73

Анонимен

преди 5 години

Няма трета армия , има сборна дивизия под командване на ген.Катранджиев.

72

Българофил

преди 6 години

Брех! Отново супер видео! И изглежда е точно в целта! Щом крайните чуждофили са лично обидени, значи каквото е трябвало да се каже, е казано. Забелязал съм, че русофилите много обичат да изземат силата на българина и да правят гръмки заключения как сами не можем да правим нищо и намекват винаги, че ни е нужен брата-руснак да ни държи за ръка. Не ми се мисли що за хора са в реалния живот..До 77: Цялата поредица я изгледах на един дъх в youtube снощи. Потърси Българско военно чудо там!

71

1

преди 6 години

Бихте ли дали повече информация как може да се снабдим с тази документална поредица за българските училища в чужбина

70

Поклон за героите!

преди 6 години

Няма значение дали турчин или руснак идва да ти открадне земята!Под ножа!

69

анонимен

преди 6 години

По-добре вижте каква пародия е БГ-армия днес.Имаше директиви от САЩ и другите западни държави да нарежем и унищожим всичкото си оръжие-танкове, ракети и т.н.Политиците и генералите след 1989 г. продадаха и предадоха България.

68

анонимен

преди 6 години

Победите на българската армия са минало, днес България има пародия на армия, най-слабата армия в сравнение с всички съседни балкански държави.

67

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 72 Историчка Напълно си прав! И двамата ми дядовци са участвали в тези войни като са се поболяли по фронтовете и са си заминали съвсем млади. Но все по-често си задавам въпроса защо царските офицери са били такива фердинандови послушковци и са му позволили да върши такива безобразия и започват да убиват народа си след войнишкото въстание 1918, септемврийското и целия бял терор след 1925?

66

Анонимен

преди 6 години

Русия е във войната от самото й начало-1914г.България влиза на отсрещната страна в 1916г.Значи кой кого напада?Ние обявяваме война на Англия,Франция,Русия,Сърбия,Гърция,Румъния и т.н.Не че нещо,но това е истината

65

Анонимен

преди 6 години

И какво-на всички дядовците ни са се били в тези войни.За жалост обаче и много от тях са загинали в тях.И вместо да живеят дълъг и щастлив живот,съдбите на много български семейства са се преобърнали.Защо?Защото след бързите славни победи над турците през 1912-1913г България е на гребена на вълната.Достойна и уважавана.И тогава Фердинанд вместо да подпише мир и да вземе цялото Беломорие и 170км2,се лакоми за Солун.Нападаме нашите съюзници.Всички се обръщат срещу нас.Следва историческа катастроф

64

Анонимен

преди 6 години

Kолко сте елементарни и неблагодарни.Така да плюете хората които са ни освободили от дълго робство.Русия възстанови българската държава след 500 години робство.Защо обаче-за да бъде сега плюта от потомците на тези които освободи през 1878г.Русия се опълчва на цяла Европа за да има отново Българска държава.А немския принц Фердинанд Хомосексуални вкара Б-я в конфликт с всички свои съседи и в две нац.катастрофи.Героизма на армията ни е безспорен,както и некадърието на политиците и дипломатите ни!

63

Анонимен

преди 6 години

Иво Христов - професор, а не може да смята! 91%, а не 80!

62

citizen

преди 6 години

Тогава е било така - обявява се мобилизация - всички годни мъже на фронта. Жените с децата бачкат на полето. Мъжете се бият. Мъка и глад. Корави хора са били ей. Истински българи. Е тия са са превзели Одрин, е тия са стигнали до Цариград, е тия са млатели всичко наред.Бедният *** е бил машина. Сега сме пълно посмешище и позор за рода си.

61

citizen

преди 6 години

До АнонименПрадядо ми е роден 1893. Балканската война 1912 го хваща, после - Междусъюзническата, после Първа Световна. Имал е 5 братя и една сестра.Всички братя отиват на фронта и всички се връщат живи. Единствено зетят , мъжът на единствената им сестра, умира. Бил се е срещу всички съседи, плюс англичани и франзузи. Загубена битка не е видял. Обаче мн мизерия и смърт е видял. Имало е случаи - карали са по с 3 картофа на ден. А влакове с провизии са снабдявали англичани и франсета.

60

Анонимен

преди 6 години

....номер 13 - евала !....това е генералния извод !!!!......всичко друго е - ала-бала .......

59

Дано опустеете 80%

преди 6 години

До пусти да опустеят Берлинският договор дава С. Добруджа ,Берлинскияяят .

58

Анонимен

преди 6 години

Българско военно чудо ! Войската е направила чудеса ,но политиците и двореца -Ньойски договор .Когато Солун стой празен пред Българската армия ,германското командване и главнокомандващият обединените войски генерал Маккензи забранява превземането на града и нашите политици се съгласяват .Ако беше превзет нямаше да има друго дълбоко пристанище пристанище за акостиране на англичаните и Балканският фронт се закриваше = Победа.А 200 000 хил .българи загинаха напусто заради германските интереси .

57

пусти да опустеят

преди 6 години

Преди това, през 1978 г Русия дава на Румъния Северна Добруджа на Румъния за да създаде противоречия между нашите два народа.Възпоменанието: "Счужда пита - помен прави."Подли са руснаците, но хаир не са видели. Бог ги е наказъл.

56

Анонимен

преди 6 години

.....стига с тази историяяяяя ! нека видим кава е армията през 2017, и каква ли ще е през 2020,например...... :)))))

55

ФАШИСТ

преди 6 години

имах учител по история и когата уроците по история за първата световна се изучаваше ни казваше ..." имаше варяжки племена , нападнали родината ни и ние ги бихме и ги победихме " , чудех се кои са "варягите " - един комунист ми каза , " та това са братушките руснаци " - олекна ми , бая пердах са яли

54

Totenkopfverbande

преди 6 години

Точно така, румънците избират Антантата в резултат на което сега имат Трансилвания и си увеличават територията х2. А българите за пореден път не разбраха, че враговете са вътрешни, а не външни.