22

Ром Бакарди

преди 6 години

От тез 2000 желаещи още на първият месец ще се откажат 80% от тях ,щото мислейки че това ще е поредното получаване на пари от социалните и няма да си вършат работата както трябва и ще бъдат изгонени или напуснали след 15-20 дена . Мързеив народ развъжда държават и ЕС с тези социални програми .

21

Анонимен

преди 6 години

По добре да дадат парите на семейсквото . Какви са тези глупости ?Или вече не стига работната ръка да се изхранват социялно слабите- ,,бежанците ,,

20

Анонимен

преди 6 години

Това е много изгодно- дама с 15г стаж ще получава 433.57лв след данъци и осигуровки чисти, делено на 22 раб. дни, а след това на 8 часа, изчислявам 2.47 лв на час на дете, а сега детска учителка със средна посещаемост 29 деца чисто на месец 794 лв след удръжки, делено на 22 дни, после на 8 часа, а сега на 29 деца- 0,14 лева на час на дете. Напълно съгласна, че парите трябва да се дадат на семейството за да си отгледат децата, нищо не може да замени семейната среда.

19

svetlio

преди 6 години

До 1Ясно е,че не я искаш а работа!Защо пък другите да я искат?!

18

Анонимен

преди 6 години

Изглежда не си дават сметка колко трудно и отговорно е да се гледа чуждо дете по 8 часа.

17

Честита Коледа

преди 6 години

До Анонимен 13 Сигурно си искал да кажеш нещо много умно,обаче ,извинявай,два пъти го прочетох и нищо не разбрах...адски неграмотно.Избягвам да изразявам подобни мнения,но не се сдържах.За писането на маймуница,не говоря,директо отминавам

16

nina

преди 6 години

Не всеки може да бъде гледач на малко дете-има всякакви ненорманици..По-добре тези пари да се дадат за построяаването на нови детски градини и обучаването на детски учителки.Може да звучи параноично,но а имам доверие на много малко хора около мен,на които бих оставила детето си за малко-мъжа ми,свекърва ми,една много близка приателка.Не мога да си оставя детето на непознат човек само в къщи.

15

svetlio

преди 6 години

До 1 и други на същото мнение!

14

svetlio

преди 6 години

1 30 месеца по 22 лв. и някакви стотинки за здравни=700лв/да,плащат се от работодателя/2 Яко реши да си вземе една година неплатен/полага й се/+300лв...пак за здравни.3 За този период й дължиш и отпуска/да,докато е в отпуска по майчинство й се трупа отпуск/Една сметка доближава 2000лв за човек,когото не си виждал и 15 минути!!!Би ли взел тази жена???

13

svetlio

преди 6 години

Представи си,че до вас има малко пазарче,където си наел една масичка и продаваш плод-зеленчук.Изкарваш си една заплата и работата ти харесва/нямаш шефове/Лятото решаваш да заминеш за една седмица на море,но тъй като си сам,решаваш да наемеш едно момиче да те смени.Подписвате си трудов договор и я наемаш на работа.На следващия ден ти казва,че е бременна в 4-ти месец.Не можеш да я освободиш,а и тя в същия глас ти подава болничен.Ти не заминаваш на море и предстой да заплатиш следното... следва!

12

Анонимен

преди 6 години

защо им вярвата това е невъзможно толкова пари това са много пари и ще влязат на някои си джоба похубава ще е да се стооят д.градини дето гледачка може да бъде само родните баба друг човек не се допучска детето ще гледа страхливо психиката на детето е развалено а родителите после да се мъчат цял живот да го лекуват. това беше се случило с моята съседка

11

svetlio

преди 6 години

До 1Наемал ли си някога някой на работа?

10

1

преди 6 години

До svetlio,да имам време,но ако си радио Ереван,с него изобщо не се спори.

9

svetlio

преди 6 години

До 1Имаш ли време да поспорим за нещо?

8

1

преди 6 години

До Анонимен-7,не си прав за 1500майки,които ще се върнат на работа,те са освободени от ''големите''бизнесмени,още преди раждане на детето.Много малко ще се върнат на работа.

7

1

преди 6 години

Вместо на детегледачи,тази държава,трябва да плати на майките,за да гледат,децата си до навършване на 5години,сега какво става,ще плаща на безработни,а майките също,ще станат безработни,това ли е политиката на държавата,ръководена от герб-комунисти.

6

Анонимен

преди 6 години

И повече могат да се построят,но така се намалява безработица за статистиките.1500 като детегледачки и около 1500 майки пак обратно на работа,са около 3000 по-малко безработни.Идеята не е лоша,но защо всяко намаляване на безработицате е на гърба на държавата,респективно на гърба на данъкоплатеца?5000 нови полицаи,повече армия и т.н.Това някой трябва да го плаща. Истината е стимулирането на бизнеса да назначава повече хора и да им се вдигат заплатите, като се намалят хрантутниците на гърба ни

5

Анонимен

преди 6 години

не са 20 но поне 10 добре оборудвани ще се построят .

4

Анонимен

преди 6 години

За тези пари ще построят 20 детски градини.

3

Изпатил

преди 6 години

Имахме една детегледачка,взимаше 500лв.чисто,е ако искате детето ви само да бъде надзиравано като затворник , наемете си.После да не се чудите защо хладилника е празен,а детето гладно жадно и гледа страхливо.Нормалните детегледачки струват минимум 50лв. дневно.Всеки може да си направи простата сметка.Англичаните имат много добра поговорка(не съм толко богат да взимам ефтини неща).Иначе успех!