯТ парите по сметката на търговеца...Когато внасяш, няма комисионна...

15

Анонимен

преди 6 години

Искаш да кажеш, че сега магазина ще плати на банката таксата за броене на монети (щом е неотменна) ???Никъде не съм написал, че е неотменна. Това е такса, само ако служители на банката ги броят. Явно на фирмата ще им излезне по-евтино техни служители да ги преброят, щом като са взели такова решение.

14

Анонимен

преди 6 години

"децата ситурно знаят за машинното преброяване на монети..."В Булбанк явно не са чували за такава машина, защото служителката ми каза че ги броят ръчно и щели да ми начислят такса 1.5% от сумата, минимум 5 лева.