78

Анонимен

преди 6 години

Пуснете си новините и чуйте как говорят. Сравнете го с говора във Велико Търново.Софиянци можем да говорим на западен диалект, а можем и "чисто", докато вие говорите по-скоро български с руски-акцент.

77

Анонимен

преди 6 години

До ГаляГовора от Велико Търновско е обявен за литературен,книжовен и стандартен,защото е бил столица и в сърцето на България.Софиянци също говорят на диалект.Присмял се хърбел на щърбел,това е истината!И смятам коментирането на тази тема за напълно излишно.

76

Анонимен

преди 6 години

Имам много приятели дошли от други градове и никога не съм имал проблеем с това. Но има едни люде които смятат че всички са им длъжни и "Те имат права" точно като един специален етнос! Живеят от 5+ години в столицата но нито на личната карта си личи нито на табелата на колата! Това "било излишно" и те били подкрепяли своите градове...... Ама после се натъжават като в някоя компания просто не искат да си говорят с тях! Свиквайте и си търсете подобно на вашето обкръжение!

75

Анонимен

преди 6 години

Бъдете щастливи, че си имате село за уикенда, ние нямаме!

74

Анонимен

преди 6 години

Най-обичам 'кореняци' софиянци да ми казват да си ходя на село. А вие, драги.. петък, събота и неделя на къде пътувате с празните бурканчета?

73

Фкдсшт

преди 6 години

Пак ли се джавкате кой как говори по оста столица - провинция? Смешни сте. България не е София, София е България, но България не е центърът на света. И да се лаете едни други, на НИКОГО извън България не му дреме кой от къде е дошъл в София и как говори. В един истински космополитен град хората нямат време да губят по такива педантични проблеми. Хайде със здраве на всички ви; и успешна Нова Година!

72

Анонимен

преди 6 години

Живях в София 11г. Хубав, перспективен и развиващ се град. Всяка година се натъжавам като чета коментарите свързани с разделянето на нацията. Разбирам че хората са озлобени от трудният живот в България, но умът ми не побира защо българите от години продължаваме да сме разделени и всеки да е сам за себе си. Ето заради това мислене сме в текущата сигуация. Толкова злоба и омраза се излива от българи към българи, наистина много, много жалко. После не се чудете защо държавата е в това положоние..

71

Анонимен

преди 6 години

Не обвинявайте Жельо Же.лев за селяните. Панелните комплекси са на 90% запълнени с провинциалисти, второ и трето поколение вече. Те никога не са станали софиянци.

70

Анонимен

преди 6 години

Галя, нека всеки да си говори както е научен, но когато е нагости да се съобразява с домакините, иначе става обидно и се намразваме.

69

диалекти ли?

преди 6 години

Софийският говор си е характерен за тук. Аз горе-долу съм го забравил, майка ми го използва понякога, баба ми не се е отучила от него, а ако можеше да чуете прабаба ми как говореше... Не е редно да вие да дойдете тук и да ми казвате как да говорим ние местните. И не е редно да си говорите с вашия западен диалект, нарочно го првите! Съобразявайте се. Щеше ли да ви е приятно да се изспипем няколко стотин хиляди човека във вашето родня място и да не уважаваме традициите ви?

68

Анонимен

преди 6 години

Аз ли да напускам бе паламуд.Вие дойдохте не само със смешните си диалекти,но и с манталитетът си, аграрните си мутри,селянчетата и таралясниците си.Продадохте си нивите и с безумни кредити купихте жилища в Манастирски ливади и Лозенец,щото сте чули че били елитни.Искаш парко място пред моя блок *** ти в градина,а ти още пикаеш пред вратата на входа и си мяташ *** от балкона.Жалки сте и нагли.Много нагли.

67

Новите софиянци

преди 6 години

София е град-мечта,тук на работа ела!викна Жельо от врататаи получи се белята..С викове: Оле! и Еври Бари!заприиждаха клошари,злобни мекащи злобари,селски тетки и чичаци,тарикати и ***.И сега добрия граде потънал в тази смрад

66

Анонимен

преди 6 години

"недейте да говорите на меко" - '"не говорете меко''Който го дразни мекото,да напусне или да си запуши ушите.

65

Анонимен

преди 6 години

До ГаляВ кой закон е записано,че не може да говорим меко или на диалект?Коя си ти,че да даваш наклон на ... на хората какво ще говорят,след като ти самата говориш на диалект и се изразяваш неправилно,хаха!Всички държави си имат диалекти,а в някои дори са узаконени.

64

Анонимен

преди 6 години

Тя София порасна ,ама софиянци все повече я намразяват . И я псуват....Фандъкова . Явно има защо .

63

Ангелина

преди 6 години

Гледам 2/3 от тези, които се правят на столичани, не харесват София. Ами какво правите тук, мили хора. 21-ви век е, идете където ви харесва, хейтете другаде.

62

Анонимен

преди 6 години

Изобщо не завиждам на софиянци...Освен една Витошка нищо друго хубаво не видях в центъра...Тесни и разбити улици с ужасен трафик...Трагедия! Елате в Стара Загора да разберете какво е град от 21-век , а не руини от 19-ти.

61

111111

преди 6 години

За Анонимен _)_

60

( '_' )

преди 6 години

А пък на нас , в северозапада ни изстина супата от духане !

59

Анонимен

преди 6 години

ами тия дето си ги гледал да си говорят сами може и да са от некое село,в селата от безпаричие възрастните ги хваща деменцията и не само от това де