9

Анонимен

преди 6 години

И пак До ИМПЕРИАЛИСТ - продължениеКак мислиш, дали ако късите вълни бяха толкова универсални и използваеми, нямаше да ползваме старите ВЕФ-ове и за готвене, вместо да се правят и купуват разните микровълнови и други фурни?

8

Анонимен

преди 6 години

До ИМПЕРИАЛИСТАз бих цитирал други източници, но и Уикито става. И там като се поразгледаш, ще установиш, че визираните "къси вълни" са само малка част от спектъра на радиовълните. А простичкото обяснение как точно такива излъчватели го играят като атмосферни и други печки, нещо липсва. И междудругото не случайно "микровълнова"-та фурна има "микро" в заглавието си!

7

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

До До ИМПЕРИАЛИСТЕто от къде може да се види - Електромагнитен спектърот Уикипедия, свободната енциклопедия

6

qwerty

преди 6 години

Трябва просто да прекратят климатичното инженерство и климата ще се подобри драстично.С увеличаване на данъците на всички хора по Земята,няма да се получи.Пък е хубаво и да покажат какво Световната Банка предприема с тези пари за решаването на проблема.

5

До ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Предполагам, имал си поне шест + по физика и поне около 6 по химия. Може ли поне да ни светнеш къде и как си го направил този твой поглед върху спектъра на електромагнитните вълни, щото тъй наречените от теб късовълнови или високочестотни излъчвания включват излъчванията с дължина на вълната от 10 до 100 метра. Кажи ни колко мощност консумира един такъв излъчвател, колко енергия е в състояние да пренесе и как ще прехвърли в пространството една такава "къса" вълна за да го играе баш нагревател

4

Анонимен

преди 6 години

100 млрд. долара за да може такива търтеи като Георги Стефанов да ни плямпа простотиии. Това е най-голямата глупост в историята!

3

ИМПЕРИАЛИСТ-прод.

преди 6 години

Друг неблагоприятен ефект е, че електромагнитната супа в която се къпе съвременния човек, оказва пагубно влияние върху биополето на всяка отделна човешка клетка. Това води до изменения в нея, мутации, рак. Естествената водна пара причинява около 70% от парниковия ефект на Земята, като в това число не се включват облаците и ефектът от тях. Въглеродния двуокис - 9-26%. Метанът - 4-9%, озонът - 3-7%. Азотния окис - 2%. Под 1% - HFCs, PFCs, както и серния хексафлуорид. 21 тона въглероден двуокис годишно, отделя лос, живеещ в северните гори. Само в Норвегия има около 140 000 лосове.

2

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Един поглед върху спектъра на електромагнитните вълни показва съседството между късовълновите излъчвания и инфрачервените лъчи. В резултат, отделните мощни предаватели, а и безбройните не толкова мощни, действат като нагреватели на атмосферата, като резултатът е Глобалното затопляне. Безсмислено е да се хвърля вината за това явление върху парниковите газове. Обикновенната водна пара в атмосферата, без да се включват облаците, има 75% принос за парниковия ефект, без който земята ще изстине за часове и ще настъпи космически студ. Друг неблагоприятен ефект е, че електромагнитната супа в която

1

Анонимен

преди 6 години

Начи, глей ся, минимум 20 лева на час за синя зона, 15 лева за зелена, софето да паркира в царевичака на самоков и държавата на бойчето да им дава ваучери за еспадрили да газят жълтите павета по план график