24

Анонимен

преди 6 години

Колкото плакат на Батман или Супермен ще ви излекува толкова ще го направи и парче дърво с лика на другия комиксов герой Джизъс Крайст суперзвездата.

23

Анонимен

преди 6 години

Смисъла на иконата не е да се кланяш на парчето дърво. Смисъла на иконата е да ти визуализира образ който ти да възприемеш като висш и по този начин по-лесно да отправиш ясна и конкретна молитва изпълнена с вяра. Така че спрете сравненията с тия идоли.А иначе никой не кара когото и да било на сила да вярва в каквото и да е било. Точно това му е хубавото на това време, че има свобода на мислите и действията, но лично на мен не ми харесва в какво се е превърнал света в момента.

22

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 17, Преподобна Анастасия, вземи прочети добре Новия завет, че като те гледам как си се омацала... Нито вярата е против някого, нито Господ. Защото за Господа ВСИЧКИ сме чеда. Добре е човек да вярва в нещо, но не е добре да го натрапва. Аз уважавам вярващите и бих желал и те да ме уважават!

21

bluesky1

преди 6 години

Бог няма човешко лице! Иконите са смешни! В първоначалния си вариант християнството е отричало иконите, но са надделели иконопочитателите!

20

Анонимен

преди 6 години

До 17От коментар номер 6Светата Библия учи,че не бива хората да се кланят на телци,идоли,грешни и лоши хора,както и на дявола,защото такива са врагове на Бога,Православието,хората и човечеството. Почитането на Християнските светци не е в противоречие на Божията Заповед.Но какво да ти обяснявам повече,като при положение,че ти си заблуден и имаш злоба и се заблуждаваш.

19

17

преди 6 години

Матей4Тогава Иисус му казва: махни се от Мене сатана! защото писано е: "Господу, Богу твоему, ще се поклониш и Нему едному ще служиш".

18

17

преди 6 години

До АнонименКъде в Светото Слово пише,че може да се кланяме на човеци,светий.,ангели,телци..?Докажи го!

17

17

преди 6 години

До Анонимен"А Исус й казва: Какво има между Мене и тебе жено? часът Ми още не е дошъл.Майка Му казва на слугите: Каквото ви рече, сторете."Иоан2.Майка му не каза ,на мен се молете и мене слушайте.Никога светите апостоли не са приемали поклонение!!!!25 И когато влизаше Петър, Корнилий го посрещна, падна пред нозете му и се поклони. 26 А Петър го дигна, казвайки: Стани; и сам аз съм човек"Деян10Но той ми рече: Недей! Аз съм служител на тебе и на братята ти пророците...поклони се Богу.Отк.19

16

Анонимен

преди 6 години

21 век говорите за богове ве то бива простотия ама това вече минава всякакви граници! Къде са ви смешниги богове бе само в книгите!

15

Анонимен

преди 6 години

До 12Какво прави твоя бог по-истински от езическия? Абсолютно нищо. Литературни герои от стари истории и легенди.

14

Анонимен

преди 6 години

До 6НЕ пич лекарите не са от бога ти. Лекарите са от науката. Лекарите учат години за да лекуват тялото ти. Не се раждат готови от бога ти. Егати простотията!

13

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Вярата лекува, а не самите икони! Действителен случай - на здрав човек, казали, че е болен от рак и той от страх, за един месец заминал. Има много доказани случаи, че когато към даден обект или субект (икони амулети аязмо и др.) те лекуват. Но човек трябва много да вярва. Още по-добре ако вярва на доктор за своето лечение. Аз примерно имам отличен личен лекар, с когото много се разбираме.

12

Анонимен

преди 6 години

До 17От коментар номер 6Човече,ти не разбираш,че иконата или изображението е на Христос и на светците,а не на някакви езически божества и кумири. Бог забранява почитането на идолите,а не почитането изображенията на Христос,Пречистата Богородица и Дева Мария и на светиите. Има много голяма разлика( и никаква прилика!) между идол и икона( изображение на Христа Бога и християнски светци)!

11

Анонимен

преди 6 години

От коментар номер 6Погрешно правят хора и онези православни християни,които отхвърлят болниците и лекарите. Погрешно правят и това,ако отхвърлят лекарска помощ и грижа. Единственото,което един православен християни не може да се съгласи и да приеме от лекарите,е ако е жена-да направи аборт(аборта е убийство) или да се подложи на изкуствено оплождане,или да се одобрява и прилага евтаназията на наш скъп човек,уж под предлог ,че му помагаме да се избави от мъката.

10

17

преди 6 години

Поредното доказателство,че сме езичници и никога не сме приемали Бога,повеленията му и заповедите му!ВТОРА БОЖИЯ ЗАПОВЕД НЕ СИ ПРАВИ КУМИР И НИКАКВО ИЗОБРАЖЕНИЕ НА ОНОВА, ЩО Е ГОРЕ НА НЕБЕТО, ЩО Е ДОЛУ НА ЗЕМЯТА, И ЩО Е ВЪВ ВОДАТА, ПОД ЗЕМЯТА, НЕ ИМ СЕ КЛАНЯЙ И НЕ ИМ СЛУЖИ!Картинка ги лекува,телец изведе евреите от Египет,картинка ли,проля кръвта си за греховете им!!!Е картинката да им даде вечен живот!!!

9

Анонимен

преди 6 години

От коментар номер 6Погрешно си мислят хората,че Християнската Вяра отхвърля държавни институции като болници,училища,министерства,съдилищата. Православието учи,че лекарите,които лекуват болните хора,тези лекари ,които даряват живот и грижа за болните-тези хора изпълняват Христовия закон на милосърдието,обичта,грижата и любовта към ближните. Болниците са място за милосърдие и състрадание.Не случайно има такива хубави български държавни болници като Света Анна (Окръжна),света Екатерина,Пирогов.

8

Анонимен

преди 6 години

От коментар номер 6 В много болници( Пирогов,Александровска и др.) има красиви православни християнски църкви-параклиси,където човек може да се помоли от сърце на Бога,за своето здраве,за здравето на обичан човек или пък лекарите да бъдат здрави и успешно да лекуват хората. Даже и лекарите отиват да запалят свещичка ( не защото са много набожни и религиозни),а просто защото имат искрена и детска вяра в Бога и Пресвета Богородица и Дева Мария и в светиите,и тази детска невинна вяра им помага.

7

Анонимен

преди 6 години

Вярата е сложно нещо. Повечето българи таят в душата си злоба, завист и омраза и затова Бог не ги допуска до себе си.Затова народът е нещастен, хората остаряват млади, разболяват се рано и пълнят болници и поликлиники.

6

Анонимен

преди 6 години

Мисля,че хората не могат да разберат едно нещо,а именно,че болниците,лекарите са също от Бога. Лекарите лекуват нашите тела,а когато не те могат да излекуват някой тежко болен човек( например рак),тогава идва ред и на вярата в Бога.Бог е с тези лекари,които се борят за живота на човека. Вярата подкрепя добрата наука и лекарите,които се грижат за нашия живот и здраве. Християнската Православна Вяра не подкрепя единственото изкуственото оплождане,сурогатното "майчинство" евтаназията и абортите.

5

до любителя на

преди 6 години

литературата. Пожелавам ти дълъг живот и тогава ще разбереш разликата между литературен герой и Бог. Много често нещата се случват без да сме ги искали или търсили...