16

Ст. л-т Веждев

преди 6 години

Случаят има много неизвестни. Подозирам и евентуален мотив за инсинуация на нещастен случай. Може би дори има обстоятелствен коктейл от афера, ревност, пари от чужбина, завист. Разследването ще се проточи.

15

Момо

преди 6 години

Статията тук е непълна.Имало е пожар. Пожарникарите да го угасили. Този и роднините му са чистили и накрая младежа решил да си вземе душ. Вероятно от водата някъде е окъсило.Но това не може да е проблем за една хубава инсталация.

14

Анонимен

преди 6 години

Повредата наистина може да е в таблото. Например: окислен (разхлабен) проводник на нулата.

13

Шаран-БГ

преди 6 години

Дефектотоковата защите е нещо много хубаво, но "иска" трипътна инсталация - фаза, нула, земя!?!? Най-малко ! Ако инсталацията е монофазна! При трифазна инсталация - 5 -пет/ проводна - земя, нула и RSTКак да я монтирам на стара 50 годишна двупътна инсталация /само фаза и нула / ? Никога не подсилвайте бушоните !Електриката е дяволска работа - повредата може да е в съседния апартамент и не непременно в бойлера, а ти да "ритнеш камбаната".

12

Анонимен

преди 6 години

Стара инсталация на която кабелите са се оголили и фазата има контакт със земята или в случая с плочките на банята. При това положение предпазителят би трябвало да изгори но ако е подсилен както правят болшинството от пишман майсторите неможе да изгори и провежда фазата по плочките. Вода плочки и фаза равно на смърт.

11

Панелен инженер

преди 6 години

Тия дивотии се получават при стари бойлери, когато им изгние нагревателят и водата влезе вътре в него. Бойлерът си работи и не можеш да забележиш, че нещо не е наред, докато не те прасне токът.

10

Панелен инженер

преди 6 години

1. Метални тръби се заземяват на всеки етаж.2. НИКОГА тръбите не се ползват за "нула" или заземител. Каквото и да ви разправя Бай Иван жичкаджията.3. Корпусът на бойлера се заземява. Ако тръбите са пластмасови, токът тече през водата и те "бие" докато се къпеш.4. При нови инсталации - задължително 5 продовна система и дефектнотокова защита на 30 милиампера. Нищо че струва над 100 кинта. Има защо.

9

Момо

преди 6 години

Оправете си инсталациите!Даже и да има утечка един хубав предпазител би паднал много преди да се опечеш под душа.

8

Анонимен

преди 6 години

Изкл. си бойлера когато се къпеш!!!

7

Гурбетчия

преди 6 години

Много, много жалко за момчето.А да казват,че дошлата група да търси причините за случилото се, не е намерила такива,е безобразие.В каква държава живеем?

6

Анонимен

преди 6 години

Е добре де, тази като е усетила ток, защо не е спряла бушоните?

5

Анонимен

преди 6 години

Пожарникарите какво се правят на луди преди това не е имало такъв проблем . В статията удобно се пропуска, че преди това пожарникарите са гасили комина на къщата и май нЕкой не си е свършил работата. На всички предполагам е ясно, че при влажни стени и стари кабели шанса за утечка е голям.

4

До 2

преди 6 години

Много е вероятно някой да си е направил заземяване чрез тръбите за студената вода и уреда му да не е в ред

3

Анонимен

преди 6 години

Енергото са объркали фазата с нулата

2

Анонимен

преди 6 години

Абе, хора, и аз имам подобен проблем в моята баня. Не мога да открия причината, дори не знам към кого да се обърна за консултация. Има някаква утечка по крана на банята, притеснявам се да не стане и у нас някоя беля. Съжалявам за момчето!

1

Анонимен

преди 6 години

Има контакт между кабел и водопроводна тръба.