36

Анонимен

преди 6 години

В Шотландия в едно купе във влака пътували астроном,физик и математик.Минавайки край поляна те видели черна овца.Астрономът казал:"А, излиза че в Шотландия овците са черни".Физикът:"Не, някои от овците в Шотландия са черни." Математикът:"Явно е,че в Шотландия съществува поне една поляна, на която има поне една овца, на която поне една страна е черна."

35

анонимен

преди 6 години

Доказателствата за съществуването на черните дупки не са директни, а само косвени, т.е индиректни.За черните дупки се съди само по излъченото рентгеново и гама - лъчение.Но това лъчение може да има друг характер и друг източник, нали?

34

анонимен

преди 6 години

До Анонимен 35Да, знам за границата на Чандрасекар, но пак ти казвам, че много модели в астрофизиката и теоретичната физика не са 100 % достоверни, докато квантовата механика не се съгласува с гравитационните теории.Освен това има алтернативни теории на ОТО на Айнщайн.Никой не е сигурен, че ОТО на Айнщайн е най-добрата теория за гравитацията.

33

Анонимен

преди 6 години

Чувал ли си за границата на Чандрасекар?И че няма частица, която да издържи на огромната гравитация над тази граница.Всичко това е изчислено във физиката.

32

анонимен

преди 6 години

Черните дупки пътво се образували, после се изпарявали.Това е АБСОЛЮТЕН АБСУРД."ЧЕРНАТА ДУПКА" не е капка да се изпари, изобщо тая теория е толкова изкуствена, че куца отвсякъде.Че даже написали формули за времето на изпарение на черните дупки.Голям смях!

31

анонимен

преди 6 години

Ако приемем, че черни дупки съществуват, това значи, че една сила(гравитацията)започва да пробладава над всички останали сили(електромагнитни, силни и слаби), което е много малко вероятно.Защото в природата винаги има някакъв баланс и равновесие.

30

анонимен

преди 6 години

Безкрайно голяма маса и безкрайно голяма гравитация не съществуват, тия понятия са математическа абстракция.Затова е много съмнително, че черните дупки съществуват.Иначе математиците могат да драскат всякакви теории за черни дупки и за безкрайности.Но във физиката всичко трябва да се докаже ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО.

29

Анонимен

преди 6 години

Доказано е, чр всеки обект, който тежи над определена граница и в него не действат други сили ,започва да се свива до безкрайност, тоест става черна дупка.

28

анонимен

преди 6 години

Може да се окаже, че черните дупки ги няма реално, а се появяват във физиката, защото не можем дефинираме началните условия за да решим уравненията в теоретичната физика.Изобщо в теорията на черните дупки има много въпростителни.

27

Анонимен

преди 6 години

Дупките съществуват, доказано е, по научен път.

26

anonymous

преди 6 години

До Анонимен 26Гравитационните вълни не доказват. че черните дъпки задължително съществуват.Гравитационните вълни могат да се създават от всеки обект с ненулева маса.

25

Анонимен

преди 6 години

Черната дупка е място където, ако влезеш, започваш да тежиш толкова много, че се разплескваш не само ти, но и атомите, които те изграждат.

24

Румен

преди 6 години

Горките животинки!Толкова тъжно ми стана...

23

Анонимен

преди 6 години

теорията че за извънземните може да се каже и извънгалактическите радиацията може да е като слънцето за всяко земно същество дали са я обмислили.

22

Анонимен

преди 6 години

Верно, че физиката м9и е тъмна Индия. Та, ще пия една ракия. А по въпроса със жената... Може ли вместо моята да опъна твоята?

21

Анонимен

преди 6 години

Че галактиката има също "обитаема зона", е ясно мноооого отдавна. Тя естествено е далече от центъра. Това също е ясно. И какво точно "ново" казват тези учени?

20

Предполагам, че ....

преди 6 години

Както може да се предположи в предполагаемата теория в която учените са предположили, че предполагаемата звезда по предполагаеми причини е започнала да излъчва предполагаемо количество предполагаемо смъртоносни лъчи за предполагаемите обитатели на близките звездни системи. В превод на разбираем език : Бля-бля-бля-бля .....

19

анонимен

преди 6 години

Най-голямата черна дупка , която знам , че я има - черната каса на ГЕРБ - там потъват и изчезват много от парите на България.Другата е касата на ДПС - нея я командват Ахмед Доган и Христо Бисеров.

18

Уфф

преди 6 години

Млечния път няма ли да мине през жълтите павета.И там има извънземни.Само 240 са.

17

анонимен

преди 6 години

Има няколко вида извънземни, едните помагат на САЩ, другите на Русия, за Китай- не знам.Сега основният въпрос е кои ще излезнат по-силни, от това зависи кой ще е победителят в голямата игра - дали Русия или САЩ .