19

Аз

преди 6 години

До 8 -боже опази!Ти да видиш какви зарази ще тръгнат тогава.Ще се тръшне нацията я с хепатит,я с друга болест.Пластмасовите може да се рециклират и няма да бъде всичко изгубено.Стклени ,за многократна употреба-хваща ме страх,честно.

18

MEN

преди 6 години

NE NAILONOVI TORBI4KI,NE KNIZNI-NISHTO NJAMA DA NI OPRAVI.KOGATO SE NAU4IM DA NE,,ZAPAME,,-TOGAVA NJAMA DA SE NALOZI SMESHNOTO,,DA IZ4ISTIM BALGARIJA ZA EDIN DEN,, DA,DA ,AMA NE! KOGATO SI PROMENIM MIROGLEDA,TOGAVA SHTE SI POMOGNEM I BEZ ,,TORBI4KI,, AMI ,VZEMETE SI KOSHNIZATA OT DOMA I PAZARUVAITE VSEKI PAT V NEJA-NE STRUVA NISHTO.KAKTO PRAVIHA MAIKITE I BABITE NI.OPITAITE.

17

НАЧИН НА ЖИВОТ

преди 6 години

ТВЪРДЕ СМЕ БЕДНИ !!!!ДА ИЗПОЛВАМЕ ХАРТИЕНИ ТОРБИ!!!НАЙЛОНА Е ЧАСТ ОТ НАС.!!!И 2ЛВ ДА СТАНЕ ПАК, ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ.

16

Анонимен

преди 6 години

и аз съм живял в дания около 3-4 месеца.супер ми хареса там, даже си излекувах астмата която имах вече 6-8 години (макар 4е после пак се върна след живот в софия).Знаете ли защо те карат основно колелета?Просто е - щото данъците за колите са ужасно големи. Една нова кола струва 3x колкото тук. годишния данък е 10 пъти колкото тук. Колкото да са богати, 500-1000 на месец не са малко и за тях. А в магазините, всички безалкохолни са в многократни пластмасови бутилки за които ти вземат 80ст :)

15

Анонимен

преди 6 години

Живял съм в Дания. Там, точбичките са една датска крона. При чисти заплати от по 14-15 000 крони, за по слабоплатените работи, познай, дали цената стряска някой !Но какво става ? Хората често си носят торбички и след това си ги хвърлят в ***, къдеот пише пластмаса !!! Защо ? Няма и глоби ! Ами елементарно - пука им за околната среда. Не, не им пука, като на луди еко терористи. Просто искат да живеят на чисто и добро място, а не на *** *** !

14

Опитващ

преди 6 години

Ние пък купихме, че май даже и ни подариха едни торби от нещо като брезент, но синтетичен брезент-много е здрав, може да се натовари с 15-20кг, без да се скъса. Всеки си има торба в различен цвят и си я носи в раницата. Проблем е само като се купуват например лук, моркови, чесън и тн ,трябва всеки артикул да е в отделна малка найлонова торбичка за кантара- значи пак правим ***. Спестява се голямата найлонова торба. Все едно нищо не сме направили-трябва да се забранят като производство!

13

Румен

преди 6 години

Това е хубава новина!Дори са прекалено евтини,за да има ефект!Трябва да са по едно евро!За върната торбичка -50 цента.Никой няма да хвърля!

12

НЕ Е НУЖНО

преди 6 години

да има найлонови торбички, които задръстват океаните и природата изобщо. Имам си раница и платнени торби за безкрайно дълга употреба. Тръгвам на пазар, взимам ги. Или си ги държа в колата. Не ми трябват пластмаси дето стоят по столетия неразградени в почвата и водата.

11

Анонимен

преди 6 години

До Do 11за това става въпрос: купуват ги от производителя за стотинки на сто броя, а ги продава скъпо, защото така трябвало! и като как, аджеба, така помагат на природата?! така е и с другите замърсители! само събират таксата, а продължават да бълват!

10

Do 11

преди 6 години

Напротив, а хора занимаващи се с тов бизнес умират или по просто казано фалират...

9

Анонимен

преди 6 години

чиста далавера! ако наистина искаха да се ограничи употребата, просто ще забранят производството!

8

Анонимен

преди 6 години

Проблемът е манталитетът. В чантата си имам по 2 торби от плат, в колата поне още 3-4. Масово хората просто взимат нова такава. Освен екология, това е и пари. За година може и 60-70 лв. да се окаже, че дават за торби. Но не го отразяват. Не им е в полезрението.

7

Анонимен

преди 6 години

Просто трябва да се преизползват найлоновите торби. Като отиваш да пазаруваш си приготвяш две-три и така може да се ползват десетки пъти, а не нова торбичка за един хляб и кисело мляко.

6

Анонимен

преди 6 години

Ще връщат стъклените спринцовки за многократна употреба. Ще пазим природата.

5

Анонимен

преди 6 години

Ми това е отадвна срещана практика в европейските страни,по заможните магазиини вече работят с преработени хартиени торбички.

4

Край

преди 6 години

Торбичките добре ама найлоновите шишета що са гадни. Те това направо да го забранят. Бира в 2.5 литрово найлоново шише е конска пикня.

3

Анонимен

преди 6 години

През социализъма нямаше полиетиленови торбички. Мрежички, платнени торби и амбалажна хартия. Строим социализъма.

2

Анонимен

преди 6 години

20-30 стотинки за торбичка е малко!Ако ги направят левче , тогава може и да има ефект!

1

шматка

преди 6 години

Ние ги плащаме от години но ефекта е нулев.Ако наистина някой милее за природата трябва да се забранят и найлонови и хартиени торбички.