18

usa = на джудже

преди 6 години

Кой ли пък се вози на такси

17

Голям прос

преди 6 години

Да им пресядат по левче на всеки километър

16

1

преди 6 години

Има нужда от свободен пазар на таксиметровите услуги, не от минимална цена на километър. Цената на узвършената услуга трябва да се се определя само от пазара !

15

Анонимен

преди 6 години

До 9. Аман от тарикати като Вас, ако желаете да ви плащат колкото в Берлин или в Лондон върви там да работиш. Защо въртиш волана в Б.г.??? А ?

14

Анонимен

преди 6 години

5-6 фирми в София държат такситата и ги дават под аренда. Собствениците (повечето червени и бивши милиционери) на тези фирми да си намалят малко печалбите

13

Няма проблем

преди 6 години

До Анонимен 7 Здравей градски. И аз съм от Оряхово.

12

Я па ти...

преди 6 години

До Анонимен 6 Така е ...ГЕРБ убиват бакшишите с тези лъчи на метрото.Ай , да му се не види...

11

Пенсионер

преди 6 години

Всеки нормален човек знае, че капитализма е саморегулираща се система и държавата няма право да определя цените на частния бизнес.Цените се определят от търсенето и предлагането.И два лева да сложат такситаджиите и няма клиенти , цените на другия ден падат до момента който е приемлив и за бизнеса и за клиентите.Толкова ли е сложно?

10

987-9

преди 6 години

100 leva se dokarvat 4isto ako taboti6 14 4asa.pri normalna rabota ot 8 4asa se izkarvat 50,60 leva.koeto pravi okolo 1200 na mesec.no niama plateni bolni4ni,platena otpuska i osigurovki.poznavam taksita koito rabotiat po 18 4asa na den.malko sa no ima.daaaa te izkarvat i po 140 na den

9

Анонимен

преди 6 години

Ей бакшиш а кой в европа бачка за 510 лв минимална, а? Ако щете и 10 лв си я напрейте на км, я че си се возим у рейсо и метрото а ти че си отвисиш у варела

8

Анонимен

преди 6 години

ДО 6 няма нагъл бакшиш. Като си имаме монополи /топлофикация АД/

7

Анонимен

преди 6 години

до 4 Какво си се загледал в капанчета , дюканчета И КАФЕНЕНЦА. КЪДЕ Е МЕСТНАТА ВЛАСТ ДА КОНТРОЛИРА ДАНАЦИТЕ. Колко взима община Козлодуй от АЕЦ.Колко взима община Оряхово от ферибота.Колко плащат лекарите за кабинетите в държавните болнициКолко са разходите и къде е отчетноста от ЯДРЕНАТА ЕЦ БеленеКолко са разходите за ремонтите на МИГ и мега проектите.ТАМ Е СИВИЯ РАЗХОД

6

Анонимен

преди 6 години

Като искат да фалират, да го направят левче. Като пуснат и 3 лъч на метрото съвсем ще умрат наглите бакшиши.

5

Мирослав

преди 6 години

Не смятам че минималната цена трябва да е регламентирана! Максималната да, но другото е тъпотия. Това е частен сектор който трябва да се саморегулира - търсенето определя цената! От един курс взимат поне 6-7лв. Колко е данъка? 2.60 на ден, демек половин курс. Осигуровки плащат на минималната, монтират помпи, крият обороти... вместо да мрънкат, да вземат да се изкъпят и да си измият колите с които ни возят, че половината бакшиши са като клошари!

4

Анонимен

преди 6 години

Патентен данък трябва да има у нас за фризьори, маникюристи и производните им, всеки знае, че не декларират, за такситата, те също не печелят или минимално, всикчи капанчета, лафки и бедки по парковете и градинките също. Докато сивата икономика е с токъв голям дял, това е поне някаква капка в бюджета. Защото и те се оплакват от разбитите улици, но я накой да си покаже декларацията от мин.година и да покаже с какво е допринесъл да не са такива.

3

Анонимен

преди 6 години

София е на първо место и единствената столица по брой на таксита от глава на населението.В София живеяг 40% от населението на БГ.В София е единствената столица с централно отопление.

2

Анонимен

преди 6 години

Ало ЗАКОНОДАТЕЛИТЕ НИЕ СМЕ В ЕС , КАКЪВ ПАТЕНТ, КАКВИ КАРТЕЛИ, КАКВИ МОНОПОЛИ, С Л Е П И Л И СТЕ? Е мамиц....... ***.

1

Анонимен

преди 6 години

1лв ще им е малко..10лв/км да го направят на километър най-добре. Тогава ще се съгласяват и на маршрути по 3-4 километра, което сега не правят освен ако не им предложиш повечко парички. Нагли бакшиши. Средностатистическият бакшиш си докарва 100лв печалба на ден (говорим печлба, не оборот!). Да не се правят на бедни и неоправдани.