16

До 15

преди 6 години

Грешиш.Вместо да спорим тук, *** в някой етнографски музей, попитай, хората ще ти обяснят.

15

Анонимен

преди 6 години

В нашите шевици няма свастика. Има по-обемни изображения с различен тип симетрия: двойна, тройна, четворна. Има по-плътни фигури, за разлика от по-северните народи. Като цяло статията е за интересна тема, но са изказани претенциозно много глупости.

14

Анонимен

преди 6 години

Свастиката, преди да почнат да я свързват с нацистите, хилядолетия си е била един най-обикновен пречупен кръст. Проста и удобна за бродиране фигурка.

13

Анонимен

преди 6 години

Никакви символи не крият.Изобщо никой не се замисля над такива неща, когато ги бродира.Всички тези неща просто се предават през поколенията без замисляне.

12

До 11

преди 6 години

Свастиките съществуват реално, изобразени и чрез шевици, и върху релефно оформени каменни изваяния. Счита се, че са изображения на слънцето.Има и публикации, в които се обяснява, че в древните вярвания свастиката=слънце=всевиждащото божие око.Ако отидеш в който и да е археологически или етнографски музей и поговориш с уредниците там, ще ти покажат такива изображения и ще ти разкажат по-подробно за древните вярвания, свързани с този символ.

11

Анонимен

преди 6 години

Бе с малко повече въображение и фантазия българските крайнодясни радикални националиксти могат да видят и свастики в тях, нали?

10

Анонимен

преди 6 години

До oOo"Стари турски символи" наричате орнаменти, изографисани или релефно изваяни по културните артефакти от времето на древна Анатолия, тоест създадени хилядолетия преди да се пръкнат на света караманлии и още някои други, които по-късно се обозначават с думата "турци".

9

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Тогава защо са типологично еднакви с шевиците при останалите славянски народи?Някои от елементите пък са общи за всички балкански народи, също и за индоевропейската общност.Не е ли по-логично да се допусне, че идвайки на балканите, мюсюлманските етноси, обединени под османска власт, са заимствали културните традиции на местното население, което във всяко отношение е било по-напред от тях в развитието си?

8

oOo

преди 6 години

Това са стари турски символи.

7

Анонимен

преди 6 години

BALGARSKI SHEVIZI--TOVA SA TURSKI PROIZVODNI.

6

Анонимен

преди 6 години

Със символи или без символи шевиците са красиви, но са тънка и пипкава работа. Няма ги в Америка, значи не са куул. Няма как да се сложат към грубите дрехи, които масово се предпочитат. Да се вложи шевица в съвременна дреха се иска много фина естетика.

5

Анонимен

преди 6 години

Ето основната тайна на шевиците, разсекретена с помощта на Свещеният шифър, който ви разкриваме чрез Тайната на Свещения Български език - част 1 и 2 от bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546 , чрез който Шифър е и съставена: ШЕВИЦА=ШЕВИТСА=Богиня Диана и Исуш ШЕВИЦА=ШЕВИТСА=ВЕШИСТА + Н (кодировъчен назал)=ВЕШИСТЕН=БЕЗИСТЕН в нежните и красиви безобидни шевици е скрита трансепохалната тайна за Българските Богове Демиурзи Гос

4

Анонимен

преди 6 години

Крият символите на 7526 годишна история по Българският календар .Неудобен и на днешните демонократи .

3

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДемокрацията ни отне не само надеждите, но и усмивките . И преди всичко е Рождество Христово .

2

Анонимен

преди 6 години

Все ;умни;,в добро настроение,и с ;усмивка;,абе ,аджаба,кажи ,браво.Някой прави нещо ,хубаво е .Стига с тоя негативен ,отритващт ,злобен ви така ,характер.Усмихнете се бе хора,Коледа е .Да ни е честита

1

Евроатлантик

преди 6 години

Браво може да се окичите и със конски опашки и да тричате кучета. Cъщо като дойдат европейците им покажете бабите със овцете, защото те са нямали овци в миналото и са ходели голи, нека да смаяме европейците и да им се подмажем.