48

ЕМ

преди 6 години

До nina 17:Бъди коректна! Кой признава решението на ООН от 1947 за две държави и кой НЕ? Кой започва война срещу Израел през 1948? Чии са Западния бряг на Йордан и Газа до 1967? Кой ги е окупирал? Къде е била "окупираната" Палестинка държава? Кой предизвиква 6-дневната война и защо? Какво отговаря Арабската лига на предложението на Израел да се изтегли от заетите територии срещу признаване и мир? Кой отстъпи огромна и изклучително важна територия в името на мира?

47

ЕМ

преди 6 години

До Съвет: Не е толкова просто. Храмовият хълм. Там някога е бил Храмът, където са се съхранявали скрижалите. Най-свещеното място на евреите. Сега там е джамията Ам Акса, която мусюлманите считат за трето свещено място на исляма. Западната стена на хълма, останала от еврейския Храм - Стената на на Плача - днес е най-свещеното рясто на евреите. На стотина метра се намира Гроба господен. Хайде разделяй...

46

Аман

преди 6 години

"Ако не защитим Ерусалим днес, кога ще го сторим? Ако не защитим Ерусалим, едно от най-свещените места на исляма, какво ще защитаваме тогава?",Ще се освестите и ще наваксате с другата част от света.. Аман от религиозни манипулации..

45

Анонимен

преди 6 години

Израел се справял с много по-сложни неща като например война на 3 фронта та с някакви проирански гащари ли няма да се справи?

44

Krom

преди 6 години

В тези конфликти е закопано много повече. Дори и най близката история не помага с нищо. Палестинците са били "ловните отряди" на Третия райх които са залавяли и предавали евреите през ВСВ. Дали евреите са забравили? Обзалагам се, че не са. От друга страна еврейското знаме с двете сини ленти под звездата - р.Тигър и р.Ефрат също показва, че те няма да спрат в стремежа си да заграбват територии. За мен еврейския и арабския екстремизъм са еднакво неприятни - две страни на една монета.

43

Анонимен

преди 6 години

Колко много прилича стилът на статийката на друга статия - На изборите Путин ще победи но победа ли е това?Кой ги пише тези глупости, кой ги чете... странно?

42

Анонимен

преди 6 години

Евреите смятат това за своята земя, защото там са имали държава преди 2000 години, преди да бъдат завладяни и в последствие изселени насилствено от римляните. Арабите са там от около 1500 години и логично също смятат това за своя земя, така че тук решение няма. Войната ще продължи до безкрай, не вярвам да се стигне до трайно премирие някога.

41

До 42

преди 6 години

За изказваш каквото и да е мнение по отношение на този конфликт трябва да знаеш цялата история, не просто съвременната, в противен случай пишеш само глупости. За теб това парче град може и да не значи нищо, но онези хора са готови да умрат за него. Нещата са много сложни евреите имат своите доводи и не желаят да отстъпят, същото се отнася и за палестинците.

40

Анонимен

преди 6 години

Не им знам съвременната история и защо се мразят толкова помежду си.Но аз не мисля,че арабските държави са страхливи или Израел,мисля,че добре постъпват, като не се изтребват взаимно след като се драсна клечката на конфликта.От друга страна някои държави в ЕС вече казаха,че не са съгласни с Тръмп.Ако реагират импулсивно като Ердоган,досега да са се изтрепали помежду си,Азия щеше да се превърне отново в бойно поле и осеяна със смърт.И никой няма да спечели,за някаво си парче от град,струва ли си?

39

Тежък Сокол

преди 6 години

50 С акъл и много труд, с високи технологии, с интензивно селско стопанство, с перфектен туризъм

38

21

преди 6 години

арабите се били там когато вие скакалците сте кацнали там но те не са алчни и брато убийци за да доминират. Говори че сте направи ли Рай от пустинята , с какви пари ще кажате ли издьржате армия висок стандарт и райска градина та вие нямате комини или петрол.

37

истината

преди 6 години

истината е че Ерусалим е древна столица на евреите и никога ,ама никога не е бил столица на друг народ или държава, още по-малко на арабите-мигани , които са се настанили и размножили там.

36

Питам

преди 6 години

До Анонимен 40 Що бе? Кво са ти направили еврейте та им предвиждаш края?На мен еврейте не ми пречат.

35

Съвет

преди 6 години

Разделете града на две със стена по Сталински тип и въпроса е решен.

34

Анонимен

преди 6 години

Еволюирайте бе!

33

Анонимен

преди 6 години

Тези изостанали в еволюционно отношение *** пак се дървят на Израел. Израел обаче им е свикнал. Откакто е създадена държавата на евреите, тия все са така. Нищо ново. Сега евреите ще им отупат пясъка от шалварите и ще използват повода да ги изтласкат още по-далеч, пък те нека беснеят! Сефте!

32

"-"

преди 6 години

"Хамас" обяви интифада, но има ли сили?----"Хамас" в случая е без особено значение.Ако, арабите и мюсулманите по света се обединят без значение на конфесиите - сунити и шиити - срещу Израел, то постъпката на Трамп може да се окаже "меча услуга".САЩ бързо ще се "преориентират" - както винаги и "тихичко" ще насъскат мюсулманите срещу Израел, за да отклонят вниманието от себе си.А, Израел може да бъде принуден да използва ядрено оръжие за да се защити.При всички случаи печеливши ще са САЩ.

31

Анонимен

преди 6 години

Идва краят на евреите.

30

Sunny ray

преди 6 години

Ислямките арабски терористи,обединени в престъпни групи като Палестинска автономия е терорист.организация като ИДИЛ съюз на терорист.ислям,арабски банди ООП,Фетах,Хамас,а не държава,нито имат право да се разпореждат за чужди земи, разпространяват лъжи и фалшива пропаганда, вършат терорист окупация срещу суверенна държава,терор и др. престъпления. А световните корумпирани политици и медии разпростр. лъжите им и терорист.заплахи,финансират ги,налагат противозаконните им нищожни по закон решения!

29

Анонимен

преди 6 години

До USA Израел е Божият избран свят народ,пазен от вечния истинен Бог и Неговата войска от небесни ангели и светии и това е единствената причина за оцеляването по чудо на Божия миролюбив праведен народ жертва на непрестанен терор, фалшива анти-семитска клеветническа пропаганда,заплахи за унищожение,нелегална окупация и на земята му и терор и опити на многобройни нечестиви управлявани от дявола врагове на истината и Бога като нацисти,комунисти,ислямисти в.т.ч араби с фалшиво име 'палестинци'