81

Пепо

преди 6 години

Как може да изживяват с носталгия онова време? Трябва да си заблуден комунист, с промит мозък, че да говориш така! Ако започна да пиша минусите от онова време, няма да ми стигнат 24 часа. В случай, че не харесваше "прехваления" строй на живот, при опит да преминеш незаконно границата, в повечето случаи получаваш куршум!!!Сега отиваш *** терминал 2, и приятен полет...

80

Друг Реалист

преди 6 години

И преди и сега има продажни дебеалаци, но дори те бяха малко по-човечни и не толкова нагли и алчни навремето .

79

IDEALIST

преди 6 години

Този въпрос е твърде некоректно зададен. Не могат да се сравняват периоди, които са със значителни разлики в технологиите. Например няма гладни поне в икономически развитите страни - не са слаби, защото ядат калорични храни, но това не ги прави по здрави. Нямаше мобилни телефони, но това не ни прави по щастливи и независими, само по зависими и сме подложени на тотално следене и обработка на съзнанието. Да не говорим за телевизията, която е невероятен манипулатор и оглупява населението.

78

Истината

преди 6 години

Истината е, че преди 50 години хората бяха хора, а сега са демократи.

77

До 96 Соларчо

преди 6 години

Ти къде си живял? Режим на тока имаше, само малко преди 1989-та, когато ни спретнаха мръсен номер с външните заеми и трябваше на всяка цена да си набавим валута, за да ги плащаме. Сега е по-лесно - ГЕРБ взима нов по-голям заем и плаща старите заеми и лихвите по тях. За апартамент се чакше в София и правилно, иначе още тогава щеше да стане както стана след 1989-та - куцо и сакато се пренесе в София. За кола не се чакаше, чакаше се само за Лада. Сега един мой познат чака година и половина за колат

76

ДВЕ МНЕНИЯ НЯМА

преди 6 години

ПРИ КОМУНИСТА ТОДОР ЖИВКОВ СЕ ЖИВЕЕШЕ ПО-ДОБРЕ, ОТКОЛКОТО ПРИ КОМУНИСТА БОРИСОВ.

75

Анонимен

преди 6 години

До някакъв си РЕАЛИСТНИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ПИШЕШ НЕ Е ВЯРНО.НА МЕН *** ДЪРВА СА СТОЯЛИ НЙ УЛИЦАТА ПО 1 СЕДМИЦА НЕПОКЪТНАТИ.МОЖЕШЕ ДА ОТИДЗЕШ ПРИ КОЙТО СИ ИСКАШ ЛЕКАР-СПЕЦИАЛИСТ, НЯМАШЕ НАПРАВЛЕНИЯ, ЗЪБИТЕ СЕ ПРАВЕХА БЕЗПЛАТНО, ДОРИ И ПРОТЕЗИТЕ.КАТО НЕ ТИ ХАРЕСВА ДА РАБОТИШ НЯКЪДЕ, ОТИВАШ НА ДРУГО МЯСТО, РАБОТА ИМАШЕ И ТЪРСЕХА РАБОТНИЦИ.ХОРАТА СИ СТРОЯХА АПАРТАМЕНТИ, ВИЛИ, КУПУВАХА СИ КОЛИО И ПР.ДОРИ И ТИ СИГУРНО ЖИВЕЕШ В АПАРТАМЕНТА НА ДЯДО СИ, ЩОТО СИ НЕКАДЪРЕН ДА СИ НАПРАВИШ СВОЙ

74

Реалист

преди 6 години

Тогава нямаше банани, а сега има. Тогава имаше здравеопазване, а сега няма.Тогава нямах проблем да отида на лекар или зъболекар, сега имам въпреки че си плащам за всяко посещение.Тогава нямаше свобода, сега още повече я няма.Тогава имаше образование, а сега няма.Тогава хората си говореха, сега си говорят със смартфоните.Тогава децата играеха заедно, сега си играят със смартфона.Тогава колите бяха малко, сега са много.

73

Solar Power

преди 6 години

До Анонимен"НЕ СЕ ПЛАЩАШЕ ЗА НИЩО"Е как да не плащахме. Ти къде си живял ? Стояхме без ток 2 има 2 няма защото ни трябваха долари за да купим нужни неща за калпавата ни икономика. За апартамент защо се чакаше ? Защото няма кинти да се строи бързо. За кола същата работа. Не знам къде си живял но си в дълбока заблуда. Хляба беше 36 стинки. Сметни колко хляба си купуваш тогава и колко сега....

72

Анонимен

преди 6 години

До РЕАЛИСТПОМНИШ НА БАБА СИ ЦЪРВУЛИТЕ. ТОГАВА МОЖЕШЕ ДА ОТИДЕШ ПРИ ВСЕКИ СПЕЦИАЛИСТ БЕЗ ДА ТИ ТРЯБВАТ НАПРАВЛЕНИЯ.-ВЪВ ВСЯКО СЕЛО ИМАШЕ ЛЕКАР, АКУШЕРКА И МЕДИЦИНСКА СЕСТРА.НЕ СЕ ПЛАЩАШЕ ЗА НИЩО.

71

Щирлиц

преди 6 години

До АнонименОнези,които социализЪма прогони.Българските,родните.По-лесно обяснение не мога да ти спретна.

70

Анонимен

преди 6 години

Преди 50 години светът беше в състояние на прогрес, днес е в състояние на регрес. Мисля, че всички, които са в състояние да мислят ще се съгласят с това.

69

Дедо Гоцко

преди 6 години

Основната грешка на бай Тошо беше че смени иманта на турците. Преди това те също бяха много доволни от него. А заминавайки на голямата екскурзия В Турция през 89-та оцениха още повече колко са били добре преди това.

68

Анонимен

преди 6 години

"Отговорете! По-добре ли живеем днес, отколкото преди 50 г.?"Не. Храната е с по-ниско качество в сравнение с 50 години по-рано, образованието ражда прогресивно затъ пяващи *** оти, технологичният прогрес преди раждаше революция в космическото овладяване и атома, а днес е за технологичен прогес се считат глупости като "социални мрежи", "смартфон" и "приложения" ангажирани с разрешаването на посредствени и меко казано нищожни проблеми на ежедневието.

67

Реалист

преди 6 години

До 80 анонимник. И аз помня, аз, и баща ми, и майка ми, и дядо ми и баба ми. Помня много добре как сме чакали с дни да те приеме единственият лекар, при който имаш право да отидеш, помня как изглеждаха болниците и кабинетите, помня какво беше отношението на медицинския персонал, помня как търсехме по-добри лекарства от чужбина, помня колко си отидоха заради мизерното здравеопазване. Недей да се правиш на интересен, все едно че други не са живели в онова вреве.

66

Гелемезов

преди 6 години

Знам че соца фалира но това е защото хората залитат по лъскави западни дрънкулки. Фактите са обаче че милиони хора са изживяли най-добрите си времена по време на соца и тези времена никога няма да се повторят за тях. Затова така въздишат по него. И колкото и да се обеснявате че сега е по-добре те гледат фактите от тяхната си позиция и са прави точно колкот и вие.

65

Байфидан

преди 6 години

До 74 анонимник. Опитал си се да кажеш нещо, но не ти се е получило. Значението кой при какъв строй е живял или живее е ОГРОМНО. А ти как разбра, че и на запад преди животът е бил по-хубав - някаква анкета ли си правил със западняците?

64

Щирлиц

преди 6 години

До СатаНАТОПодкрепям те напълно.Социализмът уби духа на българина,оцелял цели пет века при османското "присъствие",разми се представата за добро и зло,човещина,вярата в Бога беше заменена насила с вярата в една полуистинска идея/по-точно експеримент/,чието лице беше една мумия насред София.Все по-малко се ценеше труда-свой и чужд,уважението към възрастните отиваше в миналото,важното беше да си нахално-връзкарски модерен.Избуя плевелът на идиотската сръбска чалга.Та до днес е все така.

63

Просяк

преди 6 години

Сега е много по-хубаво. Бай Тпшо не даваше да се проси и ни караше да работим. Сега си ровим по кофите и нямам шеф който да ми надува главата.

62

Реалист

преди 6 години

До 66 червен анонимник. Така. Чети сега - преди 50 години пак имаше много болести и не можеше да се лекуваш другаде освен при селския или участъковия лекар/зъболекар; имаше богата номенклатура и милиони еднакво бедни без шанс за предприемчивите; имаше престъпност, която се криеше от хората; имаше алчни за власт и пари кадри на БКП и ДС; нямаше безработица, но бяхме закрепостени за една работа с мизерно заплащане; селата и преди бяха трагични, с ужасна инфраструктура и загиващо земеделие.