Както казва колегата по-долу, термина "стайна температура" е от времето,когато топло е било до два метра от огъня в камината. Из всички стаи на замъка "стайната" температура е била такава,че като издишаш излиза пара от устата т.е. под 6-7 градуса. Но всеки да си го пие,както му харесва. Аз го обичам студено.
Ти на 35 щом не си разбрал щое то ,,топло" явно си на 15.Става дума да не се слага в хладилник като бялото.Едно време като го вадиш от мазето ,това му е температурата.А греяното вино,пуншовете ,гльоквайн и т.н. са съвсем друго нещоНе знам ти къде си расъл ,ама защо бе деца не питате или помислите преди да давате БЕЗАПЕЛАЦИОННО мнение?
От магазините за вина и напитки.А колкото до ,,стайната температура" това е от време оно когато в заамъците и домовете не е имало парно и климатици и температурата не е била 25-30 градуса.
На 35 . съм и за пръв път чувам че виното е трябвало да се пие топло. Не знам автора на статията къде е расъл, ама в цял сват виното се пие при температура 5-10 градуса по целзи.
Много Ви е глупава статията ,от Метро си правят реклама ,а Вие сте готови всичко да печатите ,щото за друго нямате "време" ,виното червената се пие стайна темперетура ,А не се изстудява,ЗАЩОТО преди не е имало парно ...... какво да ви уча Г-ДА ЖУРНАЛИСТИ що се пие червено вино 16-18,а бялото зависи от сорта .
Защо да е мит- стара народна рецепта е да се пие топло,че понякога и горещо вино при настинки,в някои случаи със захар (респективно мед) а в други- с черен пипер. В такива случаи то отлично замества прахчета като Терафлу,Фервекс,Колдрекс и Тайлол хот.
Мит е, че червеното вино се пие топло