25

анонимен

преди 6 години

Ясна е работата, всичко е борба за ресурси, а на африканците "Майната им(*** off)".Белгийците не са по стока от французите, големи грандомани станаха, откак бюрокрацията в Брюксел командва ЕС.

24

Анонимен

преди 6 години

Обединени демократични сили - още по името си личи, че това са демократи, както и в България демократите от СДС, после и като ОДС доказваха, че са демократи.

23

Таню

преди 6 години

Там е финансово подплатено безвремие. Една от най-богатите на ресурси държави, със сходна на Венесуела съдба. Всеки регион си има своите армии, но вместо да ги разчистят, големите на деня си ги ползват - за оправяне на сметки, за лов на роби за златните мини на Изток, всякакви други прищявки. Благодарение на този статут Белгия е държава с доходи над средните за Европа.

22

Анонимен

преди 6 години

До анонимен 16Конго е една от най-богатите на полезни изкопаеми страни в света, при това неизследвани напълно. Имат злато, сребро, мед, манган, калай, волфрам, цинк, световен лидер са по залежи на кобалт, добиват диаманти, уран, нефт, въглища. Много голяма част от богатството на Белгия е изпомпано от недрата на Конго. Затова организираха заговора и убийството на Лумумба!

21

Анонимен

преди 6 години

Пак снимка, колкото да има някаква! Очевидно това не са танзанийци, а индийци. Вижте расовия ти и оръжието - автомати INSAS - индийски клон на "Калашников". Но трябва да знаеш, да можеш да оцениш и най-важното - да имаш уважение към читателя!

20

анонимен

преди 6 години

а кои подклажда тези размирици конго беше демократична страна в бьлгария сеизучиха много младежи построихме и немалко в конго и какво стана след товатова което гледаме сега кои уби патрис лумумба през 60 години

19

Анонимен

преди 6 години

Тва Конго нещо прекалено демократично излезе. То бива демокрация, бива, ама техното си е касапница.

18

До 14

преди 6 години

Това Конго от статията е бившо Белгийско Конго, а не френско, както си се объркал. Има две държаво Конго - бившето Френско Конго, със столица Бразавил, което сега се нарича Република Конго и това Конго от статията, бивше Белгийско Конго, със столица Киншаса, по някое време наричащо се Заир, а сега е Демократична Република Конго.

17

анонимен

преди 6 години

Африка е превърната в опитно поле-там великите сили си правят всякакви експерименти.От там тръгна и вируса HIV-предизвикващ СПИН.

16

анонимен

преди 6 години

Не знам какви ресурси има в Конго, може би уран, така необходим за гориво във АЕЦ-овете на Франция.Да каже някой специалист по география и Африка.Затова ли е цялата история в Конго?

15

анонимен

преди 6 години

Специално за Конго не са виновни американците , а французите-те не искат да изпуснат ресурси и няма да се спрат да крадат от бившите си колонии.После плачат, че има атентати в Париж.

14

anonymous

преди 6 години

Конго е държава - бивша френска колония. Явно французите не искат да се спрат да крадат ресурси от бившите си колонии.Франция е една от великите сили, все повече се убеждавам-заедно с Англия , САЩ, Русия и Китай.После не се чудете защо стават атентати в Париж.

13

Леополд други

преди 6 години

явно им липсвам на тия ***! много скучаят!

12

Анонимен

преди 6 години

На ООН не им пука за мира и това че са убили сините им каски които са мукамби там. Тръмп сега е зает с разпалването на война в Йерусалим, цели се в Иран, Ливан и Русия. Подпалиха света тези американци

11

Гробокопач

преди 6 години

"Обединени демократични сили", сиреч ОДС! Нема голяма разлика с нашто ОДС, вервайте ми.

10

шоп

преди 6 години

Африка е толкова богат континент, че ако Европа и САЩ не я държаха умишлено изолирана и с необразовано население, отдавна да е водеща сила в света.

9

До 5

преди 6 години

Доколкото си спомням, това Конго беше белгийско, а не френско.

8

Турчин

преди 6 години

До Хюго БосЕ че не сте ли и вие така, да не сте цъфнали след "освобождението"?

7

Анонимен

преди 6 години

"е бил нападан от бунтовническата групировка "Обединени демократични сили".Правилно са си подбрали името.

6

Хюго Бос

преди 6 години

Надали са преживели по- големи жестокости от 5 века турски геноцид тук. Стига сте преувеличавали. Скед колониалната епоха вместо да си построят държавата, помват да сеят разруха и мизерия. Приматска работа..Със сигурност докато са били европейците се е строяло, страната се е развивала, инфраструктура. Тази мантра за лошите бели не върви- по- лоши от белите са негрте, които не могат нищо да съзидават, а само терор и убийства. Това е Африка.