14

Анонимен

преди 6 години

Ами той випуска е 50 хиляди. Значи, някои са взели по 2 специалности. Или чужденците вече не харесват кембридж?

13

Да са живи и здрави!

преди 6 години

Да им е честит празникът на студентите и дано да имат добър шанс в живота.България няма нужда от 53 ВУЗ. Колко много пари се наливат в тях, колко много средства харчат родителите, за да издържат студенти. 2/3 от тези финанси могат да бъдат инвестирани другаде и от това България да спечели. Нужно е само ВУЗ-овете да станат десетина, а подборът на преподаватели и студенти да е по високи критерии.Дано хлапетата да оценят, че днес всеки може да е студент. Който иска да учи, може да го постигне.

12

Анонимен

преди 6 години

Интересен анализ, ако авторката се беше и задълбочила малко, можеше и да се получи смислена статия. От статията разбирам, че около 6 000 са чужденци. Средно един набор в България е последните години е около 60 000. Част от тях са от малцинствата, които и основно не завършват, една част едвам го докарват до средно образование (говорим само за наличие на диплома, а не за реално завършване). Една не малка част избират чужбина да получат тапия за "више". % вишисти вече е над 100% от родените ...

11

ха дано

преди 6 години

Ако могат и да пишат...

10

Анонимен

преди 6 години

Висшето отдавна не е критерий за нищо.

9

Основно образование

преди 6 години

Няма лошо. Важно е да са завършили нещо, което ще им помогне в живота. Дано имат късмет и им пожелавам - на добър час!

8

Анонимен

преди 6 години

В "държавата", в която Бойко е доцент...

7

аз

преди 6 години

И като завършат повечето от тях правят правописни грешки.Няма как да е като работят на 8 ч. и "учат".Как и кога не знам.Това е БГ.

6

Анонимен

преди 6 години

По точно 60 000 вече имат дипломи за висше образование , но дали всички ще се реализират на трудовият пазар ? или ще станат сервитьори, бармани, берачи на ягоди в Англия. Отново както всяка година от 1990 г. интелекта няма да остане в България по много причини.

5

Анонимен

преди 6 години

При 53 ВУЗ-а и общо обявени места за кандидат студенти в тях, които са повече от завършващите средно образование, висшето образование отдавна не е това, което беше. Сега не е белег за знания и умения , не е и гаранция за успешна кариера в тая област. Не случайно се казва , че и едно мaгарe да запишеш за студент, ще завърши.

4

Анонимен

преди 6 години

Bravo brd kanada avstria ch anglia gi 4akat na dobar pat balgari ne posvoljavaite unijenieto v bg sa 1000 lv 500 eur da vi primanvat vs trabva v bg pone s 2000 lv da po4ne rabota i vs g povischenie s 199 eur

3

СТАМАТ

преди 6 години

АРЕ СТИГА ВЕ, ПРИ 58 000 ЗАВЪРШВАЩИ СРЕДНО, 23 000 ОТИВАТ ДА УЧАТ НАВЪН И КАК Я ДОКАРВАТ ТАА СМЕТКА - КАТО ЗА СТАТИСТИКА?

2

Момо

преди 6 години

Да бяхте написали и колко от тях работят по специалността си!

1

Соцялно слаб депутат

преди 6 години

В Чистотата за 460лв заплата търсят да въртите метлата.