67

Анонимен

преди 6 години

Мдааа, май ще се окаже, че Георги Марков не е убит от нашите служби и отново са ни набедили така, както и при стрелбата по папата. Май, май си е убит от английските служби.

66

Анонимен

преди 6 години

"Не ги е имало, за да изчезнат. Пак .... номерца." Англичаните по онова време правят много стабилно разследване на убийството, но не откриват убиеца, поради отказа на българските комунисти да им дадат информация.

65

Анонимен

преди 6 години

Не ги е имало, за да изчезнат. Пак .... номерца.

64

Анонимен

преди 6 години

Документите са изчезнали, за да не се разкрие истината за убийството. Защото е убит от британците. И понеже изтичат сроковете за секретност - хайде в огъня.

63

Въпрос

преди 6 години

А кой има ДОСТЪП до тези архиви и интерес от замитане наследите?

62

Уточнение

преди 6 години

В писмото си от февруари 1977 год. до приятеля си Димитър Бочев Г . Марков казва всичко в прав текст. Който има усет ще го разбере и ще му се проясни картинката. Който не - ще повтаря като папагал официално приетите клишета.

61

Наблюдател

преди 6 години

Какво оплювате човека!? Ами че на него му се е случило точно това, което и на всички българи. Бил е осигурен при социализма, но това не го е задоволявало, искал е свобода на изразяване. Отива да работи в уж свободните медии и се сблъсква с лицемерието на демокрацията, оттам и дълбокото му разочарование и отвращение от нея. А англосаксите са разбрали това и са го отстранили още преди да даде гласност на своите мисли, хвърляйки вината на КГБ, ДС и т.н. Стар трик.

60

Берлин

преди 6 години

Убийството на Георги Марков, доколкото знам, е подарък на КГБ за рождения ден на Тодор Живков.

59

Анонимен

преди 6 години

България беше сред 30те най-развити страни в света по стандарт на живот. Ако Горбачов не си беше смъкнал гащите на Запада сега СССР щеше да е най голямата супер сила, а ние щяхме да живеем по-добре от западняците. Русия отново си възвърна силата, но България завинаги ще остане мизерстваща държават от Третия свят, депо за черноработници и пазар на вносни нискотехнологични стоки.

58

Анонимен

преди 6 години

Ми Тито като беше толкова умен янките какво направиха с Югославия? В Югославия американски бомби, в България американско партньорство, пораженията са същите, даже партньорството се оказа по-унищожително от бомбите.

57

Анонимен

преди 6 години

Ако нашите управляващи имаха малко повече акъл и топки, да не притърчат зад СССР като пале, можеше и да имаме един друг комунизъм, но Тато не беше Тито....Иначе колко от вас от галеници на партията, биха си нарушили рахата да решат да кажат нещо срещу партийния елит в скромен опит да събудят някякъв повей на промяна. В България смелите са все изоставени и оплюти. Англичаните не чакаха да рискуват с такъв човек.

56

Анонимен

преди 6 години

Освен, че е сценарист на филма "На всеки километър", написал е и пиесата "Комунисти". Разрешили са му да се рови в архива на МВР, където има данни за последния шумкар. Това е доверен комунист

55

Анонимен

преди 6 години

A от къде се знае, че е бил убит? Нали документите са засекретени - кой ги е чел, да установи, че е убийство? И ако вече се говори в пресата, че е убит, защо тогава документите са секретни, каква секретност е това - в медиите публикувани. На всичкото отгоре се пък секретнтите документи коити са известни на всички взели, че изчезнали. Оле, да живее демокрацията!

54

Анонимен

преди 6 години

На нашите дюшаш им дойде, че англичаните ги нарочиха за убийството. За вътрешна консумация, доказателството за дългата ръка на ДС свърши превъзходна работа...

53

Анонимен

преди 6 години

И какво им снасяше на БКП - колко вървят цените на пиците ли? Англичаните се притесниха, че вместо да ги величае, започна да им казва в лицето, че системата им е по тоталитарна и от комунизма и те бързо си решиха проблема... това обяснява и изчезването на документите малко преди да станата публични поради давност

52

МВнР

преди 6 години

Марков беше доносник и агент на БКП. Англичаните го разбраха и той бързаше да се върне в България за да се спаси, но англичаните бяха по-бързи.

51

Анонимен

преди 6 години

Те си го убиха и те си покриват убийството ... България нямаше нищо общо .

50

българин от НРБ

преди 6 години

Англичаните убиха Георги Марков.

49

Анонимен

преди 6 години

И какво, излъга ли Марков? Каква неистина каза, че да е предател? каза им , че комунизмът не става и че трябват реформи, после видя запада и им каза че и капитализмът не е цвете, обаче там реформи са невъзможни..стана неудобен за всички и някой го шитна. Доволни останаха и от двете страни на завесата. Щом документите изчезват, работата е ясна. Случаят е приключен. Такива като Марков, мислещи , начетени хора не се харесват на никой режим.Вие срещу Борисов не протестирате, тръгнали Марков да съдят

48

До Георги Ламбуров

преди 6 години

Имаш спешна нужда от помощ на психиатри, ако трябва да те полекуват в заведение.Човек, който може да роди словосъчетанието "ромско-юдейска мафия" сам си е поставил диагнозата. Та значи, Тошо си го е поръчал, както Саломе главата на Йоан Кръстител?Г. Марков, според тогавашните английски вестници е починал от ОРЗ.Което също може да се предизвика и лекува грешно. Чадърът беше измислен, че да има нещо запомнящосе. Защо чадър, като течност може да бъде вкарана като остра струя!Двоен агент, това е!