17

Баш комита

преди 6 години

Какви воеводи са тези янкеседжии! Готови са за два сребърника и някое друго министерско кресло, да загърбят всеки национален интерес. Сега решили, че и на Църквата ще се месят. Не е ясно за какво се борят тези псевдопатриоти.

16

анонимен

преди 6 години

Първо ВМРО да си видят името.Каква Македония, каква революция?Македония отдавна е дадена на албанците, а от революциите не сме видели нещо добро.

15

анонимен

преди 6 години

Гърците винаги са ни мразели, а пък Македония е обречена да я командват албанците.

14

Анонимен

преди 6 години

Откога ВМРО почна да разбира отцъковни въпроси, освен от имоти и пари? Преди да започнат да пишат за Охридската архископия господата от ВМРО да прочетат устава на Българската Православна Църква. С това писание поставят под въпрос самата БПЦ,която е първоприемник на историческата Охридска архископия.

13

Щирлиц

преди 6 години

Доживяхме да чуем нещо полезно и от ВМРО дейците.Браво.

12

Анонимен

преди 6 години

САЩ и Русия като държави ли да се намесват. Та това си е вътрешна църковна работа. Ако имаш впредвид Руската патриаршия по ще те разберем. Тук става работа за черковен въпрос. Нации ще ми развява.

11

Анонимен

преди 6 години

Македонската Православна Църква не е нито към сърбите , нито към българите , нито към гърците . За нея пише преди столетия апостол Павел . Това че не я признават мераклиите за власт няма никакво значение . Важното е че апостолите и Бог я признава . Време е тук да се намесят Великите сили Русия и САЩ които имат пълно припокриване по мнението че Македония и македонците и Македонската Православна Църква са отделна държава, отделен етнос и отделна благословенна от Бога Църква .

10

Я, па Я

преди 6 години

Каквито са ни политиците такива са ни и поповете. Тихи кротки, нефелни. Сакън, да не разсърдят комшиите.

9

Анонимен

преди 6 години

Това е самата истина.

8

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се плати на Гръцката църква. Дано имат достатъчно пари.

7

Анонимен

преди 6 години

Сега ми идва нещо на ум-на седми януари 2018 ще бъде осветена наново след основна реконструкция желязната църква "Свети Стефан"в Истанбул и там се очаквали повече от 1000 официални гости от България и Турция начело с двамата бащици.Тая църква е СИМВОЛЪТ НА БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКОВНА БОРБА И НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ,поканете някой поп от БЮРМ ама да не е "светиня му""поглаварот на македонската црква"че той си е удбашка г..ад!Пак там ББ да НЕ целува ръка на вселенската г..ад Вартоломей,ББ знае защо!

6

Анонимен

преди 6 години

фанариотите пак бесни, три кесии по-малко за султана и везирите

5

Анонимен

преди 6 години

Гръцките попища не са употребили думата Македония и македонска църква или са ги употребили с кавички,обаче да си траят че са им много кървави ръцете!Аз съм категорично против някакви си църква с име македонска пък и ОА но сърбойците и грънците да си гледат работата!Когато държавчето получи ново име и се откаже от македонизма,тогава с пълно право може да има и независима църква на еди коя си държава!

4

Анонимен

преди 6 години

Тия фанариоти да мълчат,когато си продаваха и купуваха БЪЛГАРСКИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ след заграбването на 90% от географска Македония и изгониха,и убиваха български свещеници и учители ДА НЕ БЕШЕ ПО КАНОНА ГРЪЦКОСРЪБСКИ КУЧ..ЕТА ПРОКЛЕТИ???ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН "ПРАВОСЛАВНИ БРАТЧЕТА" нека сега и нашите иначе лигльовци ДА КАЖАТ КАК БЪЛГАРСКИТЕ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ СТАНАХ ГРЪЦКИ И СРЪБСКИ,КАК ВСЕЛЕНСКИТЕ ФАНАРИОТИ ПРОДАДОХА БЪЛГАРСКИ ИМОТИ НА СЪРБОЛЯЦИТЕ,КОЙ "РОДИ""МАКЕДОНСКИОТ НАРОД"!!МАРШ!!

3

Не разбрал

преди 6 години

За какъв народ на Македония иде реч и за каква Македония става дума?

2

Анонимен

преди 6 години

Тоя синод е незаконен а и гърция каква държава е никаква там с 50г история. Нека Бойко поеме управлението на гръцката църква и толкова.

1

Петров

преди 6 години

В позицията на воеводите се припомня, че Охридската архиепископия според своята история е недвусмислено и доказано българска.====================================================Т.е. пт 1945 до 1967 когато Македонската църква (Охридската архиепископия) активно участва в обезбългаряването на Социлистическа република Македония, тя пак е българска? Тези "войводи" мислят с шкембетата си.