22

Анонимен

преди 6 години

ВСИЧКИ ХАЙЛАЗИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА НЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ

21

Защо някои по-долу

преди 6 години

пишат щуротии?Никой не завижда на болните и сакатите. Напротив, всеки разумен човек знае, че нетрудоспособните у нас не могат да платят дори най-елементарните си нужди с мизерните пенсии, които им се дават.Хората негодуват по друг повод - патологични лентяи използват всички възможни начини за да източват пари от бюджета, а тези пари ги внасяме ние, които работим!Държавата пък се прави, че не вижда какви далавери се въртят чрез ТЕЛК, за да не дразни една категория от електората!

20

Всички ли са болни?

преди 6 години

Тук има един синковец, който вече е над 50 г., а никога не е работил. Не знам как е постигнал това докато е било социализъм, нали тогава е било наказуемо безделничеството?Баща му починал, майка му след промените е работила на две места паралелно.Когато се пенсионира, пак работеше на граждански договор.Преди няколко години, когато вече не можеше да работи, споделяше, че с връзки му е уредила инвалидна пенсия, за да взимал и той някакви пари, защото само с нейната пенсия не можели да се изхранят

19

Анонимен

преди 6 години

Така е в дивощината болните и сакатите ги изяждат първи после старците и децата и ще останат само работещи България ще стане промишлената зона на света със 100% бачкатори и пълен износ на работника кво му трябва 5 часа сън и кумат леб

18

Анонимен

преди 6 години

Щом на болните и сакатите започнахме да завиждаме мани мани мани нататък

17

Анонимен

преди 6 години

Четох някъде,дали е вярно-около 250 000 са работещите ,плащащи данъци и издържащи държавата

16

Анонимен

преди 6 години

До До 9мисля, че аз правя и затова започвам да цитирам от предното изречение. И проечетете добре, но така както е написано аз не го разбирам. 27 г. ОСИГУРИТЕЛЕН стаж, от които 18 в системата на МВР.

15

ГУРБЕТЧИЯТА

преди 6 години

В момента лични пенсии получават 2 061 684 душиОТ 6 МИЛИОНА НАСЕЛЕНИЕ , 1 МИЛИОН СА ДЕЦА , 1 МИЛИОН БЕЗРАБОТНИ , 2 МИЛИОНА РАБОТЕЩИ И НАД 2 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ! НИЩО ДОБРО НЕ ВИ ЧАКА ЩОМ ПЕНСИОНЕРИТЕ И БЕЗРАБОТНИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ РАБОТЕЩИТЕ !

14

До 9

преди 6 години

18 години в системата на фуражките, не прави ли точно 27 години осигурителен стаж?

13

Анонимен

преди 6 години

Като дигнат пенсионната възраст от 65 на 75 години, пенсионерите по болест ще са по-повече, а излизащите в пенсия ще са по-малко.

12

Анонимен

преди 6 години

До АнонименБългарите работят докато имат възможност, тези пенсионираните по болест и точещи касата са предимно родни шведци.......Ти вместо да пишеш глупости,благодари и се моли на Бог,че не ти се налага да си пенсионер по болест,тогава ще разбереш що е това ад и как ти се иска да работиш,а не можеш,отделно и държавата да те прецаква,а ти да си безпомощен.

11

До 9

преди 6 години

Прави разлика между осигурителен и трудов стаж!

10

Анонимен

преди 6 години

И по притеснително имаме над 2 милиона пенсионери, колко са работещите в тази страна? Защото имаме учащи и редови безработни, а като прибавим и голям процент държавни служители, които не носят пари в хазната, а източват от там..? Искам някой да ми каже точна цифра на работещите в частния сектор, за да знаем колко души в дръжавата работим, за да я теглим.

9

Анонимен

преди 6 години

"27 г. осигурителен стаж, 18 г. от които в системата. Така до преди 2 години униформените можеха да излизат в заслужена почивка преди да навършат 40 г., при условие, че са сложили пагоните на 20-годишна възраст." Четете ли какво пишете, 20+27=47, как се получава човек започнал работа на 20 и 27 години работил, пък ненавършил 40?

8

Мильо

преди 6 години

И при социализЪма и при фасадната демокрация, Партията и държавата се грижат милиционерите да не се преработят!

7

Анонимен

преди 6 години

"Българинът" Моля този който е писал това да си направи труда и да уточни каква част от тези българи са от ромски произход.

6

анонимен

преди 6 години

Най малко една трета от тези са си платили да станат пенсионери по болест.Почти всички познаваме хора които са си платили да са пенсионери по болест.

5

Анонимен

преди 6 години

Българите работят докато имат възможност, тези пенсионираните по болест и точещи касата са предимно родни шведци.

4

Тра-ла-ла

преди 6 години

Българинът - млад пенсионер заради фалшиви ТЕЛК решения, рано инвалидизирал се от пиене, ядене и пушене...Иска да получава нещо мизерно, но сигурно, до края на живота си, да плюе по държавата и политиците как не осигуряват достатъчно пари за да си живурка без да прави нищо.

3

Анонимен

преди 6 години

Облъчвателят работи на пълна мощност.