44

икономист

преди 6 години

То хубаво ще ги избягваме, ама ако водопровода ти е изграден от ПВЦ тръби, както са повечето нови водопроводи в БГ, тогава какво ще правим? Дори в САЩ, сигурно половината от домакинствата ползват ПВЦ водопровод в домовете си. Решението е медни тръби, ама нали докато стигне водата до жилището ти, пак ще минава през амортизирани железни или от новите ПВЦ тръби....

43

Анонимен

преди 6 години

Металите се окисляват при определени взаимодействия и условия,затова не ги вписах долу,те също не са препоръчителни.

42

Анонимен

преди 6 години

Избягвайте използването на пластмаса в дома си,а за хранителни продукти избягвайте дори и найлон,не само са токсични,но и бързо се размножават бактерии,гъбички,плесен. Затова е добре да се използва хартия,стъкло,дърво,керамика,съдове от глина.

41

икономист

преди 6 години

До РуменНе става въпрос, за това как ядеш или не ядеш рибата. Хората искат да кажат, че самата риба, след второ, трето поколение, ако освен обичайното си меню, е приемала и малко пластмаса, става токсична. Т.е. самото и месо може да бъде отровно за тези, които се хранят с нея. Присъединявам се към хората, които обвиняват системата - капитализъм, за този проблем! Както и друг път съм писал тук, това за мен е най-човеконенавистната система съществувала някога. Само печалбата се гледа...

40

Реалист

преди 6 години

До ДзъАбе умник, там където живееш контакти и щепсели нямаш ли, или цялята ти инсталация е дървена!

39

Има начин ама...

преди 6 години

Пластмасата се прави от петрол,и може да се върне в това състояние.В тубата имаклипче за един японец как сам е направил такава инсталация и от пластмаса прави дизел( има доста подобни клипчета).Даже не е е скъпо.Та плюсовете са .Чиста природа.Нови работни места. Капиталът остава в държавата ,а не се използва за внос на петрол.Минусът е един и то много голям ,НА ЕДНИ БОГАТИ ХОРА ТОВА НЕ ИМ ХАРЕСВА.

38

Румен

преди 6 години

Последното изречение от новината ,кърти!Нямам коментар!Рибата с червата ли я ядете,как?За океана,отровен от АЕЦ Фукушима,да сте чули някой дума да казва?Няма и да чуете.

37

били плавателни

преди 6 години

Дойде инфо от региона с недорешени проблеми между Виетнам и Австралия .Хвърляйте бутилки подават някакви като ви избият всичките качвате се по на една бутилка и плавате успешно ..може да стигнете чак до канада или даже до Мексико..

36

Анонимен

преди 6 години

Зелени простотии - пластмасата може и се рециклира, вярно не е толкова икономически изгодно, но това не променя факта. Еко-био фанатиците вместо да реват, да започна да събират и рециклират пластмаса.

35

лао

преди 6 години

До ДзъС какво си писал този пост?Всеки телевизор, телефон, компютър има пластмаса.

34

нтжнттнг

преди 6 години

До българинада бе, през кой соц - до 1980 година, после кофички и пликчета за млякото, найлони за хляба, хартия с найлон за месото, сиренето и каймата.

33

Анонимен

преди 6 години

Аз изхвърлям *** в цветни *** и това подпомага ***.

32

Има начин

преди 6 години

Къде изкупуват пластмасови отладъци? Гледам как *** влачат какво ли не от контейнерите! Ако се изкупува, като желязото и от океана даже ще изчезне пластмасата. Е има опастност да изчезнат и броните на колите, пластмасовата дограма и т.н. Едно е сигурно - Пластмасата ще изчезне, когато превозните средства се движат без петролни продукти!

31

Братчеда

преди 6 години

Кой произвежда пластмаси? Ний с братчеда-не.

30

Анонимен

преди 6 години

А пластмасов *** имате ли?

29

Дзъ

преди 6 години

Гордея се, че вкъщи нямам закупен 1 пластмасов съд, също така нямам и един найлонов плик. Не купувам пластмаси и производни, особено произведени в Китай. Стъкло, метал, дърво придават стил и чувство за естетика в дома. Айде хубав ден!

28

ogin

преди 6 години

Аз ги събирам и пускам във жълтият контейнер до нас

27

землянин

преди 6 години

Да ситуацията е МНОГО СЕРИОЗНА и не само за Океаните , а ин на земната повърхност, където огромното количество *** се струпва на едно място без сортирване и постепенно се разгражда, ПРОСМУКВАЙКИ ТОКСИНИ в подпочвените води! Време всеки човек да предприеме действия за Живота на нашата планета - на нашият ДОМ! ИЗВЪРЛЯЙТЕ РАЗДЕЛНО!!! В БУГАС има мобилни станции - ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГИ!!!

26

Вземете мерки

преди 6 години

Спрете го ..Има ООН ,UNESKO,WHO, за пет минути може да се види кои острови и държавици хвърлят милиони бутилки в океана.Вземете мерки.До 1980 година нямаше такова чудо..Стъклото е екологично чисто като падне в океана става на пясък, преработва се лесно.

25

Lan

преди 6 години

16,след като вече си платил опаковката е ужасно трудно да се рециклира! Например страшно много хора оставят пластмаса на места, където няма кофи за разделно събиране (нито има такива мераклии да ги събират), много хора си оставят *** и директно в природата - това няма да се промени!