183

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕ ако за тебе Месершмит е стар самолет?!

182

обикновен Бг

преди 6 години

ДЯДО МИ СЕ Е БИЛ НА ДРАВА.Разказвал ми е,че е било страшен бой.За да спрат немците са се хвърля ли в контра атака ,на нож .Ръкопашните боеве са били страшни,били са се за всяка педя.От ТОГАВА НЕМЦИТЕ СА КРЪСТИ ЛИ БЪЛГАРИТЕ - УЖАСНИТЕ.ДА БЪДЕ СВЕТЛА ПАМЕТТА ИМ, ЩЕ ВИ ПОМНИМ.ВИНАГИ.

181

Анонимен

преди 6 години

Запазваме Южна Дбруджа с цената на 30 хлд убити .Запазваме целостта на България именно в участието в Отечествената война.Помнете това българи.

180

Наивен

преди 6 години

Замислям се кое е по опасно. Маймун...а с картечница, или полуграмотен с клавиатура.

179

Анонимен

преди 6 години

Нашата авиацията е била идеална за срещу болшевики. Тя е предиммно от леки бомбандировачи, които са идеални в блицкрига. Изтребители сме имали малко и затова не можем да се опълчим на западните съветските съюзници САЩ и Англия.Германия с блицкриг без проблем са щели да стигнат до Урал, ако САЩ и Англия не разрушават петролните рафинерии на Германия. Безпомощни сте били срещу самолетите им. Танковете са имали няколко минути живот, докато е имало гориво. После вече като свършва бензина е друго

178

ПРИЗНАТЕЛНОСТ

преди 6 години

До Анонимен 185И СЕГА ПАМЕТНИК ИМ СПРЕТНАХМЕ НА БРАТУШКИТЕ АМЕРИКАНСКИ

177

радев

преди 6 години

С ТАКОВА ЧУДО ДО БЕРЛИН НЯМАШЕ ДА ОСТАНЕ АРМИЯ

176

Анонимен

преди 6 години

Един път и онбашията *** да е прав. Иначе сме страхотни войници, но всички наши съседи държат наши територии... Колко наивен и рапонясън трябва да бъдеш за да го повярваш? Казах ви, докато не спрете да бъдете фоби, фили, исти, ати, ици и т.н., докато не станете реалисти, България няма шанс.

175

Анонимен

преди 6 години

Да, знам за класата. Един български пилот сваля един американски бомбардировач и понеже е нямало начин е ударил втори с таран - първият български таран в историята на българската авиация. А са били 500 срещу 35 самолетите. Много ефективно. Казах ти, били са основно стари ианглийски и немски модели от преди войната. Били са малко. Каквото и да е нивото, със стари самолети, при това малко на брой все едно нищо нямаш. София е била в руини. Това е българската авиация. Била е страхотна спрямо сега.

174

Анонимен

преди 6 години

Има летателни дневници. По-автентично от това няма накъде!

173

Анонимен

преди 6 години

*** си мислите, че с вас започва света

172

биплани

преди 6 години

За втората световна ли говорим?Абе ти знаеш ли въобще на какви самолети сме летели :)))Месершмити, Юнкерси, Щуки, френски ДорниерЗнаеш ли колко години са се обучавали, за каква класа говорим, световна! Рамо до рамо с най-добрите в света в Германия. Не са ги пуснали в СССР да разцепят, докато има говори. Направи ли са ви после и гражданска и военна на нрб, не сте имали кадри. боже

171

Анонимен

преди 6 години

Статистиката, както ти казах, е извлечение от The Economist. А това си е чисто евроатлантически издание, така че вероятно лъжат. Вероятно кубинския БВП е 4 - 5 пъти по - голям от българския...

170

Анонимен

преди 6 години

Разбира се, че биплани. Имали сме малко на брой остарели английски и немски самолети отпреди войната, но са били много малко - представи си, срещу 4 вълни бомбардировачи и изтребители с общ брой към 500 нашите са изкарали към 35 самолета... Няма база за сравнение. По - скоро е като да ги нямаш.

169

простолюдие

преди 6 години

Биплани вика...И статистиката си представям колко е вярна, щом аз знам за един случай от първо лице на спасен влак, колко ли са в действителност?Ей, тези хора са учили рамо до рамо в германи с германските офицери, те са се клели във вярност на Цар Борис, те напълно разбират и мразят червената престъпна секта. Как смяташ, че ще се обърнат срещу най-верните си другари.

168

Шоп

преди 6 години

Достатъчно е да видите снимката на ген. Стойчев в Уикипедия, за да разберете що за генерал е и що за военен изобщо е той. И между другото, той е полусърбин по кръв, майка му е сръбкиня.

167

Анонимен

преди 6 години

Със сигурност локомотивите може да ги намалиш с един ;) Даже му е помахал с крила с сбогом, след което го е пуснал да си ходи

166

Анонимен

преди 6 години

Какви русофили сте, избихте колко милиона руснаци, гражданска война им направихте, изгонихте още толкова, сменихте името на страната, сменихте класите, закарахте селианите в града, махнахте интелигенцията - тези ли подкрепяте българските "русофоли" - болшевиките, които изтрепаха освободителите ни от турско робство ли?

165

Анонимен

преди 6 години

От 9 септември до 2 декември 1944 г. са извършени 3744 бойни полета. Унищожени са 25 немски самолета, 85 артилерийски батареи, 694 бойни коли, 23 локомотива, 496 ЖП вагона, 11 гари и др. Толкова за неучастието на българските летци срещу Германия.

164

Анонимен

преди 6 години

А знаеш ли в кои германски училища са се обучавали българските офицериА знаеш, че не сте имали никакви кадри, дори от СССР не са ви пратили след девети, та е трябвало "врагове на народа" да са ви преподават във военното училище