11

Анонимен

преди 6 години

А ся... Панирана бяла риба с чеснов сос да не ям...Или панирани сиренца(байганети), или кашкавал пане, или татарско кюфте или...

10

Анонимен

преди 6 години

До АнонименИ у нас изкисват шарана с мляко и се изплаква преди да се приготви,за да не мирише,но оригинално рибата се изкисва в смес от вода и малко лимонов сок.

9

Анонимен

преди 6 години

Риба знам,че не се комбинира с мляко или яйца,но яйца по Панагюрски с кисело мляко,счукан чесън и червен пипер е идеално.Не виждам какъв е проблема.В много части на Европа например,не знаят,че след нарязване,патладжана се поставя да престои в подсолена вода около 2-3 минути,за да се отстранят вредните вещества.

8

ерев шел шошаним

преди 6 години

шошанааааа само теб обичам аз.

7

Сократис

преди 6 години

Никога не яжте едновременно риба (дори и прясно пържена) в комбинация с яйца или прясно или кисело млеко. Различните панировки които предлагат готварските сайтове, могат да ви поставят във рискова ситуация от която се излиза с промивки и системи.Пазете най-вече децата от тези токсични комбинации! Така наречената бакла, също в зависимост от периода на бране е токсична и може да предизвика тежки натравяния. За гъбите-единствено и само култивирани и никога брани от гъбари в гората!

6

galya

преди 6 години

Да спомена само, че прочутата диета на Дюкан включва точно месо, мляко и яйца и се отслабва. Не влизам в спорове, само споменавам.А колкото по-горе поменатото "табу" - мляко с риба, то бих казала, че съм чувала за яйца и риба с оглед предотвратяване на хранително отравяне, но мляко с риба?!

5

Анонимен

преди 6 години

Нещо ми мирише на кашер! Не яжте риба с мляко и т.н. На евреите строго им е забранено да комбинират тези храни, както и много още хранителни табута. А в българската кухня има шаран с кисело мляко, руснаците изкисват солената риба в мляко.

4

Нов

преди 6 години

А защо изобщо възрастен човек ще яде мляко? Млякото е за телетата и т.н.

3

Анонимен

преди 6 години

Добре е диетолозите по-често да се поглеждат в огледалото и чак ако преценят вида си за приличен да дават съвети на останалите.

2

Анонимен

преди 6 години

най- добре е да си спомним как и какво са готвили бабите ни. нямаше "гурме" ама пък беше и вкусно и полезно !

1

Анонимен

преди 6 години

Добре е диетолозите по-често да говорят на тази тема,защото нароилите се готварски предавания ни поднасят всякакви измислени от тях комбинации,понякога доста причудливи,смесвайки несъвместими неща,че човек се чуди как е дошло на ума им това или онова съчетание на продукти и вкусове.