14

Анонимен

преди 6 години

До момента най - яките икономисти не са Ленин и Сталин, а Карл Маркс. Неговия анализ на икономиката се ползва като основоположен за ВСИЧКИ икономически теории. Но се ползва по различен начин.

13

Анонимен

преди 6 години

Най-здравата част на световната икономика е руската икономика, защото е наследник на свръх здравата съветска икономика, която пък е рожба на най-яките икономисти Ленин и Сталин. Точка по въпроса.

12

Анонимен

преди 6 години

"Но може би най-важната причина остава политиката на централните банки в Токио, Вашингтон и Франкфурт. Банкерите продължават да снабдяват пазарите с евтини кредити и пари и ще продължават в същия дух и през следващите години" ???????!!!!ФЕД качва лихвите вече цяла година!!!Така и ще бъде следващата година.ФЕД свива баланса от ноември 2017.Така ще е години напред.Какви евтини пари, какви 5 УевЪ.

11

Екунумист

преди 6 години

Само не ми е ясно защо са слагани минуси на коментарите.

10

бг смешки 2

преди 6 години

в момента в който централните банки почнат да вдигат лихвите цените на всички активи вклюаително и на имотите ше отидат на кино .... поне с 50 % по -ниски ше станат .... същото важи и за акциите а облигациите ......ФЕД почна следва ЕЦБ ....след тва сме ние .... който тегли кредит да му мисли ..... пак ше има наиграли се !

9

бг смешки

преди 6 години

не е пвседо - наука просто много от вас не я знаят ..... просто у нас няма ни 1 свестен учебник по икономика ...иконмиката си има правила ако ги знаеш може да направиш и много пари ..... но малко ги знаят ! научете кво е инфлация , дефлация ,. лихвени проценти и тн .... и може да ви станат ясни нещата ... как се контролира света ....

8

дедо Ташунко

преди 6 години

Както казваше някога бай Тошо -" Икономиката -икономична, дело на всеки."

7

Фалш

преди 6 години

Много сте късопаметни.2008 *** беше същото.Вижте цените на жилищата в София.Банките надуха нов балон с техните изкуствени лихви по спестяванията на хората.

6

(-_-)

преди 6 години

Самата икономика е една измислена, псевдо-наука. В основата си има съчинени понятия, които някакси са отвъд математиката, което означава, че са погрешни.Всичко грешно се изправя във времето, за това е само въпрос на време тази схема да се провали с гръм и трясък.

5

фалшиви новини

преди 6 години

много фалшива новина - общия дълг на Китай мина 300% от БВП, очаква се цели градове в Китай да почнат да дефаултват по дълга си, Гърция само външният и дълг е 190% от БВП (почнахме да им даваме спасителни пакети като бяха на 115%, т.е. 75% влошаване оскакто ги спасяваме), в Италия 114 банки се очаква да фалират, Дойчи Банк беше спасена миналата година с капитал на Китайски фонд - същият фонд се говори, че в момента е несъстоятелен и без ликвидност и т.н. абе всичко е 6+....

4

Анонимен

преди 6 години

ФЕД започна вдигането. ЕЦБ е по-назад.

3

да бе

преди 6 години

Като всичко е толкова розово защо не вдигнат лихвените проценти до нормалните им нива, нали минаха вече 10 години от последната криза. Какво спира Федералния резерв да вдигне лихвите?

2

да бе

преди 6 години

Така разправяха и няколко месеца преди Голямата рецесия. Всичко е 6, всичко е супер и... БУМ! Вземат ли да хвалят икономиката, значи нещата са тръгнали по надолнището.

1

Браво!

преди 6 години

Браво!Чудесни новини за Света и за Цивилизацията след година на чудесно управление от страна на световните лидери!Браво!