25

Анонимен

преди 6 години

По добре направо да е Югозападна България!Нова България

24

анонимен

преди 6 години

Няма светлина в тунела за Македония. тая жалка държавица е обречена на албанската и косовската мафия.

23

На баща си син

преди 6 години

и воловете. И ако се поразгледат картите на държавите, говорещи романските и германските езикци ще излязат толкова еднакви названия на кралства и херцогства в различни страни - Брабант, Люксембур .... И Мюнхени има! Монахув, Мнихов, Монако. И колко само западнонидерландски езици има ... Та що да няма западнобългарски, наричан както си ще. Ако ние се откажем от претенциите си, може пък те да се откажат от своите и да се сетят, че сме братя и братовчеди. А се пишат българи само заради паспортите.

22

На баща си син

преди 6 години

Така повечето съседни народи са братски и братовчедски, сватове и кумове. И всеки народ може да каже, че граничи със себе си. А народът ... В нидерландския химн буквално Вилем Орание-Насау казва, че е с немска кръв. Сегашната Англия е създадена на практика от друг Вилхелм, а доста съседи са се мъчили да я вземат. Та двама папи, та папеса, реформатори, протестанти, адамити, таборити ... Нашите истории и спорове са детско бърборене, а от друга страна - комплексарщина и илюстрация на жабата

21

На бща си син

преди 6 години

Ако се четат книги от българи и за българите ще се види, че преди 100, 200, 300и повече години в редица области около нашите сегашни граници е имало смесено население, сред което българите и българеещите се не винаги са били мнозинство. Ботев, а и други, са полемизирали с македонисти и югослависти, далеч преди Коминтерна. Що се отнася до езика, части от Швейцария и Белгия са били във Франция, говорят езика, е и? Аз съм също 1/4 + 1/4 от Македония, че и Албания, друга четвърт от Лозенградско

20

бай Иван

преди 6 години

Най добре да се назове ОХРИД ,със столица Скопие.Охрид е исторически град,където учениците на Кирил и Методий Климент,Наум и Ангиларий са разпространявали българската писменост,която се възприема както в Русия ,дори и в Монголия,който не знае.И ний сме дали нещо на света!

19

Анонимен

преди 6 години

Македония си е Македония, ама щом гърците най-накрая ще мирясат ако се добави "нова", тогава добре.

18

баламите свършиха

преди 6 години

Айде рашките изтърваха още една губерния.Ми така е, магарето иска да му дадат слама. Колко се унижаваха и накрая нищо. Само с пропаганда не става.

17

До 14

преди 6 години

Ми розови са ,явно човека добре ги е определил .Всичко в ГЕРБ е розово и красиво ,какъвто живота не е , но техният е ! По самата тема в статия бих казал че ясно колко европа искада примами целите балкани в една обречена кауза на мулти култи объканото общество.Това може би и розови гербераст иска да каже

16

Анонимен

преди 6 години

Много летища и магистрали бяха кръстени на Александър Велики.--КОЛКО МНОГО ЛЕТИЩА и магистрали ИМА В МАКЕДОНИЯ БРЕ тупунгерци ..??

15

защо

преди 6 години

защо не е иму на арнаутско-шиптърски или халбански?нали халбанците са повечи ора??

14

Анонимен

преди 6 години

Нова Македония е най-приемливото име за всички страни, включително и за нас. Географско наименование от типа на "Северна", "Горна" и т. н. е двусмислено и може да се тълкува, че страната има претенции към съседите си. Мисля, че гърците биха кандисали най-после, но дали Заев ще успее да го прокара в самата Македония? Античките идеолози ще се вдигнат на бунт.

13

РОЗОВ ГЕР.БЕ..РАСТ

преди 6 години

Айде братя влезайте вече в Еуропската уния да видите колко е убаво ,непрестранно готини весели паради ,весели премиери (Сърбия),любов с момчеца и като цяло любовта към децата и старите (Макрон)е на ПОЧИТВ СЪЮЗА .Радостното посрещане на хубави гости от Сирия ,Нигер ,Гамбия ,Гана ,Пакистан Афганистан . Абе много ще ви е гот ....Пожелавам ви го от сърце ..Чакаме ви на всички по еворпейски ПОЖЕЛАВАМ Ал.ах Ак. бар .

12

Коньо

преди 6 години

Макета, Пиринскиот и Егейскиот делове кога ке си ги вратити назад?

11

Анонимен

преди 6 години

Нема порблем. Пишете "Неа Булгариа" и сте ОК

10

предложение

преди 6 години

Кутмичевица би прилягало добре защото е историческото име на областта.

9

Анонимен

преди 6 години

Нова Пипония и Старократуния, вечна дружба между колониите!

8

Анонимен

преди 6 години

Ако се бяха съгласили на името Западна България щеше да е много по добре ,защото тогава като се съединим ,няма да има партии на етно осова и албанците искат не искат ще отпуснат захвата

7

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Даме Груев: Ние сме българи и всякога работим и ще работим за обединението на българщината. А всички други формули са етап за постигане на тая цел. Не е дошъл обаче момента за решение на нашия въпрос, затова няма място за препирни и приказки от подобен род.

6

Анонимен

преди 6 години

Нова Каледония ... и сте свободни ! + 10 La France и - 5 за ''отричат историята''