78

Анонимен

преди 6 години

Никакъв социализъм! Заради социализма Западните общества са на този хал. Станали са богати когато са били капиталистически, трудолюбиви, християнски и консервативни, а сега като вече социалистически - деградират и залязват. И трупат дългове заради разюздения си социал. Ами тези милиони черни и амуджи защо идват според вас в Европа? Заради богатите социалки! Дреме ми, че в Швеция имат много пари като са се превърнали в гето. Няма нищо по-лошо от социализма във всичките му разновидности.

77

x

преди 6 години

СОЦИАЛИЗъМЪТ/ЗА МЛАДИТЕ ПОЯСНЯВАМ,ЧЕ МАЛКИЯТ ЕРГОЛЯМ Е В ПАМЕТ НА БАЙ ТОШО/ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЧОВЕШКО ЛИЦЕ ДЕФИНИТИВНО,СИРЕЧ,ПО ДЕФИНИЦИЯ,ПО ПРАВИЛО, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ,ЗАЩОТО ТАКЪВ ПРИМЕР В ИСТОРИЯТА НЯМА.ПРОСТО Е КАТО БОБЕНА ЧОРБА.ПЪК ВСЕКИ ДА СИ МИСЛИ КАКВОТО СИ ИСКА...

76

Анонимен

преди 6 години

Не се тюхкайте за икономиката на Русия, гледайте икономиката на България, че никаква я няма.Като ни управлява тази третополова партия скоро няма да има благоденствие.

75

Анонимен

преди 6 години

Сегашните ръководители на Чехия връзват нервите не европедерите на възли.

74

USA

преди 6 години

86, то и сега икономиката на Русия е изкуствена и се крепи само от износ на суровини. Съдбата на бензиноколонката ще бъде същата като тази на СъСъСъРъ.

73

Симеонов

преди 6 години

Всъщност социализма си е една древна доктрина в която няма нищо лошо.Днес скандинавските държави,Швейцария,Канада,до голяма степен старите западноевропейски демокрации живеят в условията на реален социализъм.Що се отнася до руския тип социализъм,комунизъм,болшевизъм или както искате го наречете това е идиотия,извращение стигащо до чист садизъм.Това могат,това правят руснаците откакто съществува тяхната империя на злото.Лошото е,че си умират да го налагат на другите.

72

Анонимен

преди 6 години

До шматкаСоциализмът се срути, защото беше колос на глинени крака.СССР крета известно време, защото, изнасяйки ресурси, си набавяше пари, за да крепи държава, да налива пари и в другите страни от Източния блок.Но тези изкуствено поддържани икономики нямаше как да просъществуват вечно.

71

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 66Пишеш глупости.Крайна мизерия в Царство България има само във филмите, правени през социалистическите 45 години.В реалното Царство България мизерстват семействата на пияниците и пройдохите. Обедняват семействата на селяните-дребни собственици на земя, ако мъжът се разболее или почине, а децата му са още малки. Имало е и отделни случаи, при които печели само бащата-наемен работник, но в семейството има 10 и повече деца - това и днес означава сам да си причиниш мизерия.

70

До Анонимен 81

преди 6 години

Точно като теб се кривяха и кикотеха плазмодийчетата на властимащите, с които учихме в едно училище.Тийнейджърите дискутират на какви ли не теми."Царчетата" се опитваха да са в центъра на вниманието дори и в такива неформални юношески компании.Но бяха простички и четяха малко.И като види, че се излага, защото опонентът му надделява, "царчето" започва да се криви, да му се подиграва и дори избухва в изкуствен смях.Няма как да му набиеш едно кроше, защото после ще те изключат отелитната гимназия

69

Анонимен

преди 6 години

"Москва сбърчи вежди на икономическото преустройство"Интересно как ще реагират днес веждите на Вашингтон и най вече танковете в натовските бази в Чехия ако сега Чехия реши да направи икономическо преустройство и паралелно със запада да задълбочи и развива сътрудничеството и икономическите си отновшения също така и с Китай, Русия, Индия, Иран?

68

въпрос към Дубчек

преди 6 години

А защо днес след три десетилетия човешки евроатлантизъм стандарта на живот в Чехия е 2-3 пъти по нисък от този на Запад, да не говорим за България където е 7-8, до 10 пъти по нисък. А при нечовешкия социализъм Чехословакия беше на 25 място в света, България на 27 място по стандарт на живот ( индекс HDI), за сравнение тогава САЩ беше на 19то място.

67

Анонимен

преди 6 години

Царска България освен 10 вида самолети е произвеждала космически кораби, ракети, коли, машини - ха ха хаааа....

66

Щирлиц

преди 6 години

До Анонимен 66България не е била никак бедна,и е произвеждала самолети във Казанлък-КБ/Капрони български/,в Ловеч Лаз,в София-на летище Враждебна-ДАР.Бедното царство България,ограбено от западните ни бъдещи "партньори",със огромни откъснати територии,подарени на съседните нам вечно вражески държави.Къде ви е сега богатството на мм...модерната ви България!?Къде ви е производството на самолети,и.ди.о.ти такива!?

65

Щирлиц

преди 6 години

Втора серия Унгария 1956г.Отново неуспешна.Продължавайте да джавкате ...по европейски.

64

Сириеца

преди 6 години

Айде стига с тоя Путин,ве.Не ви ли е ясно,че не можете на малкия пръст да стъпите на Руската Федерация.Ни икономически,ни военно,ни никак.Външната ви политика е направо смешна,15 години не можахте да си приберете гражданите от Либия,ако бяха руснаци спецназа на 3-я ден щеше да ги измъкне.Ай сиктир....

63

И аз си спомням

преди 6 години

Дубчек не е видял лицето на капитализма. Сега какво би казал, но за българския капитализъм. В Чехия може би няма корупция и лицето й да е по-чисто.

62

Спомням си

преди 6 години

МНОГО ДОБРЕ: беше като "замръзнало кралство" атмосферата: всеки, който беше на работа мълчеше, защото онези, които не бяха изпратени в Чехословакия се появяваха неочаквано като "първи приятели, ухажьор(ки)", за да завързват връзки, "сондират' настроения и мнения.Никога повече РУСКИ СОЦИАЛИЗЪМ! Никога повече безумни приятелства и окупации на ПУТИН в РБългария!

61

Ха

преди 6 години

Кой е този Дубчек? Четете история и ще разберете - социализма (комунизма) и нацизма нямат човешко лице! И двете идват, когато хората на планетата са много и е нужно да се налагат идеологии, за да се самоизбиват!

60

Анонимен

преди 6 години

До шматкаЩото да питаш, що. Социализма си имаше и хубави и лоши страни, каквито има всеки строй. А като питаш да ти кажа, падна, защото му помагаха да пада от друго място. И те така, живей си в капиталистическия рай сега.

59

Анонимен

преди 6 години

Социализма се срути, защото от една селска популация не можеш да получиш аристократична държава. От селянин рицар не става. А активните борци в 99% са си селяни. За да просъществува комунизма беше необходимо рицарско самоосъзнаване на по - голямата част от популацията. Обаче получихме некадърни и мързеливи кариеристи. Ако поне бяха работливи друго щеше да е...