33

Анонимен

преди 6 години

Вземат се мерки!Републиканците/българските са герб, патриоти , сдс и пр./ имат президента сената и камарата заедно в момента и прокарват точно в този момент данъчна "реформа" в която е предвидено най-високите данъци да бъдат намалени от 39 на 20-21%, да бъде отменен данък наследство и да царуват и лентяйстват цели династии членовете на"щастливия богат *** клуб" да не пипнат грам работа цял живот и като парис хилтън да лъскат *** и да твърдят десните партии че бедните са мързеливи и не иск

32

Анонимен

преди 6 години

В Русия живота за обикновенният човек е ад. Там е див пещерен капитализъм.

31

Пешо

преди 6 години

Тези неща чичо Маркс ги е предвидил преживе, но като че ли никой не му обръща внимание. Най-великият човек на всички времена!

30

Адам Смит

преди 6 години

"А тези данни от кой пръст си ги изсмука"Ето ти ги данните на руски и на френски, драги ми любителю на експертите. rosbalt.ru/posts/2017/06/15/1623414.htmlnouvelordremondial.cc/2013/10/13/la-richesse-en-russie-35-de-la-richesse-du-pays-entre-les-mains-de-110-personnes/1% владеят 74.5% от националното богатство на Русия. Харесва ти, не ти харесва, това е положението.

29

Анонимен

преди 6 години

А нет так у русии все багатии мужци

28

Hafen

преди 6 години

Мазгами с пароструйками! Так мьi с мужики деламе!

27

Анонимен

преди 6 години

Колко струва флаконче боярищник в Русия и колко в САЩ?

26

credit-suisse

преди 6 години

Брой милионери на 10 000 жители:САЩ - 475Британия - 429Япония - 256Китай - 21Русия - 12

25

Обичам експерти

преди 6 години

До Адам СмитА тези данни от кой пръст си ги изсмука - от среден ляв, или среден десен?Човек служещ си с чуждо име е патологичен лъжец. А когато името с което си служи е на значима личност в някоя сфера, то самозванеца освен лъжец, се явява и комплексар.

24

Адам Смит

преди 6 години

Авторът на статията свенливо е пропуснал истинското съотношение в Русия. И е лъжа, че ножицата между най-бедни и най-богати е най широко разтворена в САЩ. Там действително 1% владеят 39% от националното богатство. Докато в Русия 1% от населението владеят 74.5% от националното богатство. Абсолютен рекорд. Нещо повече 100 руски милиардери притежават 35% от богатството на Русия. Да не говорим, че да си беден в САЩ е едно, докато да си беден в Бразилия, Русия или Зимбабве - съвсем друго.

23

credit-suisse

преди 6 години

0,7% от световното население над 18г. притежава 47% от световното богатство.САЩ - 15.4 млн. милионериЯпония - 2.7 млн.Китай - 2.3 млн.Британия - 2.2 млн.Русия - 0.1 млн.Както се вижда, швейцарските данни са твърде различни от представеното в Днес.бгДа не говорим за изводите.

22

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 21,Докато българската икономика разчита все пак на някакъви икономически принципи, то икономиката на Русия е изцяло ресурсна. С увелчението в общият дял на възобновяемите енергийни източници, руската икономика ще се срине.

21

Анонимен

преди 6 години

КЪДЕ СРАВНЯВАТ РУСИЯ СЪС САЩ.Няма нищо общо с тая"ножица"В САЩ бедните са с соц. помощи. В Русия се водят на работа

20

Анонимен

преди 6 години

Русия ще загуби Инженерите и Лекарите , както става в България , само че в Русия ще бъде още по-остро.. В момента в Русия масовите заплати за Инженери и Лекари са 30-35хил. рубли.. Мишки пари . Русия отпусна 12-15 стипендии магистър по Информатика и изчислителна техника . .И никой българин не ще да оди , само 2 жени , една от Бургаския другата от ТУ-Габрово.. и направете преценка за нивото на двете студентки..

19

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

мAзилками, колкото и да не ви се иска да повярвате, че ваша мать е ***, това не променя факта! Но колкото по-рано го осъзнаете толкова е по-голям шанса да се култивирате! Дерзайте, за вас винаги има шанс!

18

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 4,Не е така! Има два модела на управление на икономиката единият (към когото спадат САЩ, Великобритания, Русия и други) е с насочена политика към управлението(олигархичен). Другият модел (социалният) политиката е насочена към персонала. Такъв модел е изграден в Япония, Германия и скандинавските страни. В Япония например фирми наемат хора до живот, докато в САЩ ги наемат или сезонно или бързо ги уволняват. В Германия средната класа е много силна и устойчива, докато в Русия на власт е мафията!

17

Анонимен

преди 6 години

Това е напълно нормална тенденция! Предприемача инвестира парите си главно в развитието на бизнеса си, купува активи и т.н., а наемния работник като цяло си харчи почти всички спечелените пари на момента за пиене, ядене, екскурзии, телефончета и т.н.

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1Ами те руснаците за това идват у нас.Тук е като Швейцария в сравнение с дупката, от която идват.

15

Анонимен

преди 6 години

Цялата статия се върти около комунистическия лозунг, да унищожим онези които имат повече от мен. Много удобно е вмъкнат, като решение прогресивния данък - явно от Позитано са пуснали една платена статия и днес. И какво от това ако 1% от хората притежават колкото останали да речем, какъв е проблема за икономиката и обществото?

14

Няма проблем

преди 6 години

До Анонимен 13 И си прав и не си прав. Затова няма да те коментирам.