21

Анонимен

преди 6 години

А така, кой не е учил история на религията, а? В раните векове на християнството свещениците са както мъже, така и жени и никой не приема това за нещо странно или скандално. Чак след превръщането на Църквата в най-големия земевладелец и в една от най-богатите държави (Ватикана) жените са изключени. Обаче в 1 и 2 век си има жени свещеници.

20

Анонимен

преди 6 години

Истинската вяра и служение в Христос е решаващата. Църквата няма земен произход, а Божествен. Христос е глава на Църквата и от началото е казано кой може и кой не може да бъде свещеник. Равноправието, хуманизма, демокрацията са добри неща, но не и когато преиграваш с тях. Църква означава общност на всички верни и предани на Христос, а не експериментален биг брадър. В Църквата си има каноничен ред. В истинската Църква. Такива ми ти работи, бедни ми читателю...

19

спасов

преди 6 години

До Анонименявно си комунистически ***. Ние православните българи въздигаме в "култ" не смърта на Христа а неговото възкресение....простотията по комунистическите *** ходи

18

Анонимен

преди 6 години

Колко съвременно! Скоро ще заговорят за Christlam

17

Анонимен

преди 6 години

следващият епископ=цветнокож, закривай, религията особено християнската има добри идеи и ценности, несвързани директно с религията а с добротата, но голяма част от самите християни изповядват религията като задължение и просто за всеки случай и са лицемери, но в крайна сметка това си остава култ към смъртта на исус, на литературен герой.

16

Анонимен

преди 6 години

Хм, на мен ми е по-интересно дали тръби на мъжа си. Така като я гледам още става за садо-мазо и други игри.

15

гф

преди 6 години

кмет на Лондон - пакистанец мюсюлманепископ на Лондон - бивша медицинска сестрада ви се_ра на ценностите европейски !

14

Анонимен

преди 6 години

Англиканската ,,църква"непрестанно доказва ,че е много далеч от християнството! Може би се бори за някакъв хуманизъм и морал,но и това е под съмнение!Всички Апостоли са били мъже и само на мъже са полагали ръце за свещенство има Апостолски правила ,кой може да е свещеник.

13

Анонимен

преди 6 години

До 10 Епископа също е свещеник. Свещенството има 3/три/степени :дякон,презвитер/поп/и епископ.

12

Бай ГошУ

преди 6 години

Тъй кат гледам на портретя огоре, най-вероятно попа е станал попадия хахахахах

11

вавилонска кула

преди 6 години

Луцифер скоро ще е пълният владетел на Земята, не случайно Евро-парламента е във формата на Вавилонската кула!!

10

Анонимен

преди 6 години

Както е казано и малко по-долу - жената няма право да получава чин свещенство! А тук говорим за епископ!!! Господи помилуй. Измениха и на истинната вяра и на всичко тези западняци.

9

Кръстьо

преди 6 години

Надявам се че поне е христянка...

8

1

преди 6 години

Това няма значение. Онези които се борят тя да може да е епископ се борят да унищожат християнството. Искат да го заменят с ислям, марксизъм, постмодернизъм и разбира се социализъм.

7

Знайко

преди 6 години

Словореда, ах, словореда...Кажете поне колко му е струвала операцията на тоз епископ, че да стане жена. Знаете ли, навремето наемахте полуграмотни *** да пишат, сега сте се отказали от тази половинчатост...

6

к0нсерва

преди 6 години

уж трябва да сме либерални и да има и свобода на словото, но каквото и да напиша ме трият - цензурата и пропагандата задминаха и тази на Сталин, Хитлер и Мао, взети заедно!!

5

Журналист стана прос

преди 6 години

Епископа не си е сменил пола а е станал жена или си смени пола и стана гей ама женски-как се пише правилно заглавие може би ЖЕНА СТАНА ЕПИСКОП или бъркам -аз не разбира много български

4

анонимен

преди 6 години

Смешно е,да не кажа жалко.Какво падение!Никога ,откакто съществува християнството,не е имало жена-свещеник!И щом като Африка е причислена към развиващите се страни,нямам какво по-вече да кажа.

3

Епископ Нафарфорий

преди 6 години

От заглавието не е ясно дали жена е станала епископ или епископът е станал жена?! Но неведоми са пътищата небесни...

2

Анонимен

преди 6 години

СПОРЕД ВСИЧКИ ГОЛЕМИ СВЕТОВНИ РЕЛИГИИ ЖЕНАТА НЕ Е ЧОВЕК, А СЪЩЕСТВО.