79

Анонимен

преди 6 години

Що за робски коментари? Какво означава да работи за някого като наемник, тук или по света. С подобна РОБСКА психика и внушения България никога няма да отгледа балканският Бил Г. Ако наистина иска иска да успее и да се докаже трябва да поведе останалите в свой СОБСТВЕН проект. Само тогава може да се гордеем с постиженията на нашите съграждани като общност.

78

Анонимен

преди 6 години

Какво означава, да работи за България ? Вие за България ли работите ? Как ? Безвъзмезна държавна работа ? И какво, ако е "чужда фирма". Фирмата плаща високи зпалати и харчи част от разходите си тук. Нещо, което не мога да кажа за редица "родни" компании.Да е живо и здраво момчето и да има успехи в живота.

77

Анонимен

преди 6 години

До 77Ама яд те е нещо, а ?

76

От 79

преди 6 години

В България фирмите са малки и в много случаи собственика сам назначава новите хора. По света това се прави от мениджъри, управители и хюман ресурси, а те действат съобразно собствените си интереси, а не от гледна точка на интересите на фирмата.

75

От 70

преди 6 години

Аз живея в Северна Америка. Тук е така и в частните фирми. Никой не го интересува колко си кадърен ако не си наш човек. В смисъл ако не подкрепяш назначаващия те в корпоративната иерархия. Или ако си по - кадърен от него и можеш да го изместиш. В България веднага след като завърших назначаваха двойкаджиите и тройкаджиите. Нас, отличниците, никой не ни искаше. Въпреки, че е всеизвестно, че отличник се става с много труд и ум. Некадърник трудно ще назначи кадърен. Страх ги е.

74

Анонимен

преди 6 години

До Отговор 80, то щото частника се е разтърсил на такива кадри, че и плаща конкурентно ... за тва младежите масово се изнасят.

73

Отговор

преди 6 години

До Анонимен 79 Приемам разсъжденията ти за правилни , с изключение на заключението ти че такъв е живота навсъкъде. Не , не е навсъкъде ,а само в държавния сектор. Каквито и връзки да има , никой частник няма да вземе некадърник на работа , та ако ще да си развали приятелството.

72

Анонимен

преди 6 години

Имаме талантливи хора, но те не успяват да се реализират. Защо? Ами защото има един механизъм, наречен "наш човек", който прецаква всичко. Вместо да назначат таланта, назначават нашия човек. А ако случайно нашия човек е таланта, то го назначават на позиция, която не е за него. По този начин се унищожават естествените предпоставки за развитие на кадрите. И за това имаме феномени в училище и неудачници в предприятията. Такъв е живота. Навсякъде.

71

Съвет

преди 6 години

Това момче не е за България.Да мисли от сега за щатите. Там е истината.Тук най много да получи потупване по рамота и ободряващ шамар зад врата.

70

Анонимен

преди 6 години

Кое му е гениалното. Набиване на безсмислен код за подхранване на виртуалната реалност. Решава задачи - супер и какъв е крайният продукт, в повечето случай видео игра със зомбита за зомбита

69

реалист

преди 6 години

Като четем отзивите научаваме според мнозинството следните изводи: 1. Бил Гейтс е абосолютен профан 2. Тази статия е поръчкова 3. Защо ще го подкрепяме това момче след като и то ще напусне БГ.....Нямам коментар , освен че всеки народ си заслужава съдбата---от думите ни лъха единствено озлобление и завист. Зато си избираме Боко Тиквата ...... защото е под нас, нали?

68

anonymous

преди 6 години

България за да се оправи, трябва реална икономика и истински патриоти, а не набедени за гении ИТ-та, които и без това работят за чужди държави и чужди фирми.

67

анонимен

преди 6 години

Бил Гейтс дори не е завършил университета, ами го е напуснал и е създал Microsoft.Освен това се пишат много лоши неща за него напоследък.Освен това неговата операционна система Windows е пълна пародия, добрите IT-та отдавна ползват по-добри операционни системи.

66

Анонимен

преди 6 години

пак пшатена статия м някое татино отроче

65

anonymous

преди 6 години

До Оптимист 33Точно това е проблема, че тези умни деца(не само програмисти) реално не работят за България, дори да работят в София, ами за чужди фирми и компании.Така получават образование с дабъците на всички българи , а допринасят за икономиката на чужди държави и фирми.Но на кой му пука за държавата България?

64

годзи

преди 6 години

браво Доба!

63

dp

преди 6 години

Ами браво на хлапето, щом има интереси и ги гони може и да направи нещо като порасне.Да го кръщават "Гейтс" е глупашко, Гейтс е най-забогателият в бранша, въобще не е между особено отличилите се с програмирането си програмисти.

62

Анонимен

преди 6 години

"Докато това момче стане на 25 години, големият балон с големите заплати за програмисти ще се е спукал, а компютърните специалисти ще са под път и над път, както сега икономистите."Това го слушам от 96-а насам. Впрочем и тогава имахме много безработни икономисти ...

61

Анонимен

преди 6 години

"Между другото, Бил Гейтс е Юрист, а не IT специалсит"Пич, ама ти сериозно ли ? То и прадядо ми е имал диплома по право и 7-8 месеца практика, но е бил търговец и земеделец за 30 години. Това означава ли, че "не е бил земеделец и търговец, а бил юрист"

60

Анонимен

преди 6 години

В медиите на прас4о не може да се говори за гаджето на синоптичката. Защо криете, че са семейни приятели с предишния през и ден т? Сигурно и това е цензурирана дума.