48

Стоян М.

преди 5 години

До онбашията това , което казваш е напълно вярно. Жертвите са намели повече от два пъти от 1990 г. то днес. защо са ти дали минуси не знам. Явно им разваляш красивите спомени за миналото. :)

47

Гост

преди 6 години

Защо няма информация какъв е % на загиналите и ранените от водачи без правоспособност, такива с алкохол и/или наркотици и какъв е % на т.нар. "редовни" водачи?! Не защитавам неправоспособните, нито тези употребили алкохол и/или наркотици, а да се види, че основната маса не е от тях, а от самонадеяност и грубо показване на правилата за движение: изпреварване на забранени участъци, неразрешени леви или обратни завои, отнемане на предимство при ляв завой...

46

Гост

преди 6 години

До онбашията: Трудно ти е да мислиш, нали?! С тази разлика, че тогава колите нямаха днешните системи за активна и пасивна безопасност! Ама ти откъде да ги знаеш тези неща, нали?!

45

Анонимен

преди 6 години

Статистиката е най - неточната наука - Ото фон Бисмарк. Вярвате ли й? Когато всеки ден по 3 4 загиват. Колко са дните в годината?? Така че са над 1000 жертвите, но нали трябва да се правим на кротки и интересни...

44

държавна анархия сме

преди 6 години

Както много са писали, т.нар. културно, възпитано шофиране става със силови мерки от страна на държавата. Примерно в Швейцария за +50 км/ч над ограничението, се конфискува колата. Разликата от тук е, че там се мъчат да "хванат" всички нарушители с всички налични техники и хора и да ги глобят, а при нас никой даже не гледа камерите-освен ако няма пострадал, абе нещо като свободна анархия сме..

43

Staff

преди 6 години

Карам бая мощна кола - 3 литров мотор 210 коня /не е немска/. На връщане от родното си място днес към София карах с 90 извън града и 110 по магистралата. Разход на газ ми даде малко под 10 литра на 100 км. Спокойно, икономично, комфортно, малко по-безопасно - доволен съм. Надявам се и други хора да харесват подобен стил на шофиране.

42

онбашията

преди 6 години

е че добре е бе, предните години беше 700+, а през "златния" соц дето милицията биеше бяха 1500+ (справка мвр.бг) кво се оплаквате. пак че се фърга за бойко видяло се е.

41

До 40 аз-ът

преди 6 години

Май ти е трудно да схванеш, че при катастрофа загиват хора всякакви, най-често такива които нямат вина за катастрофата. Утре може да си ти или аз, въпреки че аз стриктно спазвам правилата.

40

Истината

преди 6 години

(продължение)КАТ искаше само по-високи глоби в закона, които после не прилагаше, но използваше за рекет над шофьорите. Цялата "дейност" против нарушенията по пътищата се сведе до същото - да се запишат в закона огромни наказания, които после не се прилагат, а и е всеизвестно, че никъде по света огромните наказания записани в закона не са спряли нарушителите. Затова сега отчитаме 678 загинали, а не примерно 20 или 30.

39

Истината

преди 6 години

Истинате е, че това, което става по пътищата е обяснимо и може да се проследи как се получи във времето. До 1989-та правилата се спазваха. След 1989-та пътищата опустяяха и по тях се вихреха само борците, които сега наричаме мутри. За тях правилата не важаха, а МВР се скри в миша дупка. После постепенно хората също се появиха по пътищата, но копираха от борците нарушаването на правилата. Откъде-накъде този може да не ги спазва, а аз трябва да ги спазвам. КАТ искаше само по-високи глоби в закона

38

Истината

преди 6 години

Няма държава по света, в която правилата да се спазват, без държавата да не налага със сила спазването им. Лъжите за култура, възпитание, манталитет или обучението на шофьорите, изглеждат като верни, но реално са много вредни, защото отклоняват вниманието от проблема - няма контрол по пътищата на България. Като няма контрол, има много нарушения, а когато има много нарушения има и много катастрофи и загинали, както е в България.

37

77777

преди 6 години

Стриктният и възпитам френски шофьор, с френския си манталитет, като шофира в България е като отвързан - прави се на Шумахер, кара с много над разрешената скорост, прави рискови изпреварвания и т.н. Нарушаващият правилата и невъзпитан български шофьор, с българския си манталитет, като шофира във Франция, шофира сякаш до него има полицай - никакви нарушения, спазва правилата и шофира с висока култура на шофирането.Излиза, че българския шофьор е много над френския, а не обратното, както се опитв

36

Анонимен

преди 6 години

Ако имаше контрол за спазването на правилата, повечето от тези 678 загинали, сега щяха да са живи. Това е факт, е не безмислени пожелания за култура и манталитет, които ги няма никъде по света.

35

Анонимен

преди 6 години

Винаги, когато някой прави нарушения по пътя, първият въпрос е: защо ги прави? За България този въпрос има друг смисъл - всички шофьори и най-вече чужденците шофьори правят непрекъснато нарушения по пътищата, а чужденците правят най-много и най-опасните нарушения в България. Причината е ясна - ненаказауемсттта. КАТ санкционира при 1 на 100 хиляди нарушения, т.е. нищо, като обикновено санкционира след ПТП и много често санкционира невиновния шофьор. В другите държави шофьорите са убедени, че при

34

До 26

преди 6 години

Ти в ред ли си? В държавите, в които има контрол на пътя, никой не е сложил полицай до всеки шофьор, както и никой не иска да го прави и в България. Как ти хрумна тази дивотия?!

33

Потресаващо

преди 6 години

Прекалено много *** има по пътя - пияни, дрогирани и без книжки. За тях не ми пука, но за съжаление, загиват невинни хора.

32

Наивен

преди 6 години

Няма да им се дадем на тези Европейци. Окупирали сме всички първи и последни места. Ама за хвалба не са нито едните, нито другите. Пък и сега имаме къде-къде по важна работа. Нали Западните Балкани само на нас разчитат. Добре поне че има някои да си вярват. А след 6 месеца ще имаме други приоритети. Само залъгалки за овчедушните.

31

продължаваме напред

преди 6 години

Изпратихме 2017 година с 678 загинали на пътя и всичко това със силно светещи денонощно фарове!

30

Leo

преди 6 години

До Анонимен"Абе вие в ред ли сте? Как държавата може да сложи полицай на всеки метър на пътя, бе?"Като за начало държавата може да пробва да сложи камери, а между тях и по някой полицай :)

29

До 26

преди 6 години

Ако погледнеш щата на мвр, може да си промениш мнението